Obujam temo, ker sem se danes spravil rihtat wifi, ker preko Telekomovega InnboxV80 dela bolj slabo...
Vglavnem, na telekomov InnboxV80 sem na port 3 povezal router Asus RT-AC58U V3 preko WAN porta. Na InnboxV80 sem potem izklopil wifi in ga omogočil na Asus routerju in sedaj imam wifi preko Asus. Na Innbox imam sedaj povezan NEO box (preko LAN4) in Asus router (preko LAN3). Innbox uporablja IP: 192.168.1.x (in nanj se ne bo povezoval nihče drug kot NEO box in Asus router), Asus pa 192.168.50.x (na katerega se bodo povezovale vse naprave preko WIFI)... Želel bi si, da Innbox samo omogoča internet (Video signal) NEO boxu in "čimhitreje" (brez kake pameti) zagotavlja internet Asus routerju.
Zanimajo me naslednje stvari:
1. Ali bi naj bila vredu takšna "postavitev"? Zaenkrat deluje vse vredu..
2. Ali na Innbox onemogočim DHCP ali nima veze? Ker je Asus v svojem omrežju in tako mora imeti DHCP vklopljen?
3. Na Innbox so vsi porti nastavljeni na "Trunk", kot prikazuje naslednja slika:
Poglej priponko 62933
Ali nastavim LAN3 na "Internet" in LAN4 na "video" ali nima veze in pustim tako?
4. Asus omogoča 2.4ghz in 5ghz wifi. Ker ne rabim 5ghz in ker bi si želel čimvečji doseg wifi, je smiselno izklopit 5ghz? Zaenkrat sem ga, ampak zanima me, če izklop 5ghz poveča doseg 2.4ghz wifi ali zmanjša ali načeloma nima veze?
5. Če ima kdo boljšo konfiguracijo, naj prosim napiše..
In hvala lepa za morebitne odgovore že vnaprej..