Tekmovanje v varčni vožnji

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Kully pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In k rezultatu (porabljeno gorivo v €, manj je seveda bolje) se na koncu doda še časovna razlika (recimo preračunana v € na podlagi SLO povprečne plače) ...
In končni rezultat bo filozofska razprava namesto preprostega rezultata X,X l/100km kar je bistvo takšnega tekmovanja...
A res? Ker če je to bistvo, lahko jaz avto rinem 3 tedne do cilja in imam porabo 0.
A ja vprašanje absolutno najnižja poraba ali najnižja realna poraba?

Bodi bolj praktičen in si priskrbi vlečno službo... na cilju boš tako kot ostali in poraba bo ravno tako 0.0l/100km
aplauz.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Da se ne prcamo v prazno.....

sobota, 29.11.2008 ob 10.00 na počivališču Lj- rudnik (smer ZG->KP).

traso lahko uberemo tisto od eX-a primorski del (da nebo kake frke s snegom na Vršiču).

Torej...kadndidati ste/smo:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz sem za. En lep izlet. Namesto da grem sam na morje, bo se kdo zraven. Seveda, če bo na štartu le 5 oseb in še to nobenga dizlaša, potem odpadem.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Če koga zanima originalna PorabaTM trasa. Ko sem mel s seboj 20 sprintanih listov za vse »pogumneže«. Pa se je pojavil sam eXHair in sva potem čudno gledala, ko nobenega od glasnih »ljubiteljev« traktorjev ni bilo na spregled.

Ja, tabelca je mal čudna, je pa tam z razlogom. Išče se namreč povprečna poraba vožnje. Če bi slučajno kdo moral it na WC kje alpakejTM.
grin1.gif
Kilometri pa spet z istim razlogom. Da se vidi tudi odstopanje merilnikov razdalj.

Samo kot ideja. Mislim, da SJTV dobro pozna to traso.
wink-1.gif
Mogoče bi moral dodat še en postanek na relaciji Col - Kalce. Da bi se nap... okrepčali v gostilni pr Stari Pošti.

Priponke

• 509922-PorabaIzletTM.pdf
    293,1 KB · Ogledi: 272

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Če koga zanima originalna PorabaTM trasa. Ko sem mel s seboj 20 sprintanih listov za vse »pogumneže«. Pa se je pojavil sam eXHair in sva potem čudno gledala, ko nobenega od glasnih »ljubiteljev« traktorjev ni bilo na spregled.

Ja, tabelca je mal čudna, je pa tam z razlogom. Išče se namreč povprečna poraba vožnje. Če bi slučajno kdo moral it na WC kje alpakejTM.
grin1.gif
Kilometri pa spet z istim razlogom. Da se vidi tudi odstopanje merilnikov razdalj.

wink-1.gif
Mogoče bi moral dodat še en postanek na relaciji Col - Kalce. Da bi se nap... okrepčali v gostilni pr Stari Pošti.
grims-1.gif

Ponavadi smo v 1. delu dodali ovinek do Idrije ...
Pa nazajgrede v Logatcu na AC.

Kully

Pripravnik
6. sep 2007
694
0
16
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:

grin1.gif

wink-1.gif
Ni slaba ideja
smile-1.gif

Sam na koncu mora bit merilo račun na tankštacjonu
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
po moje bolj slabo.

v najbojšem primeru bi bili mi trije (z mtl-jem) pa mogoče še exhair bi se prikazal....potem pa je to to.

Kaka pa je napoved vremena za soboto?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Žal mtl s temle odpoveduje.
Ker ni bilo nič akcije, se je mtl za soboto raje zmenil, da gre 4x4 preganjat
cheer.gif
.
Bolje vrabec v roki kot golob na strehi.
grin1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Napovedjujeo slabo in če bo v petek sneg potem bom jaz prišel zeloooooo ksno ponoči domov.
grin1.gif
V soboto pa itak dež. Tak da bi blo fajn preložt, sicer je pa brezveze se kaj menit. Vincent, kot je mtl napisal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
ja saj po moje niti nima veze se kaj dosti menit, ker iatk ne bo nič iz tega.

tak da....raje počakajmo pomlad....pa bomo takrat videli. do takrat pa....imamo vsak pri sebi najvarčnejši avto
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
No pozimi se bomo lažje zmenili za kako nočno srečanje na kakem praznem parkingu, takoj zatem ko pade nekaj cm snega....
samo tam pa ne bomo tekmovali komu manj pokuri ampak ....

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
načeloma bi se vam pridružil. moja honda sicer ne blesti v porabi, je pa verjetno zanimivo primerjat porabe na isti relaciji z drugimi avtomobili. Kar me moti je predvsem vreme (dez, lahko sneg) ... po snegu pa ne bi gazili???
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No pozimi se bomo lažje zmenili za kako nočno srečanje na kakem praznem parkingu, takoj zatem ko pade nekaj cm snega....
samo tam pa ne bomo tekmovali komu manj pokuri ampak ....

Hooo to pa
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
pejt zdele ven, drsi ko po ledu čeprav je samo dva centimetra snega...
12 km naredil do LJ, pa videl tri karambole, da ne govorim kako smo se po ovinkih, uvozih vozil, AC med 60 in 80 (en junak v volvu je šel blizu sto...), zaloška je bolj spucana kot pa AC, AC cestarji še niso povohal....
današnja noč bo raj za parkinge razdevičit....