Taxi v Lj

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Laguna - ista cena in hitrost prihoda kot metro, samo vezo dobiš ponavadi precej lažje.

Poleg tega pa se kartice jemljejo (hocem reci - nacin placila je lahko s kartico
grin1.gif
).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Ena kar tak: kako vidiš če ima na taksimetru nastavljeno mestno ali medkrajevno tarifo?
Kako deluje taksimeter?
Cena taxi storitve je sestavljena iz enotne startnine, cene na prevožen kilometer (po določeni tarifi) in 'čakalne ure'. Čakalna ura se vklopi vsakokrat, ko vozilo pelje največ 15 km na uro, velja pa tudi za čakanje stranke na mestu.
Tarifa je vedno izpisana na prikazovalniku, po zaključeni vožnji pa vam je voznik dolžan natisniti račun iz taksimetra. Na računu so navedeni datum in ura, število prevoženih kilometrov, končni znesek in podatki o podjetju.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
V petek grem v Lj, in bi rabla taxi da ne bom lutala po Lj in sama iskala. Bi mi kdo napisal kako telefonsko? Pa ne ravno najdražjega
smile-1.gif

Zakaj enostavno ne gres z 19tko po stari cesti, pa nerabis taksija?

Ker vlak je ene 20e, taksi bo sigurno 15e, torej 35e, dodas se 10e pa se lahko furaris gor in dol,
nerabis pazid na vozni red in to je to. Sebeju reci za GPS, pa je to to...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Malcom, po novem imamo vinjete
grin1.gif
, moraš še to prištet

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Hm, glede na vaše komentarje... Raje intercity/intertours/whatever, kot Metro?

Če piječ vedno najcenejšo pijačo in iščeš lokale z nizkimi cenami, potem Metro. Če si voščiš kdaj kake koktejle ipd..., potem niti ni važno. Evro gor dol.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
ksz

Ker je glih tema o taksijih v LJ...

A mi lahko nekdo razloži zakaj je cena višja če se vsedeš v taksi na želežniški, kot pa če pokličeš da se prestavi za 5m?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa dobr. česa ti ne štekaš.

taximeter je umerjen, ma plombo, zadi je pa shekan.

zanimivo bi bilo tudi videti koliko metrojevih je umerjenih. in da meritev še velja.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hm ... z Metrojem sem se veliko prevozil, oz. se še vedno prevozim, ko delam v KMŠ-ju in grem okoli 3h domov.

veliko različnih taksijev me je peljalo po enaki poti (KMŠ - Orto - Moste pri Hofferju) in pri vseh je bila vedno enaka cena. 4,10. razen enkrat z enim parkirava in reče 5 €. pa ga gledam, pa mu rečem, če mu je vse jasno, včeraj sem se pravtako z Metrojem peljal po isti poti, danes pa kar 5 €. pa malo bolj pogledam, pa model sploh ni mel prikopljenega taksimetra, sem samo rekel, lahko račun dobim?

tip je najprej rekel, okej pol mi dej pa 4,10€, potem sem mu rekel, da želim račun ... na koncu mu nisem plačal nič!!
grin1.gif

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če piječ vedno najcenejšo pijačo in iščeš lokale z nizkimi cenami, potem Metro. Če si voščiš kdaj kake koktejle ipd..., potem niti ni važno. Evro gor dol.

Hja, če je v 5 kilometrih razlike za dobrega longa ali 2 cubi, je vseeno kar razlika...

Do bachusa imam recimo ravno 5km. Laguna me dostavi domov za slabih 5€, če pa se vsedeš v 1. taxi v vrsti, ki čakajo spredaj, pa je cena od 15€ naprej...
smirk-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
očitno s ene znajdete s taksiji. in to je problem ljubljane.

občina v roki z državo ni zmožna narediti red med taksisti, občani pa se ne znajdejo. zato ostaja prepričanje, d aje taksi drag in povsem nekoristen.

dokler je tkao, je kruh težek, a sladek.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik softi pravi:

zanimivo bi bilo tudi videti koliko metrojevih je umerjenih. in da meritev še velja.

Kaj inšpekcije za vas ne obstajajo?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

Kaj inšpekcije za vas ne obstajajo?
hysterical-1.gif

Sem pa slišal se za eno vrsto plačila to bolj velja za ženske, da namesto denarja mu/jo.... no sej vesta kaj
redface-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.193
7.063
113
No na železniški stoji pa posebna vrsta taksistov.To so tako imenovani "šahisti", ker po cel dan igrajo šah zraven parkiranih avtomobilov. So nekajkrat drazji od obicajnega taksija, naredijo pa kake 3 fure na dan. Veliko taksijev pred bachusom med vikendom je brez vseh dovoljenj in jim to predstavlja dodaten vikend zaskuzek. Pol od tega je pa mafije ki jim je taksi le za legalen prikaz prihodka.