Sygic in uporaba Top Map zemljevida

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Hellow
smile-1.gif

Kot že nekateri veste, je podjetje Sygic izdelalo navigacijsko aplikacijo za več platform:
- iOS od Appla
- Android od Googla
- Symbian od Nokie
- Bada od (ne vem koga...)

Več o sami navigaciji lahko najdete na www.sygic.com.

Skratka, da ne bom dolgovezil; želim povedati naslednje.

Sygic uporablja kartografijo od Tele Atlasa, ki je sicer za zahodno evropo odlična izbira, za vzhodno evropo (tukaj spadamo mi) pa je bolj slaba pokritost. Enako velja za naše južne sosednje države - s Tele Atlasovimi kartami je obup.

Ker pa vsi vemo (vsaj večina), da obstajajo tudi lokalni proizvajalci kart za vzhodno evropo (za Slovenijo je Monolit, za Hrvaško je Navigo....) in ker vemo, da z njihovimi kartami dosežemo 99% pokritost in točnost, bi vas prosil, da vsak izmed vas odda 3 točke na Sygic Vote for features spletni strani.

Stran se nahaja tukaj:
KLIK

Lahko se prijaviš kar prek facebooka ali z google accountom. Največ lahko daš 3 glasove za en predlog. Predlogov je več. Vse predloge si lahko pogledaš TUKAJ .

Ostane ti še 7 glasov, ker jih skupno dobiš 10. Torej še teh 7 lahko podeliš kakšnemu drugemu predlogu, ki so ga uporabniki Sygic navigacije zapisali kot željo.

Če nas bo vedno več iz vzhodne evrope, ki bi si želeli, da Sygic začne uporabljati za naš trg Monolitovo kartografijo, bodo morda pri Sygicu začeli razmišljati v tej smeri.

Tako bi lahko nastal končni izdelek: Sygic Europe navigacija za vse platforme, ki uporablja zemljevide od Tele Atlasa (zahodna evropa) in zemljevide lokalnik proizvajalcev kartografije (vzhodna evropa).

Tudi sam sem že v stiku s Sygic-om prek maila, dopisujemo se že skoraj 2 leti. Non stop jim "težim", da naj upoštevajo glasove za lokalne proizvajalce kart in vse kar dobim nazaj je odgovor, da trenutno imajo pogodbo samo z Tele Atlasom, čez nekaj mesecev jim poteče pogodba in se bodo lahko šele takrat odločali za lokalne proizvajalce kart za vzhodno evropo, ampak pod pogojem, da bo čez 1000 glasov ali celo več
cheer.gif

Upam, da vas bo čim več podali največ glasov
cheer.gif

P.S. če koga poznate (partnerja, partnerko in prijatelje), ki uporabljajo gmail/facebook (le kdo ga ne
evil.gif

Glasovanje te ne obvezuje za nič kar pomeni, da ko oddaš glas, se ne naročiš na nobene novice ali spam ali kaj podobnega. Gre enostavno za glasovanje oziroma neke vrste anketo.

Ful hvala vsem, ki ste si vzeli čas in ki boste glasovali
467716-post_slo.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Bada mislim da je na nekaterih Samsungih.
Da te malo potolažim za naše karte.
Sem v kontaktu z Navigohr in so dejali,da delajo v tej smeri,da bi bila Adriaroute za android platformo.
Glede na to da je Garmin kupil Navigon,se zna zgodit,da bo mogoče možno CN uporabljat na navigonu.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
jap, to sem tudi že nekje prebral, da bo baje sedaj garmin za android + za iphona
smile-1.gif

ampak čez kake pol leta, prej ziher ne.

si glasoval?
tongue-1.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Vse kar imata Garmin (Monolitove karte) in Sygic (Teleatlas) ima iGo. Torej, zakaj odkrivanje tople vode.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ne razumem...kakšne tople vode?

aplikacija sygic je zelo dobra aplikacija in škoda, ker za vzhodno evropo ne uporablja top map zemljevide. samo to.

cungalunga

Pripravnik
3. avg 2007
60
0
6
Za Sygic so na voljo tudi Navteq (NT) . Torej podobni Garmin CN, v katerem je slovenija lepo pokrita.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Čemu je namenjena navigacija? Najbrž navigiranju, ane! Če hočem gledat risanke, si pa Tom&Jerry zavrtim.

Še enkrat: iGo ima za WE Teleatlasove karte (tudi Navteq-ove), za EE pa uporablja karte lokalnih ponudnikov. Točno to, kar bi vi radi dosegli pri Sygicu.

Aja, iGo ni dober, ker ni risanka.

Če vam rata, bom mogoče celo Sygic naložil, samo če ne bo preveč risankast.

Veliko sreče pri odkrivanju tople vode še naprej.
cool-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Vsak ima svoj okus.Tebi je všeč Igo,drugim Garmin,tretjim Sygic in vsak se odloči po svoje kaj bo uporabljal.
Pred leti,ko sem tudi sam uporabljal Igo sem tudi sam pisal za izboljšave.
Trenutno pa bi rada večina uporabljala Sygic ne telefonih in zato se sedaj borimo tudi za te uporabnike,da bi bile karte dobro pokrite za Slovenijo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Meni je sicer Igo všeč, všeč mi je pri igo, ker za WE uporabljajo tele atlas karte (ali navteq) in za EE lokalne karte. Všeč mi je tudi sam vmesnik aplikacije.

To bi radi dosegli tudi uporabniki Sygic navigacije. Samo to
smile-1.gif
in nič drugega.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Proizvajalci bi morali sami potipati uporabnike in na ta način ugotoviti, kaj naj jim ponudijo. Ne pa da rabijo 1000 zahtevkov, kot da bi bili monopolisti. Vzhodnoevropski trg je zelo velik in če se jim =be za njega je to njihov problem. Ostali bodo samo najprilagodljivejši in najboljši.

Načelno mi Sygic s trenutnimi kartami popolnoma zadostuje in ne potrebujem TopMap s slabo kategorizacijo cest.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
No, vseeno upam, da bodo uporabljali TopMap zemljevide.

Tudi Monolit dela veliko na sami kategorizaciji cest in verjamem, da bo čez nekaj različic več ali manj vse poštimano
smile-1.gif

Pri TA mi pa gre na živce, ker so naslovi na napačnih lokacijah, no ne vsi, ampak nekaj jih pa je na napačnih lokacijah. Pa da o krožnih križiščiš ne govorim, v mojem kraju je krožno križišče od leta 2008 naprej. Do danes ga še vedno ni!
smile-1.gif

Pri Monolitu pa so mesec takoj dodali krožno križišče. To hočem povedat, da so Monolit zelo ažurni in res posodabljajo vse kraje.

Tele Atlasu pa dol vidi za nas in to ni kul
smile-1.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Imam naložene vse tri karte TA, Monolit in Navteq. V glavnem pa največ uporabljam TA. Zakaj?. To je karta z najboljšim vodenjem pa tudi pokritost ni tako slaba kot se tukaj govori in meni zadostuje. Na njej tudi lahko najdeš detajle ki jih n. pr. v Monolitu ni. (Na vseh kartah ne more vse biti). V primerih pomanjkljivosti pa uporabljam še vedno TA karto in POI točke (naslove) iz sosednjih kart ( če jih imajo) pa je problem rešen.

Če na karti ni krožišča ni problem ,ker je na njej verjetno klasično križišče in te TA še vedno vodi pravilno
.
Ni vse pokritost pri Monolitu ki jo tako rad poudarjaš. Sprašujem se tudi kako poznaš vse hibe TA saj verjetno uporabljaš Monolit. Ne bi rad komentiral kaj počne Monolit. V našem koncu se mu n. pr. zmeša (se izgubi) če skreneš z njegove programirane rute in nič ne pomaga njegova dobra pokritost.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Uporabljam tako TA kot tudi Monolit karto za našo deželo. Res je vodenje od TA boljše od monolita.

Že 3 leta (od 2008) spremljam obe karti, ob vsakem izzidu preverim določene naslove. Monolit ima veliko hitrejšo posodobitev ter novosti kot TA in zato mislim, da bi uporaba monolita v te navigaciji bila odlična izbira.

Da ne omenjam države južneje od nas, tam se lahko TA skrije. Definitivno imajo lokalni proizvajalci kart bolj točno in pravilno pokritost (vsaj za kraje, kjer sem sam testiral).

Samo to želim povedat
smile-1.gif

No, sicer pa tudi če ne bo monolita v raznih navigacijah, ne bo konec sveta
cool-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
TA karta je slaba vse naprej od kar sem uporabljal TomTom,uporabljal sem tudi Igo tako da poznam vse karte.
Še vedno pa upam trdit da je najbolje od vseh za nas in južne sosede pokritost v Adriaroute,ki je za garmine.
Na navigohr so rekli da razmišljajo v tej smeri da bi naredili AR za android navigacije ampak še ne vedo kdaj bi naj to bilo.
Od Garmina pa so mi sporočili da delajo na tem,da bo na Navigon-u delovala tudi karta CN in da bodo tudi do konca tega leta probali izdati street pilot za Androida.

Sedaj pa prosim namesto da se tikaj prepiramo katera karta je bolje pokrita in katera ne,raje glasujmo na Sygic strani da bodo še katere druge karte na voljo ne samo AT.

Hvala vsem,ki boste glasovali pa četudi ne boste nikoli uporabljali Sygic navigacije.