Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Me niti ne zanima: kolikor mi je znano, parkiranje na parkirnih prostorih za invalide ureja zakon o cestnem prometu. Ne gre niti za državljansko nepokorščino, glede na to, da ne kršim zakona. Bonton pa kršim tudi v primeru oinvalidne mame, glede na to, da zakonsko gledano ne ustrezava definiciji družine.
V primeru invalidne mame boš mamo pripeljal do vhoda ti pa boš šel parkirat drugam . seveda če nimaš nalepke za invalida. Ti pa predlagam da greš do psihiatra in mu pokažeš tvoje poste na alterju, sem 100% da ti bo napisal priporočilo za izdajo nalepke invalida.
Pa še to - ko te bo psihiater pozdravil boš imel možnost, da si ustvariš svojo družino in takrat boš spoznal zakaj imajo družine privilegije ki te sedaj motijo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Me niti ne zanima: kolikor mi je znano, parkiranje na parkirnih prostorih za invalide ureja zakon o cestnem prometu. Ne gre niti za državljansko nepokorščino, glede na to, da ne kršim zakona. Bonton pa kršim tudi v primeru oinvalidne mame, glede na to, da zakonsko gledano ne ustrezava definiciji družine.
V primeru invalidne mame boš mamo pripeljal do vhoda ti pa boš šel parkirat drugam . seveda če nimaš nalepke za invalida.
Ti pa predlagam da greš do psihiatra in mu pokažeš tvoje poste na alterju, sem 100% da ti bo napisal priporočilo za izdajo nalepke invalida.
Veliko bolj elegantna rešitev je parkiranje na parkirišču za 'družine'.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Ti pa predlagam da greš do psihiatra in mu pokažeš tvoje poste na alterju, sem 100% da ti bo napisal priporočilo za izdajo nalepke invalida.
Pa še to - ko te bo psihiater pozdravil boš imel možnost, da si ustvariš svojo družino in takrat boš spoznal zakaj imajo družine privilegije ki te sedaj motijo.
No sine, umiri se malo.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Aha, vsi ki imamo kaj pripomnit čez tvojo primitivnost in neprilagojenost se moramo kao malo umiriti, ti pa svoje serješ naprej.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Aha, vsi ki imamo kaj pripomnit čez tvojo primitivnost in neprilagojenost se moramo kao malo umiriti, ti pa svoje serješ naprej.
LOL, koga pa jaz žalim? Če pa nisi sposoben prenesti drugačnega mnenja od svojega, imaš pa težave ti in ne jaz.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.142
1.105
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Jaz sem čisto miren.

Parkiram kot je treba in se ne kurčim na parkirna mesta kjer nimam kaj počet.

Pa ti?
Jaz pa samo povem svoje mnenje, da so tista parkirišča bedasta (brez osebnih napadov in podobnega)
So ti pač bedasta. V redu. Ampak to svoje mnenje ti ne daje pravice zasedati jih (kadar ne pelješ invalidne mame v šopong).
Saj si ti linkal nek bonton, a ne?
Me niti ne zanima: kolikor mi je znano, parkiranje na parkirnih prostorih za invalide ureja zakon o cestnem prometu. Ne gre niti za državljansko nepokorščino, glede na to, da ne kršim zakona.
Torej: na veliko nekaj z bontonom okoli opletaš, ko pa pride do takšne enostavne zadeve,
kjer je s tvoje strani potrebno nekaj korakov več po parkirišču in malo prijaznosti,
da nekomu (z otroškim vozičkom, lupinico, pa še kakšnim živahnim mulcem) olajšaš pot v trgovino,
se pa tvoj bonton konča, ker parkirno mesto ni označeno po zakonu (ker tak zakon pač ne obstaja).

A ha, torej postajaš vedno bolj podoben tistim, ki jih na veliko zagovarjaš v eni drugi temi.
Dokler je v tvoj prid, so predpisi in bonton "zakon", ko ti pa nekaj ni več tako všeč, pa ignoriraš.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Citat:
Meni pa gredo blazno na živce parkirni prostori za družine - zato tudi dosledno parkiram nanje.
Torej imaš rad cigane, sovražiš normalne slovenske družine?
Hmmm, z veseljem ti bom naslednjič obutal avto na takšnem parkirišču.
In ja, če ne veš: tudi za ortoka ven spravit, moraš vrata na široko odpret.
Pa tudi ko so otroci malo večji, da lahko sami vrata odprejo, jih ne odprejo z občutkom, ampak z "gasom".
No, ja, kakor hočeš, slovencelj kretencelj.

A si ti že slišal za to, da lahko pri vsakem avtu zakleneš vrata, da se jih ne da odpirat če si noter, ampak jih lahko samo iz zunanje strani??
sprasujem se.gif

Vržeš tisti knof dol, pa ti ne bodo otroci nič butali vrat v ostale avte in problem je rešen.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.380
307
83
S temi, ko tko invalidsko parkirajo, bi lahko potegnil črto, da štalo nardijo tud na hitrih blagajnah opažam. Ker velikokrat grem v mercatorja in špara po malco, opažam, da ta invalidski folk, nabije 3000 izdelkov v voziček in se nato flegma v največiji gužvi postavi na ta hitro in kuca izdelek po izdelek tako počasi, da se meni kar nabira in vre
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
355
83
39
Citat:
Meni pa gredo blazno na živce parkirni prostori za družine - zato tudi dosledno parkiram nanje.

Da bogda, da te razbije poln trafic ciganov, katerim boš zavzel parkplac!

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Čak ti bom kar jasz odgovoril da se njemu ne bo treba matrat
evil.gif
:

fant, daj umiri se malo

in pa seveda

zakaj žališ

bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Torej: na veliko nekaj z bontonom okoli opletaš, ko pa pride do takšne enostavne zadeve,
kjer je s tvoje strani potrebno nekaj korakov več po parkirišču in malo prijaznosti,
da nekomu (z otroškim vozičkom, lupinico, pa še kakšnim živahnim mulcem) olajšaš pot v trgovino,
se pa tvoj bonton konča, ker parkirno mesto ni označeno po zakonu (ker tak zakon pač ne obstaja).
Tako je - z veseljem bi upošteval ta dogovor, če bi omogočal parkiranje vsem, ki gredo težko iz avta, ki imajo polne roke itd. Dokler pa se forsira samo družine, ga pa ne mislim, ker se mi enostanvo ne zdi fer do ostalih skupin.

Citat:
A ha, torej postajaš vedno bolj podoben tistim, ki jih na veliko zagovarjaš v eni drugi temi.
Dokler je v tvoj prid, so predpisi in bonton "zakon", ko ti pa nekaj ni več tako všeč, pa ignoriraš.
Drži - dokler so ti predpisi selektivni in diskriminatorni jih ne mislim upoštevati.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.142
1.105
113
Citat:
Citat:
Tako je - z veseljem bi upošteval ta dogovor, če bi omogočal parkiranje vsem, ki gredo težko iz avta, ki imajo polne roke itd. Dokler pa se forsira samo družine, ga pa ne mislim, ker se mi enostanvo ne zdi fer do ostalih skupin.
Oh, ti formalist. Saj formalno gledano sta tudi ti in tvoja mama družina.
Sicer pa tudi če se boš na takem parkirnem mestu parkiral z invalidno mamo in jo iz avta ven vlekel,
ta nihče ne bo preganjal. Veš, premorejo ljudje tudi zdravo pamet.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Mislim, glede na to, da smo v Sloveniji, ni bojazni, da bi te kdo priganjal. Slovenci in javno izopostavljanje sta izključujoča pojma.

Imaš povsem prav, rekel sem le, da bi bilo zato bolj smiselno te parkirne prostore označiti na drugačen način, ker grem stavit, da večina ljudi te oznake dosledno upošteva, češ 'aha, v avtu nimam frocov, se pravi tam ne smem parkirati'. Ne vem na primer, zakaj ne bi nekdo, ki nosi TV parkiral tam.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Kolikokrat greš po nakupih z televizorjem in kolikokrat z otrokom?

Za slednje verjetno res nikoli ne boš vedel
evil.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nima veze - 'uradno' je tisti parkir plac namenjen 'družinam', torej ni prav, da tam parkiram, če pripeljem staro mamo ali kupim TV.

Mislim, saj zadeva je logična: trgovski centri največ denarja potegnejo od družin, torej je zadeva iz tega stališča povsem smiselna.

Imaš pa prav: meni osebno gredo otroci (in družine) zelo na živce in najbrž nisem edini.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Velikost in teža ni pomembna. Parkirišče je namenjeno nosečnicam in družinam, predvsem ženskam, ki pridejo z dojenčki. Več prostora pa imajo zaradi tega, da lahko otroški voziček dobijo ven iz avta.

Staro mamo zapelješ do vhoda, jo tam odložiš in nato parkiraš.

TV je pa neka nepomembna zadeva. Kaj bi vi imeli za vsak izdelek svoje parkirišče? Če bi naredili neko splošno parkirišče za razne zadeve, bi vsi gor parkirali.