Svetilka za kolo

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Bliza se jesen in tema...
Kot prvo..kaj je boljse za kolesarit, celna al svetilka za na krmilo?
Kolika svetilnost je ok, da ni premalo pri malo hitrejsi voznji?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Najbolje je oboje. Na krmilu in na glavi.
2 okoli 500lm svetilki sta čez glavo dovolj. Pa jasno med vožnjo po cesti zmanjšati svetilnost, da ne slepiš ostalih.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zadnjič sem enega takega prehitel.... sploh ni neumno.

Na šprajkle pa tudi pridejo ene zadeve, da je kot ringlšpil.
d055.gif

V glavnem, vse je boljš kot da te kdo podere.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
@jest5, katera konkretno se ti zdi najboljša za na krmilo treking bicikla? Bi imela S3 preširok snop? Bi bila C8 prenerodna?

Avtorju bi rekel eno od svetilk z XM-L ledico in 18650 baterijo. Če se bo @jest5 še oglasil, pa izbrskamo konkreten primer. Sam sem pred leti kupil takrat dokaj drago Cateye HL-EL510. Vendar danes obstajajo boljši primeri za zelo ugodno ceno, zato bi si kupil nadomestek.

LP

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
@jest5, katera konkretno se ti zdi najboljša za na krmilo treking bicikla? Bi imela S3 preširok snop? Bi bila C8 prenerodna?

Avtorju bi rekel eno od svetilk z XM-L ledico in 18650 baterijo. Če se bo @jest5 še oglasil, pa izbrskamo konkreten primer. Sam sem pred leti kupil takrat dokaj drago Cateye HL-EL510. Vendar danes obstajajo boljši primeri za zelo ugodno ceno, zato bi si kupil nadomestek.

LP
Jaz imam eno generično 501b z OP reflekorjem na 1,4A, ter eno na 26650 baterije s C8 velikostjo SMO reflektorja na 2,8A. Oboje jasno XM-L.

V glavnem, če se ima eno lučko, naj bo širok snop(20-30mm OP reflektor), najbolje kar Convoy S2 na 2,1A(veter pri vožnji jo dovolj hladi).
Če se ima 2 svetilki, pa ena širok snop(isto kot prej), druga pa ozek snop(C8 in kloni na balanci ali pa čelna svetilka s SMO reflektorjem)

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
nosilec

Baterije je pa trenutno še vedno malo težje dobiti in boš moral nabaviti v kaki drugi štacuni. Jasno take brez zaščite(je ne rabiš, ker imata polnilc in svetilka zaščito)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Sam imam na e-biciklu pozicijske luci s kitajske v vrednosti 1 Eur, sprednja ima dve klasicni ledici, zadnja pa 5. Ti dve luci mi svetita nonstop ker sta vezani preko napetostnega regulatorja direktno na linijo od elektro motorja (tudi ce ni vkljucen deluje med voznjo kot generator).

Spredaj imam na blatniku fiksno montirano luc z cca. 200lm in cca. 5cm velikim reflektorjem ki ima zgoraj sencnik, luc je usmerjena v tla in pokriva tam med 15-20m ter ne moti prometa. Ponoci je vkljucena nonstop, vezana tudi direktno na linijo emja.

Dodatno imam na balanci pa se nosilec za klasicne svetilke, uporabljam pa vecinoma C8 na 2.8A, snop pa je usmerjen na daljavo. Imam tudi stikalo na kablu poleg zavore tako da lahko to luc izkjucim.

Pri vsem tem imam v ovinkih se vedno probleme z vidljivostjo tako da se ena dodatna 200lm luc na celadi resi tudi ta problem!
grin1.gif

Point zgodbe je v tem da je tudi podnevi za voznjo z biciklom dobro imeti male LED lucke za boljso vidnost. Za v promet ponoci pa obvezno neko sibkejso luc z velikim reflektorjem ki ima zgoraj sencnik. Samo s tako lucjo ne boste slepili nasproti vozecih.

Za offroad, prazne ceste ipd. pa lumnov ni nikoli dovolj. Luc na celadi je pa tudi dobrodosla, ce se uporablja v prometu je spet pametno da je sibkejsa pa da se glavo usmeri stran od nasproti vozecih ko se jih sreca.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dodatno imam na balanci pa se nosilec za klasicne svetilke, uporabljam pa vecinoma C8 na 2.8A, snop pa je usmerjen na daljavo.

Ti C8 ne deluje prenerodna za na krmilo? Pa pritrditev je zadostna, ali bi bila nevarnost ob hujših tresljajih, da se odpne in odpade?

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Imam "rail" nosilec ki se uporablja za namestitev teh svetilk na orozje. Stvar je pritrjena s 4x vijaki na balanco in 4x vijaki na luc, vmes je pa rail ki ga drzita dva vijaka.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Imaš kako povezavo do tega pritrditvenega "čudesa"? Ker utdi jaz razmišljam, da bi enostavno montiral C8.. Saj veš, hvala!

LP

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tocno linka ti sedaj ne morem najti ker nisem na pcju, ampak po ebayu isci za "flashlight / scope gun mount". Vecina 1" nosilcev za daljnoglede pase na tele kitajske svetilke (501/502 svetilke so tocno 1", moja C8 je malce vecja zaradi narebranosti ampak pase vseeno).

Pa ce se nimas daljinskega stikala se dobijo dostikrat nosilci in stikala v kompletu ceneje (pac komplet montaza za puske).

Ce ne najdes sporoci pa ti v ponedeljek najdem direktne linke.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Kakšna je pa razlika med Convoy S2 in S2+, katero je potem boljše vzeti za kolo? Vzame se pa 2,1A verzijo, ker se 2,8A preveč greje, če sem prav razumel?

Pa še glede baterij. Iz fasttech jih ne pošljejo v Slovenijo oz. ne pridejo? Ali gredo v zgoraj omenjeni svetilki tudi protected baterije, ki so daljše?

Mogoče kakšen predlog za baterije iz te strani http://www.nkon.nl/ ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
V S2 grejo tudi protected, za S2+ pa ne morem trditi, ker je nimam. Sicer pa zaščitenih baterij pri tej lučki ne potrebuješ.

S2+ ima malo plitvejši reflektor kot S2, tako da ima malo širši snop(enak kot S3), kar pomeni tudi, da ne sveti tako daleč, kot S2.