Sušenje estriha pozimi

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Zanima me če je kdo že sušil estrih v tem času ki prihaja in da je spodaj talno gretje. Če se suši brez pomoči talnega gretja, lahko čakam do poletja. Zato me zanima kako dolgo se približno suši če dela talno gretje?

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Zakaj bi čakal do poletja. Tebi je pomebno da cement zveže. Pustit mu moraš tiste 3 (4 tedne) in to je to.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
če lahko čakaš do poletja potem ni potebe po vklapljanju talnega gretja!

Meni so ga delali marca, junija mi je mirne duše že polagal noter parket. Tako da....čisto OK se bo posušil do takrat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
hehe...se nismo razumeli, sigurno se bo posušil do poletja, ampak jaz bi rad da se čim prej posuši s pomočjo talnega gretja! in me zanima kako dolgo se približno suši na talnem gretju, ker me je strah da bi lahko razpokal, če bi bilo prehitro
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
aja..to je druga!

Kdaj je bil vlit?

Osebno (ampka to je zgolj moje mnenje) bi ga pustil najprej 4 tedne da sem sam posuši - v tem času dobi estrih praktično vso svojo tlačno trdnost...od takrat naprej pa bi delal na procesu izuševanja. Kakorkoli pa obrneš nekako 3 mesece kar pričakuj (sploh v novogradnja so radi problemi, ker poleg estriha izhaja vlaga tudi iz ometov, betonske konstrukcije....praktično povsod). Pri prenovi je vse ostalo suho, torej je 'vode' sorazmerno malo.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Nekakšen standard pri sušenju estriha je 10 dni/cm. Seveda v dobrih pogojih, ki pa jih zima ne nudi, torej je ta čas daljši. Vpliva tudi stanje okolja, kot je že predhodnik omenil. Poznam primer, ko v kleti estrih ( pri klasični novogradnji) še po 4 mesecih ni bil zadosti suh, kljub grelcem in centralni (zdaj, če je bila talna, pa ne vem). Delali so pa konec novembra...
grims-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Gretje nebo pozitivno vplivalo na trdnost estriha. Pusti da se sam posuši. Dokler ni minus imej prepih in to je to.
Beton pri vezanju oddaja toploto ...