ncnifrej, ja, obstaja ogromno posnetkov celega postopka - frezanja estriha, polaganja cevi in potem še samorazlivna masa. Glede samorazlivne mase se moram še samo prepričat, katero izbrat..
Drugače obstoječi tlaki so dokaj ravni (na položenem parketu so neke malenkostne neravnine, ampak mislim, da so zjebali z brušenjem parketa, ker je samo ob stenah višji, ker mislim, da kakih 30 let nazaj še niso imeli tako dobrih strojev za brušenje kot danes). Sedanja kopalnica je bila še gola soba, ko smo kupili hišo in tam so bili estrihi v nulo in zelo lepo zglajeni..
Ko sem malo iskal po spletu, sem videl, da je v Nemčiji kar nekaj ponudnikov, ki frezanje estrihov in izvedbo talnega gretja ponujajo kot storitev in tudi kar nekaj podjetij, ki ponujajo izposojo takšnih strojev kot storitev..Tako da takšen način vgradnje po mojem ni nekaj nepreverjenega in zadeva deluje.. Pač v Slo ne najdem takšnih izvajalcev in takšnih strojev za izposojo...
In glede na našo situacijo daleč najbolj primerna, ker živimo v teh prostorih in je ves prah in poraba dodatnega časa odveč (če gledaš drugo opcijo, da bi stari estrih ven poštemali in naredili nove - tako smo naredili v spodnji etaži in se je kadilo KO PES!!!, ko smo stare estrihe ven štemali). Vendar smo v spodnji etaži naredili tako, ker je še nadstropje nižje mrzla klet in smo hoteli imeti vse na novo narejeno in tako kot treba. V Mansardi pa nam manjka samo kaka stopinja ali dve v najbolj mrzlih dneh (takrat samo prižgemo zgornjo klimo za kake 3-4 urce pred spanjem in je dovolj)...
In ker imamo namen obnovit celotno mansardo (talne obloge, pohištvo, stene), bi sedaj naredil še talno gretje in bi bil mir...
Zato bi bil tak način res daleč najbolj preprost, časovno hiter in tudi najbolj poceni (kot sem napisal, 322 za komplet mašine)...