Superge I.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.564
1.090
113
Titograd
Adidaske zlorabljam na kolesu, laufanju ter hribolazenju že 7. leto..... en klinčev šiv ne popusti, niti mm podplata odlepljenega (rahlo obrabljene samo tam kjer so jih malo pedala od kolesa uničila), notranjost superg kot nova, benti kot da so iz titana
smile-1.gif
ok, v uporabi so zdaj1-2 krat tedensko v povprečju, pa vseeno. Prvo polovico "delovne dobe" sem jih uporabljal skoraj vsak dan. Izgleda jih bom še precej dolgo uporabljal.

So pa bile eden dražjih modelov takrat, še cene v SIT se spomnim, 20k.

Celo srednjo šolo plus prvo leto faxa, torej 5 let, sem gulil ene in iste Converse, neko skejt varianto, dan za dnem, precej tudi pozimi. Na koncu sem se jih naveličal, še vedno so na zunaj bile v odličnem stanju, noter natrgana tkanina pri ahilovi tetivi, še zdaj služijo za košenje trave (sicer zdaj v precej slabem stanju), stare so pa blizu 15 let
bonk.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Problem "staranja copat" je v GUMI, podplatu, vmesni peni, ki ima funkcijo blaženja!

Tako, kot avtomobilska guma ostari, enako se dogaja pri copatu.
In ni potrebno, da popokajo šivi, da se zgornja plast uniči... copat po določenem času ali določenih prehojenih kilometrih izgubi svojo funkcijo blaženja...

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Kaj pa Air Max ali Free Run. Te slednje so mogoče malo manj trpežne, ampak na nogi je pa to oblak.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Adidaske zlorabljam na kolesu, laufanju ter hribolazenju že 7. leto..... en klinčev šiv ne popusti, niti mm podplata odlepljenega (rahlo obrabljene samo tam kjer so jih malo pedala od kolesa uničila), notranjost superg kot nova, benti kot da so iz titana
smile-1.gif
ok, v uporabi so zdaj1-2 krat tedensko v povprečju, pa vseeno. Prvo polovico "delovne dobe" sem jih uporabljal skoraj vsak dan. Izgleda jih bom še precej dolgo uporabljal.

So pa bile eden dražjih modelov takrat, še cene v SIT se spomnim, 20k.

Celo srednjo šolo plus prvo leto faxa, torej 5 let, sem gulil ene in iste Converse, neko skejt varianto, dan za dnem, precej tudi pozimi. Na koncu sem se jih naveličal, še vedno so na zunaj bile v odličnem stanju, noter natrgana tkanina pri ahilovi tetivi, še zdaj služijo za košenje trave (sicer zdaj v precej slabem stanju), stare so pa blizu 15 let
bonk.gif
odvisno kaj delas z supergami... jst sm precej na longboardu in jih unicm v pol leta...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Sem malo preletel celotno temo, pa je večali manj o teh casual supergah govora.

Kaj pa kakšne za laufat po makedamu/skalah? Neki vzdržljivega. Ne da po pol leta stran vržem. Scarpo so mi nekateri predlagali, samo se mi zdi tak malo neroden čevelj za laufat.
Merelke so mi izredno dobre, samo hitro grejo.
Trenutno imam ene Salomonke, ki sem jih kupil v Hervisu na razprodaji, ko so bile znižane iz dobrih 100 na 60. Za po suhem OK. Ker nima Vibram podplata je po mokrih skalah katastrofa. Pa še v manj kot pol leta čutim vsak kamenček. Se mi zdi, da je bolj en k. od kvalitete...

Recimo od Planike nizki treking čevlji so super, ampak samo za hodit.

Kaj priporočate, da bo udobno, lahko, in da mi po pol leta še vedno služijo?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Ynos, prvič kupujše GEOX? Poročaj, ker me res zanima.

Pred leti sem jih imel.. Ko si hodil po mokrem ali snegu je skozi podlat prepuščalo.

Na šihtu izvedel, da nisem osamljen primer.

Tako da pričakju probleme v podplatu, ne v membrani.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Imel sem že kakih 5,6 parov. Isti problemi vodo. Sicer pa ultra zadovoljen z udobjem, zračenjem in vzdržljivostjo.

Polagam upe na tole novo serijo Amphibiox (ala Goretex, neka brandirana tehnologija). 2 leti garancije. Poglej video.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.564
1.090
113
Titograd
Superstarke imam sedaj malo več kot 2 meseca, nošene vsakodnevno malo več kot mesec, na petnem delu se je tkanina že začela trgati na obeh čevljih in ko hodim se ta natrgana tkanina mucka in to kar boli ko pritiska na peto. Račun in škatlo imam, mislim da tudi vse etikete, morajo vzeti superge nazaj? Sicer so mi super, ampak to me res moti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nimam pojma, me pa res zanima. Sam menim, da po 2-eh mesecih se neke brandirane superge enostavno ne smejo trgat. Kam je šla ta kakovost izdelave? Ko sem bil mulc sem mel superge lahko po 2 leti, pa sem v njih skakal, igral fuzbal in vse.
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ima kdo kaki predlog za superge za v dvorano, torej z oranznim podplatom? cim bolj poceni, bo bolj malo v uporabi

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
519
174
43
Tudi jaz bi priporočil Stabilke, sicer novejših modelov ne poznam ampak pred leti, ko sem še igral rokomet so bile to top superge. So pa bile tudi dražje kot so zdaj.