Stroški vzdrževanja - dizel vs. bencin

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce naredis samo 15T km letno bi bil bolj pameten bencinar, ampak ce dobis nafto brez DDVja se situacija malo obrne in po moje bi bilo bolj pametno vzeti dizla.
Stroski servisov so priblizno isti, glede izrednih stroskov je pa spet odvisno od srece, na obeh lahko kaj odpove.Na dizlu kaka turbina ali pa kaj na sistemu vbrizgavanja, bri bencincu so lahko spet kaki strooski z tuljavami, sobami, pa tudi ce odpove katalizator je pri bencincu velik strosek.Pri dizlu tudi brez katalizatorja tehnicnega naredis.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
glede na to koliko se voziš bi jaz vzel bencinarja

če pa pomislim na accorda 2.2 ki sem ga zadnjič čipal in vozil je pa definitivno tehtnica na njegovi strani, bil pa je ful oprema

kar pa se tiče stroškov je danes avto loterija, kateregakoli že vzameš

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Edina jeba je to da v primeru da nimaš kake pametne bonifikacije padeš zaradi 3kw v predzadnji razred. (če gledamo varčevanje
wink-1.gif
)

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Ja ampak bi tudi pri dizlu zaradi 3 kw padel v predzadnji razred. Sem pa pri zavarovanju prišel kar ugodno čez, ker sem dobil kar nekaj vrst popustov. Sicer pa je zdaj treba pozabit na stroške in se vozit ter uživat z avtom. Od včeraj se mi samo smeje.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Saj sem mislil "pri obeh"
wink-1.gif

Verjamem da se ti smeje, samo ko vidiš stanje na TRR pa mogoče malo manj. Ampak nekaterim prvo smejanje prevaga razpoloženje na TRR.

Ne se preveč vozit, ker potem boš ugotovil da boš delal 30+kkm /leto in da si naredil napako ker nisi vzel dizla
wink-1.gif
pa se boš nehal smejat, pa začel nas kurcat

Srečno vožnjo!

BTW: men tud crknu S1 čakam na nov "senzor" - upam da v obliki S5. Si mi dal kak "virus" na kartici?
wink-1.gif
da je tako hitro "zbolel"