Strešni kovček

luka51

Guru
16. avg 2007
14.403
5.682
113
odpiranja od spredaj in plazenje na sprednjo šajbo ni noben potegno v temo razen tebe. Še nisem videl kovčka, ki bi se odpiral spredaj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Jaz imam strešni kovček cel čas na nosilcih in ga dam z nosilci na avto. Tako sem imel že na prejšnjem vozilu. Mene hitrost montaže kovčka ne zanima, ker zame ni noben pomemben faktor. Nimam pa niti montane niti thule. Montano sem si pred kakim desetletjem parkrat sposodil.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Imam enega močnega plastičnega (ni pa poliester) Sweden al nekaj takega - možno celo kak predhodnik Thuleja, in enega plastik fantastik G3. Prvi se obnoša kot Montana in razen da pri njegovi dolžini 210cm rabim obe roki za odpiranje nimam pripomb - je praktično neuničljiv - jaz ga imam 5 let, po moje star 30+.
G3 je čigumi in najprej sem moral porihtat tisti feder patent, da ga drži odprtega (en je bil tovarniško polomljen), glih tako pa lahko vozim z njim 180 ko je poln.

Oba imam kot Pepe na nosilcih in rabim par minut za montažo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.151
3.868
113
odpiranja od spredaj in plazenje na sprednjo šajbo ni noben potegno v temo razen tebe. Še nisem videl kovčka, ki bi se odpiral spredaj.
Ti praviš da ga odpiraš od strani tako da ga primeš spredaj ali zadaj in si super vesel ker se nič ne zvija za razliko od ostalih čipšitov, kjer se pa vse zvija kar pomeni da so totalen crap. Jaz pa pravim da to nima veze ker ga itak odpiraš od strani.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
no, v izogib zimskemu zmrzovanju plastičnega pokrovčka klasične ključavnice ima FARAD "ključ" v obliki, kot jo poznamo z varnostnih vijakov platišč (posebna oblika), pri čemer je potebno zadevo pritisniti noter in zavrteti ob odklepanju/zaklepanju
se mi je prej na nosilcih smuči s klasično ključavnico dvakrat kljub nasprejani ključavnici zgodilo, da je pokrovček primrznil, da nisi mogel ključa vstaviti v ključvanico
montano sem imel, ozko in 2m dolgo, je bila OK,
za sedanji avto pa sem malo gledal tudi na obliko, po pravici povedano (limuzina, 2m dolga odpade)