Streljanje v Parizu

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.344
113
Poanta je v muslimanskih voditeljih, ki morajo svojim ovčicam objasnit kako in kaj, en "navaden" musliman takšnega vpliva žal nima. Mi je bilo blazno všeč, ko se je eden izmed njih (musli vodja) dejansko distanciral od Chralijevih krvnikov.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Meni se je pa to zdelo skrajno bedasto - ljubljanski mufti je celo prišel na shod novinarjev.

Ali je tvoj lokalni župnik podal izjavo, ko je Breivik pobil otroke? Ne, zakaj pa bi komentiral dejanje nekega norca?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.947
6.021
113
Aja še nekaj, v muslimanskih državah morajo biti ljudje čimbolj neizobraženi & zabiti, tako jih lahko verski voditelji peljejo kamor hočejo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.344
113
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Meni se je pa to zdelo skrajno bedasto - ljubljanski mufti je celo prišel na shod novinarjev.

Ali je tvoj lokalni župnik podal izjavo, ko je Breivik pobil otroke? Ne, zakaj pa bi komentiral dejanje nekega norca?

Moj lokalni župnik ne obstaja oz. obstaja lokalni župnik, ki pa ni moj. Brievikovo dejanje pa je bilo storjeno iz političnega razloga in ne verskega, se pa je imel za novodobnega križarja, to je pa res. Vzrok pokola pa je bil vseeno politično naravnan, saj je hotel prizadeti oz. je prizadel stranko lastnega naroda (oz. njihove otroke) s političnim prepričanjem katere se nikakor ni strinjal in ne muslimansko stranko ali kaj podobnega.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Zakaj bi se sploh nevernik moral držati pravil zapisanih v nekih knjigah, ki mu nič ne pomenijo?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
OK - potem se je najbrž javno opravičila in distancirala njegova politična struja?

Pri muslimanih vedno potegnemo z enim čopičem in jih steramo v eno skupino (kljub temu, da ima član Al Kaide z Abdulahom iz Sirije skupnega toliko kot z mano in s tabo), pri ostalih pa previdno izbiramo besede in iščemo izgovore: Breivik je v svojem manifestu napisal, da je križar, in da brani krščansko Evropo pred ne vem čim. Zakaj se kristjani (ali pa vsaj katoliki) niso javno distancirali?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Zakaj bi se sploh nevernik moral držati pravil zapisanih v nekih knjigah, ki mu nič ne pomenijo?
Moje mnenje je, da se mu ni potrebno. Imamo svobodo govora.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.344
113
Citat:
OK - potem se je najbrž javno opravičila in distancirala njegova politična struja?

Pri muslimanih vedno potegnemo z enim čopičem in jih steramo v eno skupino (kljub temu, da ima član Al Kaide z Abdulahom iz Sirije skupnega toliko kot z mano in s tabo), pri ostalih pa previdno izbiramo besede in iščemo izgovore: Breivik je v svojem manifestu napisal, da je križar, in da brani krščansko Evropo pred ne vem čim. Zakaj se kristjani (ali pa vsaj katoliki) niso javno distancirali?

Kolikor vem, se je takrat marsikdo distanciral od njega.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Kakšen link mogoče? Jaz ti lahko nalimam milijon tvitov, slik itd muslimanov po svetu, ki obsojajo terorizem in konkretno ta napad. Vendar za nekatere to še vedno ni dovolj.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Evo, stranka, katere član je bil Breivik, se je celo distancirala:
Citat:

Monday's elections gave a clear victory to the right, paving the way for a new government that is likely to include the populist, anti-immigrant Progress Party, which once counted Breivik among its members.

The party has clearly distanced itself from Breivik, condemning his attacks, while the extremist has accused the party of being too soft.
http://www.telegraph.co.uk/new...parliament.html

Zakaj se niso distancirali tudi njeni volivci?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:

Seveda ni res, musliman terorist recimo je ubil policaja muslimana, kar ni in ne more biti enointaisto.

In pa Breivik je bil eden v xy letih, muslimani pa morijo praktično dnevno. Ali drugače-kdo je (razen omenjenega) nazadnje moril po Evropi v imenu krščanskega boga?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
V Evropi morijo dnevno?

Zaradi geopolitičnih razlogov je trenutno večina napadalcev muslimanov. Dobro vprašnje bi bilo: kdaj je nazadnje krščanska država odvrgla bombo na državo Bližnjega Vzhoda?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hmm, RKC je centralizirana in center je v Vatikanu, papež je boss. Če papež ni dal ukaza za bombni napad je težko reči, da RKC bombardira Vzhod. Kako je pa pri Islamu, kje je center, kaj je sploh pravi Islam?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.111
1.889
113
Emona / Carnium
Citat:
Kakšen link mogoče? Jaz ti lahko nalimam milijon tvitov, slik itd muslimanov po svetu, ki obsojajo terorizem in konkretno ta napad. Vendar za nekatere to še vedno ni dovolj.

Če bi tudi teroristi tweetali, potem bi bil argument skoraj na mestu. Jaz govorim o predstavnikih vere. O božjih funkcionarjih. In ne o njihovem tweetanju pač pa o konkretnih stališčih in predvsem ukrepih v zvezi z verskimi fanatiki.
Musliman ali kristjan, ni razlike, če je skupni imenovalec (skrajnež) močnejši.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Nisem rekel RKC, rekel sem krščanska država - večina pilotov, ki mečejo bombe na Sirijo, Irak, Afganistan, so bodisi kristjani bodisi ateisti. Kje je opravičilo krščanske/ateistične skupnosti? Argument, da bomb ne mečejo v imenu Kristusa/ateizma, pa je bolj slab - bomba te ubije, pa če si jo vrgel v imenu Jezusa, ali pa v imenu 'boja proti terorizmu'.

'Pravega' islama ni, kot ni 'pravega' katolicizma, kljub temu, da je RKC za razliko od islama centralizirana. RKC eksplicitno prepoveduje uporabo kondomov in kontracepcije - koliko slovenskih katolikov se tega drži?

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:

Če bi tudi teroristi tweetali, potem bi bil argument skoraj na mestu. Jaz govorim o predstavnikih vere. O božjih funkcionarjih. In ne o njihovem tweetanju pač pa o konkretnih stališčih in predvsem ukrepih v zvezi z verskimi fanatiki.
Musliman ali kristjan, ni razlike, če je skupni imenovalec (skrajnež) močnejši.
Radikalni islamizem javno obsojajo tako rekoč vsi zahodni kleriki:
http://www.huffingtonpost.com/2014/09/24/muslim-scholars-islamic-state_n_5878038.html

http://www.independent.co.uk/n...de-9925092.html

V primeru avstralskega napada so pred napadom opozorili oblasti, da je človek nevaren. Kaj še hočeš?