Strah pred smrtjo

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
In hvala bogu da je tako. Palica mora imeti dva konca.
Sicer pa sem bil enkrat že precej blizu, pa sem ji s pomočjo zdravnikov ušel.
Rešil bom pa enkrat ko bom bolj buden.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.098
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:[/iDa si zajebejo življenje z raznimi omejitvami in zabijanjem časa po cerkvah itd, da bodo mogoče nekoč "večno živeli"?

Kake hude omejitve pa so? Bistvena je, da ljudje okoli tebe niso podplati po katerih hodiš. Iz tega izhajajo vse omejitve in 10 zapovedi. Ker pa je to bilo ljudem premalo, so kleriki raztegnili omejitve na kup dodatkov, da bi ljudje res razumeli, kaj pomeni denimo zakonska zvestoba med partnerjema in da je treba nekaj delati vnaprej, da stvari obstanejo. Ne pa se denimo ob ločitvi čuditi, kak sovražnik ti je naenkrat partner in kako oba tacata po otrocih (torej oni drug taca po otrocih).
Drugo seveda je, če se verniki teh omejitev držijo. Še tretje pa je, če verniki sploh verjamejo v posmrtno življenje. Po cerkvenih raziskavah in ugibanjih, je to problem tudi za duhovnike in škofe.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
No ja, "bo bukli by Jezus" bi morali živeti verniki v ubožtvu, odpovedovanju, trplenju,... In šele taki bi bili poplačani z rajem
grims-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kje to pise?
confused-1.gif

ubostvo velja za klerike v dolocenih redovih, Cerkev nikoli ni prepovedovala napredka, celo gonilna sila je bila tricetrt clovestva.
odpovedovanje velja za vse, odpovedovati se mora nauciti ze otrok sladkarijam in kot odrasel tudi pregreham kot so pijancevanje, seksanje psov, hrani (debeluhi), pretiranemu zapravljanju...
trpljenje, a poznas koga brez trpljenja? ce trpljenje sprejmes, sam sebi naredis dobro. star pregovor pravi, vsak svoj kriz nosi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Smrt za kristjana nebi smela biti problem, saj prideš v nebesa, res pa se vsakemu kater se bliža smrti, se mu naredi cmok v ustih.

V nebesih domnevam, da je lepše kot na Zemlji? ni stresa itd?

Kakšna je kaj ponudba?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
8888, ali prideš v nebesa, če ne veruješ in nisi krščen, vendar pomagaš drugim ljudem, da boljše živijo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Če veš za krščanskega boga, potem ne prideš. Ker če veš zanj, potem moraš verovati.
Če ne veš in si kao dober, potem prideš.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
jemljes iz konteksta! tipicno za zdruzene levake.
Zmanjka argumentov pa etiketiranje? v drugi temi se nekdo napenja, da bi mi rad dotajču, da bolje pozna štrom, ker mu pa ne ratuje pa takoj naši- vaši..huda bolezen je to.
crazy1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Pretiravaš, je 99% ljudi, ki verjamejo da po smrti nekaj je.. že po fizičnih zakonih.. tko da...
Kr se bojimo je največkrat to, če imamo otroke, ki so nepreskrbljeni... Mene je tega recimo strah.

Vse ostalo je tko, včasih če že začneš razmišljat o smrti je res najbolje če si sam brez otrok, družine.

to je čisto moje mnenje....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
V nebesih domnevam, da je lepše kot na Zemlji? ni stresa itd?

Kakšna je kaj ponudba?
Seveda je v nebesih lepše kot na zemlji. Gor ni nevernikov komunistov. Torej tudi stresa ni.

Kakšna je ponudba v nebesih sprašuješ?
Organizirani avtobusni ogledi pekla, kjer domujejo komunisti.