Število borčevskih pokojnin?

I

Izbrisan uporabnik #488

In zakaj bi mi to morali plačati?

Naj se obrnejo na Vatikan, Nemčijo, Avstrijo itd...

Naša država je pač še nekaj primaknila.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.941
579
113
Zanimiva je pripoved slovenskega tržaškega pisatelja Borisa Pahorja, da so ga domobranci 24. januarja 1944 aretirali v stanovanju v Trstu in so ga izročili nacistom.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Zanimiva je pripoved slovenskega tržaškega pisatelja Borisa Pahorja, da so ga domobranci 24. januarja 1944 aretirali v stanovanju v Trstu in so ga izročili nacistom.
Ali pa pripoved iste osebe, kako so ji komiji prepovedali vstop v Jugoslavijo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In kako ogromne so bile te odškodine, nam lahko podaš številke, da presodimo?

Glede na to, da je SOD (Slovenska odškodninska družba) kot lastnik polovice gospodarstva, podelil za raznorazne odškodnine težke milijarde evrov, so bile te domobranske odškodnine kar velike.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Glede na to, da je SOD (Slovenska odškodninska družba) kot lastnik polovice gospodarstva, podelil za raznorazne odškodnine težke milijarde evrov, so bile te domobranske odškodnine kar velike.
Vrednost premoženja je tam 10 milijard, donosnost pa -140 milijonov. Če moramo za pokrivanje izgub v državnih podjetij vsako leto še donirati, le kje je SOD dobil toliko milijard? Še posebno če vemo, kako se pretaka denar iz državnih podjetij v lopovske žepe preko svetovalnih, odvetniških in sponzorskih pogodb.

Izplačale pa so se odškodnine zaprtih v taboriščih in prisilno interniranih. Ta denar so komunisti prejeli že za časa totalitarne tiranije in ga še "toplega"pokradli. Odškodnine so bile tudi za krivično obsojene. Da pa bi plačevali odškodnine za deset tisoče zverinsko poklanih žensk, otrok, civilistov in večine domobrancev pa še nisem slišal. So potemtakem tudi milijarde, o katerih govoriš končale pri lopovskih komunistih?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Glede na vsebino, objavljenega pisma bralca v enem od slovenskih časopisov, je bilo sinu ubitega domobranca izplačanih 10.000 evrov odškodnine, dodanih mu je bilo 12 let pokojninske dobe, prejemal pa bo tudi mesečno rento kot dodatek k pokojnini.

Nemogoče, saj je NigelM rekel, da ne dobivajo nič.

Sprašujem zato, ker je vse šlo nekako tiho mimo.

Še malo branja.

Kaj pa Nemčija; plačuje kake rente domobrancem, saj so bili na njihovi plačilni listi med vojno?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Seveda ne, saj NigelM točno ve...kako obračati dejstva, ki mu niso pogodu. Zna biti, da je on ali kdo njegovih prejemnik borčevske pokojnine, seveda z neprave strani. .
cool-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Izplačale pa so se odškodnine zaprtih v taboriščih in prisilno interniranih.

Si malo kiksnil. Moja mama, ki je bila v taborišču, je dobila odškodnino samo od Nemcev. Za krivično obsojene so bili pa itak priznani skoraj vsi, ki so bili v zaporih tja do leta 1955, ne glede na razlog.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Kul - prva stran: nekaj postov o borčevskih penzijah.

7. stran: 'Lik MacMillana v Call of Duty 4 je bil narejen po moji bakici.'

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Si malo kiksnil. Moja mama, ki je bila v taborišču, je dobila odškodnino samo od Nemcev. Za krivično obsojene so bili pa itak priznani skoraj vsi, ki so bili v zaporih tja do leta 1955, ne glede na razlog.
Koliko pa os Nemci nakazali in kakšen delež so dobili oškodovanci? Predlagam anketo:
Ali so komunisti razliko dali
a) za splošno korist
b) v lastni žep

PS- Pojasni še, kje si našel dobičke državnih podjetij v višini težkih milijard, da so se z njimi poplačali domobranci. In kje si sploh našel vsaj dva ali tri od komunističnega klanja preživele domobrance, da so te milijarde pobasali v svoj žep?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če se ne motim, so se podjetja tudi prodajala in kake pol kupnine je šlo v SOD. Žal pa ne poznam nikogar, ki bi priznal, da je bil domobranec.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Po pravici povedan bi lahko bile manjše te borčevske penzije, ker problem ni v denarju ampak je največji problem da se še vedno poveličuje domobrance

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Po pravici povedan bi lahko bile manjše te borčevske penzije, ker problem ni v denarju ampak je največji problem da se še vedno poveličuje domobrance
V normalni družbi vsak prispeva za njeno blaginjo po svojih močeh in sposobnostih. Ker mi nismo normalna družba pač eni jemljejo pravice in ugodnosti z veliko žlico, drugim pa ne ostanejo niti drobtinice. Če bi hoteli stvari spraviti na kolikor toliko normalni nivo, bi morali krivci za to stanje prispevati sorazmerno več, kot prispevamo ostali. In "borci" so imeli v rokah škarje in platno dolgih 70 let, zato je njihova krivda za sedanje stanje enormna. Ne, da jim bi morali ukiniti zajedavske pokojnine ampak bi jim morali na premoženje vpisati dolg, kot ga vpišejo revežem, kateri so produkt njihove lopovske vladavine.

PS- daj pomagaj mi najti kakšno spletno povezavo do: pisnega, zvočnega ali slikovnega vira poveličevanja domobranstva. Že vnaprej hvala.

PS- poklon kostem pobitih in poklanih otrok, žensk in civilov lahko ima za poveličevanje domobranstva le invalidni um.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Domobranske uniforme so čisto dovolj.
Zaradi mene lahko. Deda nima velik premoženja.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Definitivno so grozne vse nedolžne žrtve in jaz ne vidim v tem nič problemov. Problem je samo da so si domobranci sami krivi. Kaj so pa sodelovali z okupatorjem in izdajali? Jaz nebom zaloval za familijo izdajalca ki je izdal moje prednike. Si pa vverjetno zaslužijo da počivajo v miru. Niso oni krivi da je bil njihov sorodnik reva in izdajalc.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Dokler sam nebos v vojni mislim da je brezveze komentirati. Glede na tvoje izjave ti nebi imel problema tega delat muslimanom..