Število borčevskih pokojnin?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Svašta..prodali so narod in zemljo okupatorju za plačo in obleko ter seveda za tiste francoske "fižolovke" (mimogrede, nacisti jim niso hoteli dati boljšega orožja) , nekateri pa jih še kar poveličujejo..zblojen narod.

če je kdo kaj prodal je bil to vaš Tito ko je "šenkal" Trst, me prav zanima kaj je ta gnida dobil v zameno.

Kar se pa tiče teh vaših "borcev" partizanov, tej fantje so se skrivali po gozdovih kot zajci, ko so pa izvedeli da so zavezniki tik za vogalom nekaj kilometrov stran, so pa "osvobodili" naša mesta (= vkorakali so v prazno Ljubljano, nasprotniki so se itak sami od sebe predali v kolikor se niso že sami umaknili).
Če je to vredno naziva "borec", potem sem se tut jaz boril leta 1991 ker sem kot otrok skozi okno gledal kako bombardirajo Krvavec in kako so goreli tanki in si zaslužim ta naziv.

So se pa partizančki sigurno orenk "borili" ko so pobijali cele vasi in polnili kraške jame. Toliko o teh "ljudeh", ki danes prejemajo borčevsko penzijo. Navadni morilci, zločinci so, z vašim Stanovnikom, Ribičičem in še s kom vred.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Joj, kako si ti indoktriniran, pa še menda nisi farški, kot nekaj ostalih na forumu
shocked-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
A nas niso zaradi tega potem amerikanci kreditirali?

nacek

Guru
13. okt 2012
2.941
579
113
Mi smo pač, nekdo že ve zakaj, na zaključek te zgodbe čakali skoraj 70 let, da nam je Inštitut za novejšo zgodovino (INZ) objavil podatke števila žrtev Slovencev med vojno in takoj po njej na naših tleh, katere so zbirali, tudi preverjali in nenazadnje zapisovali vse od 1997 leta.

Zdaj je tudi ta rezultat, končno in za vedno, na dlani.

Skupno število žrtev Slovencev med 2. svetovno vojno in takoj po njej na naših tleh je – 97.500.

Povzročitelji pa, poleg ostalih dejavnikov, praktično vse oblike oboroženih sil v takratnem času na naših tleh :
- na vrhu pobojev so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predvsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencev
- sledijo zavezniške sile in partizani, ki so zakrivili poboje 30.000 Slovencev
- 20.000 jih ostaja nerazvrščenih
- 5000 pa sodi med žrtve mobilizacije oz. drugo

Glede na status, ki so ga žrtve imele v času smrti tistega obdobja, je največje število umrlih bilo med partizani. Partizanov je okupator z domobranci ubil več kot 28.000, poleg dodatnih 5.000 aktivistov OF in partizanskih sodelavcev, medtem ko so domobranci med vojno in po njej imeli 14.000 žrtev.

INZ je seštel tudi delež žrtev po pokrajinah, kjer je bila v ospredju Ljubljanska pokrajina z 9,5 % žrtev, sledijo Gorenjska s 7,3 %, Koroška s 6,7 %, Primorska 5,6 %, Spodnja Štajerska 4,9 % in Prekmurje z 1,6 % žrtev.

Razlika med partizani in domobranci je bila seveda malenkostna – partizani so nas osvobajali in osvobodili, domobranci izdajali in prodajali….A mislim, da je ob vsem tem, v spoštovanju do vseh takratnih žrtev, zelo pomembno zavedanje, da danes živimo v 2012 in vse tiste žrtve pustimo v spokojnosti miru.

In zato, gospe in gospodje domobranci, tudi današnji – zdaj lahko, tudi uradno, nehate delati zdrahe, kregarije in kozlarije po naši mali lepi podalpski in v tišini in miru uživate domobranske pokojnine in rente, katere vam je Janša podaril v prejšnjem mandatu.

http://markom.watoc.org/2012/0...ili-domobranci/

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Torej če povzamem tvoj copypaste nacek, kakor razumem ti podpiraš XX.000 pobitih brez sojenja tako imenovanih domobrancev in ostalih? Zate so vsi do zadnjega krivi, cele vasi, družine? JA ali NE?

Če še malo poenostavim, recimo obstaja velika familija, eden član te družine je sodeloval z okupatorjem...na koncu pobijejo celo familijo, čeprav ostali člani niso sodelovali ampak ot samo zato, ker je Ribičič dal tak dekret. Je to tebi normalno?

Jaz se distanciram od tega kdo je kaj izdal in kdo je komu pomagal med vojno, to je nesmiselno razpravljat (kot da bi razpravljali o pobojih v času rimskega imperija). Jaz sem izpostavil PARTIZANE morilce, ki so po vojni (= po KONČANI vojni če komu ni jasen ta termin) brez sodbe pobijali, požigali in še kaj....recimo nekaj takega kot so to radi počeli četniki.

A tega pa v tej raziskavi ni zajeto?

@Gatto, ma ne rabimo razpravljat o tem v živo, men gre samo na penis to mešanje domobranstva z ostalim prebivalstvom ki niso bili nič krivi. Na penis mi gredo vsi, izdajalci, tvoj izdajalski morilski Tito, njegovi partizančki, komunajzarji, jebena RKC, debilni muslimani s svojim Alahom vred...

Ni mi jasno kako smo lahko tako popustljivi do Izbrisanih, do nedolžnih pobitih po 2. vojni pa ne. Nekateri so kategorično nedolžni, drugi pa kategorično krivi.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.941
579
113
Zmagovalci pišejo zgodovino kakršna koli pač je in časa ne moreš zavrteti nazaj.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Zmagovalci pišejo zgodovino kakršna koli pač je in časa ne moreš zavrteti nazaj.

grda... ampak resnična.

Je pa tut nekaj, da partizani niso nobeni zmagovalci, so pa morilci. In morilcem danes dajat borčevske penzije je enostavno narobe.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.941
579
113
Niso samo partizani

Ko so nekoč skupaj sedeli pri večerji, je Josip Stalin rekel, da je potrebno po vojni na enem mestu zbrati 50 tisoč nemških častnikov in jih postreliti. Winston Churchill je jezno izbruhnil: “Raje vidim, da me takoj zdajle odpeljejo na vrt in ustrelijo, kot da bi sebe in svojo deželo mazal s takšno nizkotnostjo.” Franklin Roosevelt, ki je opazil, da med dvema nekdanjima zaveznikoma raste napetost, je topoumno predlagal kompromis: postrelili naj bi samo 49 tisoč ujetnikov. Stalin, ki je bil gostitelj dveh najmočnejših zaveznikov, se je diplomatsko odločil za preverjanje stališč med vsemi, ki so sedeli za mizo. Predsednikov sin Elliot Roosevelt, sicer brigadni general ameriške vojske, je v odgovor nazdravil smrti “ne le 50 tisoč … temveč na stotine tisočev nacistov”.

http://www.razgledi.net/2009/03/16/hude-jame-kako-so-z-vojnimi-ujetniki-ravnali-americani/

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kaj imajo poboji skupnega z neupravičenimi pokojninami?
Moji stari starši so bili vsi v partizanih a so si po tem še v službah zaslužili pokojnino. Izkoriščanje tovrstnih pokojnin je nemoralno.

Citat:
Uporabnik nacek pravi:
- na vrhu pobojev so tako pristale sile nemškega okupatorja in domači izdajalci, predvsem domobranci, ki so zakrivili poboje 42.500 Slovencev

Vsakega, ki ima vsaj povprečno kritično mišljenje, mora zmotiti gornje dejstvo, ki je zelo zavajoče. Lahko si ga predstavljamo tako, da je 24.499 Slovencev umrlo zaradi nemškega okupatorja, s strani domobrancev pa eden. Kot je zapisano lahko tudi obratno. Istočasno da misliti, da Italijani v celem času niso zakrivili niti ene smrti. Niti Madžari ne?

Pa tudi glede statusa - po vsem napisanem izpade, da je večina žrtev bila civilistov. In ne partizanov ali domobrancev.

In na koncu ... še vedno pogrešam povezavo s pokojninami.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
tukaj je debata o partizanih ki dobivajo te pokojnine. Koga izplačujejo američani, rusi in angleži mi je vseeno.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.941
579
113
Ni nam pomoči do 90 leta so iz gmajn lezli partizani, potem pa jim vneto sledijo borci za Slovenijo ,katerih je isto leto za letom več.
Privilegiji se pa samo prelagajo iz enih na druge.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
tukaj je debata o partizanih ki dobivajo te pokojnine. Koga izplačujejo američani, rusi in angleži mi je vseeno.

Debata je o ne-partizanih, ki dobivajo borčevske pokojnine
wink-1.gif
. Če bi jih dobivali le partizani ne bi imel jaz nobenega zadržka,

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Katere pokojnine? Za kaj? Za pripadnike vaških straž? Za pripadnike domobrancev?

O čem natančno sanjaš? Niti pripadniki vaških straž oz. domobrancev, niti njihovi sorodniki ne dobijo nikakršnih posebnih "pokojnin" oziroma rent za to, kar so branili domove pred komi-lopovi .

Edino "rento", ki so jo dobili, je bil po vojni metek v tilnik - za njih in za njihove družine. Redki srečneži so preživeli

Za razliko od oseb, ki so se v Španiji šle komunistično revolucijo - tem in njihovim sorodnikom pa še vedno plačujemo za njihove "zasluge". Ali morda veš za kakšne zasluge natančno gre in kaj ima komunistična revolucija v Španiji opraviti s Slovenijo?

Zakaj v demokratični državi izplačujemo dosmrtne premije tistim, ki so delali revolucijo v tujih državah? Zakaj rente dobivajo njihoci sorodniki? Zakaj vsi levaki tako poskočijo v zrak, ko se ta tema odpre - "španci" so se menda borili zaradi idealov - zakaj so sedaj tako materialistično naravnani?
župnik so rekli, da so partizani bili tvoji, ker so bili krščeni. in ker so sedaj partizani uradno tvoji, ker so gospod župnik tako rekli prosim bodi v koraku s časom in spremeni retoriko.

sicer pa če bi rekdokateri domobranec preživel danes nebi bili tako glasni. mrtvi se pač ne šopirijo okoli...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Svašta..prodali so narod in zemljo okupatorju za plačo in obleko ter seveda za tiste francoske "fižolovke" (mimogrede, nacisti jim niso hoteli dati boljšega orožja) , nekateri pa jih še kar poveličujejo..zblojen narod.

če je kdo kaj prodal je bil to vaš Tito ko je "šenkal" Trst, me prav zanima kaj je ta gnida dobil v zameno.

Kar se pa tiče teh vaših "borcev" partizanov, tej fantje so se skrivali po gozdovih kot zajci, ko so pa izvedeli da so zavezniki tik za vogalom nekaj kilometrov stran, so pa "osvobodili" naša mesta (= vkorakali so v prazno Ljubljano, nasprotniki so se itak sami od sebe predali v kolikor se niso že sami umaknili).
Če je to vredno naziva "borec", potem sem se tut jaz boril leta 1991 ker sem kot otrok skozi okno gledal kako bombardirajo Krvavec in kako so goreli tanki in si zaslužim ta naziv.

So se pa partizančki sigurno orenk "borili" ko so pobijali cele vasi in polnili kraške jame. Toliko o teh "ljudeh", ki danes prejemajo borčevsko penzijo. Navadni morilci, zločinci so, z vašim Stanovnikom, Ribičičem in še s kom vred.
trst je "šenkal" ker je italija dobila status soborke in je to kar imamo maksimalno. če pa nebi bilo ograniziranega upora proti okuparoju bi bila sedaj meja pri postojni. mogoče bi dobili malo več edino če bi titko malo bolj pridno stalinu kimal.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

vsem bebcem priporočam, da še enkrat preberejo kje in zakaj sem se vključil

1. patriot trdi, da domobranci (bojda) dobivajo pokojnino za zaslužne (kar je čista izmišljotina)
2. sam sprašujem, s čim upravičujemo rento za tiste, ki so širili komunizem v Španiji

Kdor je iz tega sposoben razbrati, da zahtevam rento za domobrance, naj gre do zdravnika po napotnico za psihiatra - resno.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Za takšna junaštva morajo imeti "partizani" poseben dodatek,gotovo imajo postravmatski sindrom.

Alojz Grozde

truplo ni bilo pokopano in da je posebna komisija takoj po najdenju ugotovila na truplu očitne sledove hudega trpinčenja. Grozdetovo truplo je bilo popolnoma ohranjeno in brez najmanjšega sledu trohnobe, dasi je ležalo že sedem tednov na prostem in je bila toplota precej nad ničlo... Na nogah so bili dobro vidni znaki mučenja: vsi prsti so bili ob koncu prirezani; na rokah so se poznali odtisi vrvi, s katero je bil zvezan, ko so ga mučili. Natančno se je videlo, da je bilo odrezano celo desno uho z desnim licem tja preko ustnice do spodnje čeljusti. Vsa lična koža je bila potegnjena obenem z ušesom z lica. Tudi spodnja polovica levega ušesa je bila odrezana. Enako je bilo izrezano desno oko; levo oko pa je bilo zabodeno z ostrim predmetom tako, da je izteklo. Na glavi se je poznala okoli osem centimetrov dolga in šest centimetrov globoka zevajoča rana. Moral je to biti smrtni udarec s topim orodjem, krampom ali motiko. Tako zapisnik, na katerem je podpisanih deset očividcev Grozdetovega trupla. Kakor razberemo iz dodatnega poročila, je bila velika rana tudi na levi strani pod čeljustjo. Tam skozi so mu, kakor pripovedujejo, odrezali jezik v korenini. Na nogi pod kolenom so se našli sledovi, da so mu rezali jermene, na stopalu in podplatih je bila koža deloma sneta.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:

grda... ampak resnična.

Je pa tut nekaj, da partizani niso nobeni zmagovalci, so pa morilci. In morilcem danes dajat borčevske penzije je enostavno narobe.

Kaj so šele Američani, ki so v manj kot sekundi pospravili 100.000 ljudi...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

No, nacisti so jim dali italijanske puške, prav take, kot so jih uporabljale italijanske enote, čisto solidno orožje za obrambo pred 'banditi'. francoske nekoliko zastarele puške so jim pa dali fašisti. Je bilo pa tako...po pripovedovanju enega od bivpih vaških stražarjev je ravno takšna puška rešila situacijo, ko se je komunist skrival za zidkom, je uspela prebiti cegle in skenslati rdečezvezdnika