Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Svašta..prodali so narod in zemljo okupatorju za plačo in obleko ter seveda za tiste francoske "fižolovke" (mimogrede, nacisti jim niso hoteli dati boljšega orožja) , nekateri pa jih še kar poveličujejo..zblojen narod.
če je kdo kaj prodal je bil to vaš Tito ko je "šenkal" Trst, me prav zanima kaj je ta gnida dobil v zameno.
Kar se pa tiče teh vaših "borcev" partizanov, tej fantje so se skrivali po gozdovih kot zajci, ko so pa izvedeli da so zavezniki tik za vogalom nekaj kilometrov stran, so pa "osvobodili" naša mesta (= vkorakali so v prazno Ljubljano, nasprotniki so se itak sami od sebe predali v kolikor se niso že sami umaknili).
Če je to vredno naziva "borec", potem sem se tut jaz boril leta 1991 ker sem kot otrok skozi okno gledal kako bombardirajo Krvavec in kako so goreli tanki in si zaslužim ta naziv.
So se pa partizančki sigurno orenk "borili" ko so pobijali cele vasi in polnili kraške jame. Toliko o teh "ljudeh", ki danes prejemajo borčevsko penzijo. Navadni morilci, zločinci so, z vašim Stanovnikom, Ribičičem in še s kom vred.