Stekleničke za vodo (eko trend?)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ampak samo pri nas. v zda tudi že delavci hodijo okoli s flašami vode. to nalivanje z vodo so si izmislile velike korporacije, ki jo tudi flaširajo ( seveda navadno v plastenke in imajo pri vsakem litru vsaj 300 kratni zaslužek )

mr_

Guru
20. sep 2007
9.427
2.781
113
Imamo opravka z dvema glupostima:
1. nacejanje z vodo, kot da gres cez eno uro tect maraton, ker pac piti takrat ko si zejen ni v redu, ne, hidracija je in
2. plastika, programirana plastika, se bolj glupi ljudje, a da bi dali 20eur za kvalitetno termo flaskico jim je pa skoda dnarja
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ce flaska ni informirana z Orgonitom, potem ni za nikamor, ker se zlobne misli HAARPovcev se vedno vpijajo v vodo.

evil.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.625
4.575
113
50
Na sončni strani ALP
Hec teh flaš naj bi bil, da so brez BPFja

Citat:
Kaj je bisphenol A / BPA?

BPA FreeBPA ali Bisfenol-A je industrijska kemikalija, ki se uporablja v proizvodnji plastičnih smol, epoksi smol in drugih produktov. Nedavne študije so pokazale, da večja izpostavljenost tej snovi povečuje tveganje za zdravje ljudi, povezuje se s sladkorno boleznijo, hibami pri rojstvu, fibroidi v materničnem tkivu, rakom na prsih, zmanjšano količino sperme in rakom na prostati. Izpostavljenost je največja nevarnost za dojenčke in otroke.

Bisphenol A zaradi svoje kemične strukture deluje estrogensko – posnema ženski hormon estrogen in zato povzroča motnje v hormonskem sistemu (moti delovanje žlez z notranjim izločanjem). Pri večini izdelkov kemikalija, ki jo vsebujejo, na potrošnike neposredno nima vpliva, potencialno problematična pa je prisotnost bisfenola A v plastiki, ki je v neposrednem stiku s hrano in pijačo. Iz plastične embalaže se lahko namreč bisphenol A izluži v živilo, še posebej pri višji temperaturi.

Če to drži ali ne, mi je vseeno. Spremlja me takšna flaška že nekaj časa.
Enostavno za v avto ali pa v službi poleg računalnika.

Moja že ta druga je ta:

flo-01-316d1d86-aae2af2e.jpg

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma ne, da moti, naj delajo kar hočejo, smešno je samo, ko mislijo, da bodo z neko programirano vodo imuni na bolezni in dočakali 110 let.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Mislim, da nihče nima te plastenke za to, ker bi rad dočakal 110 let, ampak zato, ker je enostavno praktična!
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Navadna plastična flaša je dokazano nevarna zaradi hormonskih motilcev. Tale flaška se tudi lažje opere kot navadna plastična. Vode povprečen folk pije premalo. Včasih so rekli, da še za v čevelj ni dobra. Če je ta flaška koga navdušila nad več pitjem vode, super potem.

Voda je najboljša iz pipe (velja skor za celo Slovenijo). Tako je manj odpadka s plastičnimi kozarci, hlajenimi avtomati ...

Ker ste v tej temi vsi tako nastrojeni, pa mi povejte, kaj je slaba stran te flaške.

p.s.
Jaz je nimam. V službi in doma uporabljam steklene kozarce in pijem vodo izpod pipe.

p.s.2
Kupi jo v navadni trgovini, kjer ti zraven (upam da) ne prodajo še ionizacije, blokade magnetnega sevanja, spomina vode, orgonskega pospeševalnika itd.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Ne vem o kakih programiranih vodah bluzite. To stekleno flašo se kupi samo za to ker iz nje ne smrdi kot po plastični flaši iz trgovine in pa: http://lifestyle.enaa.com/Zdra...ost-in-raka.htm

Probaj pit teden dni iz iste plastične flaše vodo pa boš videl kako ti bo smrdela voda že po nekaj dneh. Medtem ko z steklenimi ni tega problema.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa kaj res vsi berete samo nekaj napol? Pisal sem o programirani (ali informirani, kakorkoli jo že imenujejo) vodi.

Proti imam, da nategujejo folk z nekimi izmišljotinami, ker so nekateri pač bolj naivni kot ostali. Saj vem, da je vsak odgovoren za svoja dejanja, ampak ni nobene razlike med prodajalci informirane vode in romuni, ki prodajajo zlato pobarvan nakit. Ene preganja policija, drugi pa lahko legalno služijo na račun naivnežev.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kaj pa iz aluminijaste flaške? strupena?

Potem je vsaka piksna strupena.

Te flaške majo super duper plastiko, kao brez strupenih dodatkov.. meni pa pride na pamet steklo... ampak očitno kak večji steklen kozarec ali vrč ni dovolj moderen in fancy.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa kaj res vsi berete samo nekaj napol? Pisal sem o programirani (ali informirani, kakorkoli jo že imenujejo) vodi.
Nisem odgovarjal tebi, ampak si bil ravno zadnji.

Tole o čarobnih karakteristikah teh flašk, pa danes slišim prvič. Nisem pa seveda nič presenečen.
tongue-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
LOL

To ni steklena flaša.
Je plastična, le da je brez BPFja...

Pa kaj, če je plastična? Boljša je od navadnih plastičnih bidonov. Če se pa kakšna snov izloča v vodo - verjetno več skodljivih snovi vsak dan vdihaš na poti v službo/šolo, kot popiješ iz te steklenice. Hodiš po svetu s plinsko masko ali vsaj gazo?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Za vse ki vas je strah BPA-ja: ali prijemate izpiske iz blagajn (termo papir) z rokavicami?
Glede BPA v nekaj plastenkah (fruc, zala, radenska...) na našem trgu: v vseh je bila vsebnost BPA pod mejo detekcije. Podatek iz prve roke.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
KSZ

Sam eni res popijejo te vode za popyzdet. Na šihti, 12 ur, spijem dva kozarčka soka pr malic, eden do dva kofeta, ponavadi mrzla in v letuče je res vroče, pol še kako skodelico vode ali kokto. Kak, dan k je res yeben dan, sam pri malici pijem. Pol po šihti iz flaše ali krigla kak liter ali dva.
Urin je do konca dneva skoz rumen, že liker na konc
grin1.gif
. Pol pa k čista izvirska voda, po piri hehe. Tko je že dolgo. Mam jih 35 in zaenkrat b.p.