ste ta teden že jedli ribe?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, to je iVanov človek, tale Luka Novak, zato ni bilo škoda vreči skozi okno 600.000 EUR+ za neumno reklamo.

http://www.slovenskenovice.si/...tualno-lastnino

Aja pol je pa vse OK, če je iVanov človek pol je pa kul
zmaga.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
nisem nič rekel, da je kej narobe...

problem je, ker je gojeno zihr dražje... in ko bo samo gojeno ostalo, bo riba eksotika, kot sem rekel...

kaj je lepšega kot it v naravo in si vzet, pa nič nazaj vrnit. jest bi tud tko v trgovino hodil.

a se lahko dotaknem še ene teme, o kateri zadnje čase mal razmišljam - namreč, zdele se neki kregajo verniki pa zaščitniki živali o načinu uboja živali v klavnicah. Že nekaj let se klavnice trudijo biti čimbolj humane in oh in sploh prijazne do bodočih žrtev za obstoj človeštva.
Nihče se pa nikoli ni vprašal ali razburjal glede načina uboja rib. Mislim, da one tud trpijo, k jih s kavlji vlečejo ven, pa ko more umret po naravni poti, ker nima kisika iz vode... Da ne govorimo o kitih pa morskih psih, k jih žive razrežejo in zmečejo nazaj v vodo, kar ni uporabno ipd... ubistvu se delajo celo uspešne tv oddaje o ribolovu (Discovery ima zihr ene 3). Zakaj potemtakem ni nobene oddaje kako se bike predela? oz. če pa že je, je pa oddaja označena kot kruta, ni za otroke, v poznih urah, in tud tematika je zamorjena... V ribolovnih oddajah je pa zmeri vse tok prešerno veselo... ampak ubistvu gre za isto stvar.

???
to je dobra krščanska vzgoja
pravi, da se v petek ne je mesa zato se v petek je ribe... kot da ribe niso meso... po cerkvenem pravu so vrjetno rastline ali gobe...

imajo ne ljudje, ribojedci vsaj, nek odpor do gojenih. kod da so slabše. mogoče imajo res malo več kemikalij iz hrane ampak tudi morje ni več čisto in tudi v naravi ribe niso preveč zdrave, posebno japonske so zafilane s težkimi kovinami in marsikatera se tudi skoraj sveti ponoči

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
To kaj si omenil glede humanega ubijanja mi ravno nikoli ni bilo jasno pri "rekreativnih" ribičih. Lovce razumem, ustrelijo žival in je v večini primerih takoj mrtva, če pa ne, pa jo dokaj hitro rešijo, da umre.

Uni rekreativni ribiči pa mantrajo te boge ribe in ob tem še neizmerno uživajo, ker je lov na ribe, kao sproščujoč...wtf

Ampak masovni ribolov..pa žal ne vem, kako drugače bi pobijali ribe, mogoče gojene že, te iz morja pa no go.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
v zadnjem času pa je se je proslavil tudi kot voditelj kuharskega šova Ljubezen skozi želodec.
.................................................................

slavnega bebčka razen na teh bebastih oddajah o ribah še videl nisem je pa slaven.
btw niti ene pogledal dlje od 1 min, ker me voditelja strahovito iritirata
faaaaak možno le na sončni strani alp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja kako da ne? v en bazen pa štrom spustit notr. tavelke pa tko kot bike. pištola z iglo.

vse se da, če je volja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Ja in kje bo ta bazen, na barki sami? Hkrati pa nek štrom, ki lahko ogrozi celotno človeško posadko na tej barki...

zato sem omenil, da gojene bi komot s to metodo, tiste ribe ki se pa lovijo na odprtem morju, katero že samo po sebi vzame par človeških življenj letno pa....

Sicer pa...a ne lovijo nekje rečnih rib z dinamitom?
wink-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, v to se res ne spoznam... ne vem kok močan štrom bi mogu bit, da bi jih okol obrnil... ja, mogl bi narest neko izolacijo okoli... ali pa kaj podobnega... no, sej zarad tega pa tega ni, ker bi bil to prevelik strošek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.178
11.247
113
on še gre mogoče skozi, samo njegova žena
bonk.gif
sem takoj ugasnil vedno..raj gledam zablojene nizozemce na 24kičen če že

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja in kje bo ta bazen, na barki sami? Hkrati pa nek štrom, ki lahko ogrozi celotno človeško posadko na tej barki...

zato sem omenil, da gojene bi komot s to metodo, tiste ribe ki se pa lovijo na odprtem morju, katero že samo po sebi vzame par človeških življenj letno pa....

Sicer pa...a ne lovijo nekje rečnih rib z dinamitom?
wink-1.gif

Tudi morske se tako "lovi". Najbolj primerne so protidiverzantske mine, lahko še globino naštelaš, da dobiš samo izbrane ribe.
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Tudi morske se tako "lovi". Najbolj primerne so protidiverzantske mine, lahko še globino naštelaš, da dobiš samo izbrane ribe.
grims-1.gif

Baje so na Neretvi "mostri" za to...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Uni rekreativni ribiči pa mantrajo te boge ribe in ob tem še neizmerno uživajo, ker je lov na ribe, kao sproščujoč...wtf

Misliš tiste ribiče, ki ribe vržejo nazaj v reko? A nič ne poškodujejo ribe, ko jo ulovijo?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.430
7.080
113
Seveda, trnek skozi čeljust ne naredi škode in ribi povzroči užitek
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
4.001
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, to je iVanov človek, tale Luka Novak, zato ni bilo škoda vreči skozi okno 600.000 EUR+ za neumno reklamo.
Em, zakaj pa je za župana Ljubljane kandidiral pod okriljem levih "zofijinih ljubljencev" oz."TRS" (ki takrat še ni bila trs, so jo pa sestavljali isti ljudje + Crnkovič, ki uje od Luke sošolec in prijatelj v snobovstvu)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
ksz

Se morda že ve, koliko bo stala raziskava prepoznavnosti kampanje?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.182
1.964
113
Emona / Carnium
Ne. Vem pa, da bi bilo ceneje, če bi spodbujali uživanje sira in nadgradili tisto: Si jedla sir? Jas tebe fprašam! Tu bi bili rezultati občutno boljši.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no, v to se res ne spoznam... ne vem kok močan štrom bi mogu bit, da bi jih okol obrnil... ja, mogl bi narest neko izolacijo okoli... ali pa kaj podobnega... no, sej zarad tega pa tega ni, ker bi bil to prevelik strošek.

Ne vem kako so jih po potoku ribiči lovili sam so šli z eno elektriko skozi ki jih je omamljala.... pa so pobral vse po potoku. No za mal raubšicat je še ostalo... Nisem pa nikoli razumel zakaj mečejo eni ribe nazaj, jaz sem pojedel vse kar sem ujel, itak boljše ribe kot je mala postrv še nisem jedel.