Moja izkušnja glede Polarja. Ura Vantage V sicer super, ko je bila nova. Baterija je dejansko držala bp do 40 ur v gps načinu, kar je meni več kot zadostovalo za 100 km trail teke. In takrat je bila edina ura, ki je imela sekundni interval v gps. Po štirih letih pa baterija ne zdrži več 15 ur, tako da jo je potrebno dopolniti med tekmo ali se poslužit drugih metod.
Sledenje napram Fenixu ni primerjave, Polar krepko zadaj.
Sam vmesnik Polar Flow mi je bil zelo všeč takrat. Zdaj je ostal na istem nivoju kot je bil, ko so ga lansirali.
Potem povezljivost naprav. Včasih sem imel za kolesarjenje Polarjev računalnik, ki je imel strašne težave s povezljivostjo s Flowom, ki jih niso nikoli odpravili. Roko na srce, Garmin, Wahoo, Hammerhead... so jih prehiteli že leta nazaj. Zdaj za kolo uporabljam Wahooja in je treba par korakov, da uvoziš aktivnost v Flow, kjer spremljaš kardio in ostale prčkarije. Je pa problem, da kljub Polarjevem HR H10, ne zazna kardia in posledično ne izračuna kje si z obremenjenostjo. Sicer se vse manj ukvarjam s temi ciframi, ker mi zadostuje da športam in zraven uživam in da se ne obremenjujem več.
Glede updejtov, precej slabo. Nobenih uporabnih dodatkov, kot jih je bila deležna V 2 potem.