Hvala obema, verjetno je training status. Samo še nimam toliko podatkov zgleda.
Poglej priponko 66277
Ura rabi podatke, da zadeve delujejo. Uporablja vse, od vsakodnevnih korakov, teže, višino, starost, HR nastavitve, HR podatki, tudi temperaturo ( imam tempe senzor ), podatki vadb, hidracija, itd....
Na PC verziji connecta vneseš nekaj podatkov pod nastavitve naprave / uporabniške nastavitve. Tam imaš tudi Območja srčnega utripa. Tega lahko dobiš na več načinov, najpogosteje se uporablja formula ( 220 - tvoja leta ) in rezultat vpišeš čisto spodaj v okvirček, kjer piše najvišji srčni utrip. Vse ostale okvirčke bo preračunalo in nastavilo avtomatsko. To isto formulo imaš tudi na Polarjevi strani, ampak ni potrebe, ker je rezultat isti. Imaš drugo možnost, da greš / tečeš vsaj 4x na malo večji hrib eden za drugim in odčitaš podatek srčnega utripa v špici. Seveda moraš imeti HR merilnik na prsih, tisti na zapestju že dokazano med vadbo ne deluje zanesljivo. Zato se vedno priporoča uporaba merilnika na prsih, ker je bolj zanesljiv. Tretja možnost pa je, da si HR greš zmerit. Pa dvomim, da kakšen rekreativec to prakticira. Jaz uporabljam kar preračun iz formule in zadeva deluje. Itak to med aktivnostjo opaziš, sploh, če delaš v coni 2, kar se priporoča.
Potem pa samo nosit uro, čimveč, tudi čez dan. Moja prva aktivnost je bila naložena septembra 2016 in od takrat imam uro vsak dan na roki, snamem samo pred spanjem. In takrat tudi naredim sinhronizacijo. Imam vso dnevno statistiko za nazaj.
Točno vneseni podatki in več aktivnosti delaš, bolj točne rezultate imaš. Pri novi napravi se zadeva stabilizira nekje po treh aktivnostih.
Regeneracijski čas ti pokaže takoj po vsaki aktivnosti, predno jo shraneš.
VO2 gre odstopanja nekje do 5%, ni pa isto za kolesarstvo in tek.
Ura meri podatke glede na aktivnost, tako da VO2 za tek ni isto, kot VO2 za kolesarstvo, ker ti tukaj zraven beleži še podatke iz kolesarskih senzorjev, če jih imaš. Zato imaš tudi pri nastavitvah dva stolpca, kjer vneseš HR podatke. Med njim pa ni veliko razlik.
Jaz zadevi kar verjamem, gleda na to, s kakimi partnerji vse sodeluje Garmin. Niso to kar tam ene športne ustanove za pridobivanje in analizo podatkov, sodelujejo z športniki v NBA, NHL, olimpijskimi športniki, itd.
Tudi tvoje napredke anonimno beležijo in analizirajo, saj je samo tako naslednja generacija naprav še bolj napredna in z več funkcijami.
Meni še vedno brez problema dela FENIX 3, ven dobim vse, kar rabim, seveda včasih "pogrešam" kak opomnik, ampak to ne igra vloge pri rezultatih.