Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Pa vi ste
Za vsaj 50% folka je 140km/dan več kot zadosti. Sicer imam pa počasi dovolj razumnega argumentiranja z vami, ki seveda, vsak od vas dela vsaj 150km na dan. Da pa se načrtuje postavitev polnilnih točk v nakupovalnih središčih in restavracijami, tega pa nobenega ne zanima. Predvsem pri takih objektih, kjer imajo ljudje opravke. Tako da med tem, ko si po opravkih, pač dofilaš, ne pa da stojiš pri avtu.
Mislim, ne vem, ali ste res tako
ali se samo delate?
Vi se kar vozite z vedno dražjim gorivom. Trenutno imam za sabo 6200km narejenih na elektriko s stroškom 0.25 EUR/100 km in me boli kita, ko se podraži gorivo. Namesto, da sem dal 500 EUR za gorivo, sem dal 15.5 EUR za elektriko.
Boli me kita, ker mi ni potrebno menjavat svečk, olj, filtrov, boli me kita, da se mora motor ogreti na delovno temperaturo, boli me kita, ker imam zavarovanje in registracijo zanemarljivo drago, boli me kita, ker mi ni potrebno plačati prispevka za ceste.
Ti pa ne razumeš potoršnikov. Vseeno je, da 95% časa ne potrebuješ več kot 100 kilometorv dosega. Potrošnike moti da avto ni 100% uporaben. Enako je pri telefonih, računalnikih. Malo si poglej, kaj ljudje kupujejo, kako knjigo o tem preberi ...
Ljudje hočejo vse, četudi tega ne rabijo. IN ker tega niso razumeli, je pogorelo že marsikatero podjetje (tudi pri nas).
Polnilne točke pri nakupovanih središčih? V BTCju bi jih rabil na stotine in stotine (vsaj tretjina parkirnih mest), drugače človeku pač ne moreš garantirat, da bo našel prosto mesto tono v času, ko bo tam. Strošek? N epozabi, d amora znat polnilno meto tudi zaračunat porabljeno elektriko ...
Itd ... Itd ...
Stvar je trenutno pač primerna za par geekov, ki jim je vseeno, kolko se morajo prilagoditi, važno vam je le, da se lahko vozite na štrom. Da bi stvar postala mainstream, bodo morali elektro avti nuditi podbone lastnosti kot sedanji, in takrat bo tudi elektrika precej dražja. Cena na kilometer bo na koncu enaka. Do takrat bodo tisti, ki se jim da prilagajat omejeni uporabnosti nove tehnologije, pač profitirali (in upali, da bodo čim dlje ostali osamljeni uporabniki, s katermi se državi ne splača ukvarjat). Mene ne moti, da se ti voziš poceni. Samo ne poslijuj vseh s tem, kako oh in sploh je elektrika, ker ima trenutno eno samo prednost (ceno) in kup pomanjkljivosti ...