Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Swich pravi:
https://www.youtube.com/watch?v=wTNvJsSPWUY&feature=related

tole si kup, drago ampak če je uporabno al pa ne pa presodi sam
grin1.gif

Še kak nasvet, so mi trenutno ALU čist ok :D
cheer.gif

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
jst sm si prozornega ubodu pa kr po havbi potegnu, mi deluje kot "smrček" zde ko bojo sipat pesek začel. maš pa poln takšnih in drugačešnih izdelkov, sam denar moreš met....sky is the limit, vse ostalo pa iz kitajske
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Sam res no, v tem času, ko dobiš Viso elektron skoraj na vsakem vogalu, ali pa si odpreš virtualno kreditno(wirecard itd), pa res ni več izgovora za to, da ne moreš nečesa sam kupiti
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, nisem vedel prej...za naslednjič vem

ja prvo pravilo pri problemih, zmenis se z njim, preden mine 45 dni odpres dispute, noter napises zgolj zaradi varnosti, pa cakas :D...ce ne zrihtas :D dokoncas preko disputa, ce porihtas z prodajalcem zapres in mir :D

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Eno mal tako vprašanje:)
Naročil sem dva enaka izdelka od enga prodajalca.
Predno sem naročil, sem vprašal, če mi lahko zaračunajo 1poštnino. Pa so rekli ne, ker je v dveh paketih. Ok nisem kompliciral in naročil.
Sedaj pa dobim domov zapakirano v eno sivo folijo, notri pa vsak izdelk v svoji škatli.
Jim kej težim, kako zvezdico manj pustim pri feedbacku:)?

Mah ne gre se mi tolk za € kot to, da se počutim nategnjenga:/
Zakaj se počutiš nategnjenega? Jasno ti je povedal koliko bo stalo, si se s tem strinjal in ti je bil torej dober deal. Pusti mu 5 zvezdic. Si je pač vzel še malenkost od poštnine.

PS: Ne se je.bat z manj zvezdicami, ker Ebay noro kaznuje, če nimaš vse 5 zvezdic. Seveda, če je transakcija korektno opravljena. Če ni, potem pa najprej dispute, potem pa še negativen feedback
grin1.gif
.

no tukaj pa se ne strinjam s tabo...to je nategunstvo...transakcija NI korektno opravljena, ce mu je zaracunal dve polni postnini to ni fer...jaz mu stisnem po 1 zvezdico in pod postne stroske in pod komunikacijo...

ker je zaracunal dejansko vec kot je placal za postnino...to pise tudi na ebayu kdaj se da nizje stevilo zvezdic.

drugace pa me se nekaj druga zanima, kje te kaznuje ebay, ce ne das vseh zvezdic po 5? ker feedback je se vedno pozitivn, 100% al ti to zmanjsa? nisem nikjer zasledil pravil pri ocenjevanju

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Jah, ti se ne strinjaš, samo to je tvoj problem. Kako pa veš, da ga je nategnil? Če še nisi ugotovil je včasih ceneje poslati ločeno kot skupaj, ker morda ravno pri kg greš čez, pa mora it pod paket, itd... Kaj meniš? Morda imajo oni takšne zadeve in je večje je dražje je? Torej nakladaš.
Edino kar bi bil problem je to, da bi ti recimo na carini obdavčili, ker bi bila skupna vrednost večja od 22 EUR, posamezno pa ne. V tem primeru kot sem napisal ne bi bil problem in bi prodajalec verjetno sam vrnil razliko sicer pa preko dispute-a.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
hahah, zdaj si potegno nemogoče primere iz rokava...če je reko dva ločena paketa sta dva ločena paketa...PIKA...vseeno kaksne stroske ima s tem, in ce je napisal nekaj in naredil nekaj drugega, je polek neko kalkuliranje...

sicer pa nisem še imel primera da bi bilo ločeno ceneje kot skupaj ...pa kr dosti pošiljam priporočeno v tujino..res pa je da pošiljam do dve kili kar je še pismo. ...kakorkoli že jaz sem občutljiv na mešetarjenje prodajalcev...

kakorkoli že nisi mi odgovoril za ocenjevanje? ker me res zanima kako je s tem kje je kaj napisano?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
mene pa zanima kako je z vracilom denarja pred potecenimi 45 dnevi od nakupa? namrec na nekaj iz UK cakam ze 3 tedne in sumim da ne bom docakal. Lahko prej recem za refund?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
suckerji na kubik so. problem je ker sem postnolezece v avstrijo narocil in zdaj nonstop gnjavim in klicarim ce je ze prislo. preko voipa sicer zastojn, samo ona tam me ma ze puni organ....neeeeeeeiiiinnn noch nicht daaa
smile-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Ima eno vpr. pa nisem bral vseh strani za nazaj. Torej na carini mi težijo da naj pošljem račun od pošiljke (seveda imajo ceno že na pošiljki) seveda znižano na 70%. Lako priredim račun od pošiljke in ga jim pošljem pa me zanima ali je lahko kaka pizdarija ker za 50€ več pač nebi ravno tvegal kakih sankcij.
Ima kdo izkušnje s tem??

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Oni bodo enostavno hoteli link do produkta katerega si kupil.
Sam sem jim enkrat poslal print screen iz PP pa so mi samo rekli naj pošljem račun ne transakcijo. Sem jim poslal link do izdelka in zadeva je šla naprej. Nevem pa kakšne so sankcije.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Imajo pa res preveč časa da gredo vse to gledat vsega skup enih 40 izdelkov po nekaj €.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Sej mi ni težko mejla poslat sam na k.... mi gre ker mi težijo za račun pa imajo že priloženega k pošiljki pol jim pa še enkrat isto pošiljam.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.