Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik john pravi:
DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.
Koliko je to v USD oz po kakem tečaju gleda carinska pošta? Za 29$ se plača ali ne?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik john pravi:
DDV se obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 EUR.
Koliko je to v USD oz po kakem tečaju gleda carinska pošta? Za 29$ se plača ali ne?
Če imaš nesrečo in to gredo odpirat paket, boš plačal. Ni pa nujno, da ti ga bodo gledali

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
zakaj mi galaxy ace ne prikaze zadev ki so linkane na ebay. Pokaze mi osnovno stran namesti artikla direkt. Nalozim sem si sedaj tudi ebay app pa itak tezi za katero drzavo, .com pa sploh ne ponudi.
Sicer pa cakam prvi narocen izdelek iz ebay.com.
Ali na dx tudi lahko podas feedback. mi je poslal kabel namesto 60 dolg samo 45.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
OOO kaj sem doživel, da me je po 100+nakupih en nategno.

V glavnem, zavlačeval je s korespodenco več kot 2 meseca, tako da ne moreš več dat disputa oz ne moreš več ocenjevat. Prašič irski. šola je sicer bila poceni, a vseeno. Zgolj opozarjam..če kak prasec zavlačuje, če pa da, sej bo, pa da bo vprašal na pošti, pa da bo kurca palca..nič verjet, butnit mu dispute oz negativ pa case closed, preden se izteče čas.

dobrota je sirota..Nobenmu kurcu več ne napišem "OK, no problem."

Mi je tudi jasno zakaj ima 100% pozitivnih...preklet cigan.
Kadar kaj ni rešeno, četudi se rešuje, pred iztekom 45 dni VEDNO odpret dispute. Če se zadeva vmes reši, tako ali tako lahko dispute zapreš in napišeš, da si rešil, drugače pa potem tu nadaljuješ.
zmaga.gif
Jaz tudi vedno napišem v dispute, da je vse dogovorjeno s prodajalcem in da odpiram zgolj zaradi varnosti.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Kadar je paket malo večji, imam zadnje čase nesrečo, da mi vsakega odprejo. Tokrat naročil še nisem, ker je zadeva na meji - pri 22€, pa tistih 5+€ stroškov, ki jih nabijejo, pomeni že kar veliko. Sem pa danes dobil obrazložitev iz carinske pošte:
Citat:
Spoštovani !

Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža v Skupnost.Če blago
naročite preko spleta, se blago carini po stopnjah, ki jih najdete na
spletni strani: http://taric-curs.gov.si/itaric/. Dajatve se obračunajo na
carinsko vrednost, ki je sestavljena iz vrednosti blaga in ostalih stroškov
(poštnina, zavarovanje, ipd....), ki nastanejo ob dobavi v Skupnost. Uvozne
dajatve so sestavljene iz carine po predpisani carinski stopnji ali
fiksnemu znesku carine in davka na dodano vrednost (DDV). DDV se obračuna
na davčno osnovo, ki jo sestavljata carinska vrednost in carina. DDV se
obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če
vrednost blaga presega 150 EUR.

Pošiljka je oproščena plačila carine, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 150 EUR.(člen 23 , Uredbe
Sveta (EU) št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti);
Pošiljka je oproščena plačila DDV-ja, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 22 EUR.(1.točka prvega
odstavka 51.čl. ZDDV-1) ;
Carinska vrednost se določi na podlagi Carinskega zakonika Skupnosti
(Uredba sveta (EGS) št. 2913/92, z dne 12.oktobra 1992). O carinski
vrednosti blaga govori 3. poglavje v členih od 28 do 36. O stroških
prevoza in ostalih stroškov in vključitvi le-teh v carinsko vrednost,
govori člen 32, odstavek e. Uredba komisije (EGS) št. 2454/93, v
členu 165 navaja, da se stroški poštnine do namembnega kraja
vključijo v carinsko vrednost.

Za preračun se upošteva tečaj iz spodnje povezave:
http://www.carina.gov.si/filea...r_C284_2012.pdf
Torej je meja $28,60 ali GBP 17,66

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Utisevalec

Hvala za podrobna navodila
nahrung002.gif

Je bilo tako skrito da sem spregledal,ko sem pa sledil tvojim navodilom pa ni bilo problema.
Kupljeno dobil in je tako kot je prodajalec obljubil,sem stestiral in podrobno pregledal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno mal tako vprašanje:)
Naročil sem dva enaka izdelka od enga prodajalca.
Predno sem naročil, sem vprašal, če mi lahko zaračunajo 1poštnino. Pa so rekli ne, ker je v dveh paketih. Ok nisem kompliciral in naročil.
Sedaj pa dobim domov zapakirano v eno sivo folijo, notri pa vsak izdelk v svoji škatli.
Jim kej težim, kako zvezdico manj pustim pri feedbacku:)?

Mah ne gre se mi tolk za € kot to, da se počutim nategnjenga:/

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Predno sem naročil, sem vprašal, če mi lahko zaračunajo 1poštnino. Pa so rekli ne, ker je v dveh paketih. Ok nisem kompliciral in naročil.
Sedaj pa dobim domov zapakirano v eno sivo folijo, notri pa vsak izdelk v svoji škatli.

Zakaj se počutiš nategnjenega? Jasno ti je povedal koliko bo stalo, si se s tem strinjal in ti je bil torej dober deal. Pusti mu 5 zvezdic. Si je pač vzel še malenkost od poštnine.

PS: Ne se je.bat z manj zvezdicami, ker Ebay noro kaznuje, če nimaš vse 5 zvezdic. Seveda, če je transakcija korektno opravljena. Če ni, potem pa najprej dispute, potem pa še negativen feedback
grin1.gif
.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Zakaj se počutiš nategnjenega? Jasno ti je povedal koliko bo stalo, si se s tem strinjal in ti je bil torej dober deal. Pusti mu 5 zvezdic. Si je pač vzel še malenkost od poštnine.

PS: Ne se je.bat z manj zvezdicami, ker Ebay noro kaznuje, če nimaš vse 5 zvezdic. Seveda, če je transakcija korektno opravljena. Če ni, potem pa najprej dispute, potem pa še negativen feedback
grin1.gif
.
Zadeva niti ni tako nedolžna. Predstavljaj si, da naročiš 2 izdelka po 20€ iz kitajske. Če ti jih pošlje skupaj, boš plačal ddv + carinjenje, če ti vsakega posebej, pa ne.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
A vi to z zvezdicami resno? Ker enemu sem dal 3 zvezdice, ker je nekaj zamutil, ampak na koncu je bilo vse OK. Zdej pa berem, da je to tako, kot da bi ga zaštihal.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Vseeno se splača pogledati tudi na .de. Enake zvočnike za moj receiver sem dobil na .de za 1/3 cene, kot na .uk. Pa tudi baterije za Makito so bile na .de precej cenejše.

Aha, jst sem mel v mislih predvsem manjše predmete, kjer nižja poštnina pride bolj do izraza oz. je pomemben del končne cene. Večje in dražje predmete pa na ebayju bolj poredko kupujem.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.