Splav - abortus ZA/PROTI

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Če je ženska toliko tupa da ne more jemati tabletk, zaščititi sebe ali fanta - moža potem naj plačuje!

wtf?? ženska zaščititi fanta,moža?pa ženska je kriva?

pa v primeru poslilstva? lahko je splav v 2. zaradi poslilstva..lahko so 3 oz. 4 splavi zaradi enakega posiljevalca, pa ženska ne bo prijavila napada..kr kamenjat jo pa bo, al?itak je kriva
bonk.gif

Splav zaradi posilstva je dokaj posebna situacija in verjamem, da dokaj redka. Ampak če ženska 3., 4. posilstva ne prijavi, potem je nekaj narobe z žensko.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik mravac pravi:
Zgodba dojenčka o splavu

7. mesec:
Mami, jaz sem vredu. V jezusovem naročju. Drži me. Povedal mi je glede splava. Zakaj me nisi hotela mami?

a ni to lepo , ze takoj je pri svojem stvarniku, kjer mu bozagotovo lepše...mater pa vas jezusarje...živo bitje je šele takrata ko je živo rojeno in pika...vse kaj je prej je brez veze...

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
pa tudi če je, kaj, ji gremo za to spreminjat ustavne pravice? al pa npr. zaostalim v razvoju? bi jim zaradi tega VI splav dovolili ampak s posebinim potrdilom?
da gre človk, ki btv. pozna samo dom,šiht pa cerkev (nobenega znanja o ljudeh) sploh debatirat na nekem forumu o pravici do splava in, da se čuti celo dolžnega ponujat ideje o tem kaj bi pa on dovolil (ki so seveda v nasprotju z ustavo) je pa ja noro..

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.284
113
blizu močvirne prestolnice
Tu se motiš, je živo bitje!

Pediater, tu se vidi kdo je extremist, tako kot včeraj na shodu kvazi liberalcev! Si malo zafrknil, si mislil da bomo kristjani popenili!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Glej, ne vem natančno, kako bi to rešil, niti se s teboj ne mislim zapenjati na hipotetičnih primerih.
Prepričan sem, da se da preprečiti zlorabo splava, ravno tako kot vem (dalo se je razbrati izjavnih izjav strokovnjakov,) da obstajajo primeri popolnoma zdravih, umsko normalno razvitih žensk, ki imajo po 10+ splavov, pa niti slučajno niso žrtve posilstva.

Ne vem, koga si opisovala v zadnjem odstavku, lahko pa ti povem, da ustava v 55. členu pravi: "Odločanje o rojstvih svojih otrok je svobodno." - nikjer ne piše, da mora biti splav brezplačen! Brezplačnost ni ustavna kategorija. V 2. členu piše, da je Slovenija pravna in socialna država, ampak to še ne pomeni, da mora biti hrana brezplačna.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik mravac pravi:
Zgodba dojenčka o splavu

7. mesec:
Mami, jaz sem vredu. V jezusovem naročju. Drži me. Povedal mi je glede splava. Zakaj me nisi hotela mami?

a ni to lepo , ze takoj je pri svojem stvarniku, kjer mu bozagotovo lepše...mater pa vas jezusarje...živo bitje je šele takrata ko je živo rojeno in pika...vse kaj je prej je brez veze...

Pri najbolj zagrizenih RKC vernikih je običajno tako, da vedo samo, kar jim povejo v nedeljo gospod župnik.

Če bi mravac pogledal vsaj na Wiki, bi lahko prebral tole:
Citat:
Tako rimokatoliki verujejo, da je vsak otrok ob spočetju oziroma ob rojstvu že avtomatično grešnik - omadeževan z izvirnim grehom. Ta greh izbriše šele zakrament krsta. V tem vidi Rimskokatoliška cerkev tudi enega od razlogov za krst majhnih otrok: če otrok umre nekrščen, zaradi svoje grešnosti namreč ne more doseči zveličanja - njegova duša (po verovanju rimokatolikov) ne more priti v nebesa.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
O teh stvareh naj govorijo le tisti, ki so se s to odločitvijo že srečalii, ostali naj se raje vzdržijo!

Se popolnoma strinjam.
Poucno bi bilo slisati / brati informacije, to je osebne izkusnje iz prve roke.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.215
11.134
113
kod Džej-Zija
Če bi patriot bral bolj relevantne vire od wikija, bi vedel, da se je doktrina od 2. vatikanskega koncila naprej spremenila tudi glede tega in s stališča verovanja drži mravčeva trditev.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Na hitro sem nasel tudi povzetek diplomske o splavu:

http://www.splav.info/Povzetek_diplome_o_splavu.pdf

Sicer ni bil objavljen na "nevtralni strani", tudi ni viden avtor diplomskega dela, da bi se lahko preverilo, ce je to res diplomska naloga.

Me pa vseeno zanima, ce je vse to kar v tej diplomski nalogi pise, resnica ? Mnenje stroke ?

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Brez skrbi, da patriot bere tudi kaj drugega.

Pa vseeno znalac; povej mi zakaj je o tem razpravljala mednarodna teološka komisija s sedežem v Vatikanu še leta 2007, če je bilo vse rešeno na koncilu, ki se je končal 1965?!

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se pravi, da o mamilih lahko govorijo samo odvisniki?

Ne, o mamilih ( pa tudi o splavu ) lahko vsi govorimo.

Zelo poucno pa je slisati tudi izkusnje odvisnika, kam ga je pripeljalo uzivanje mamil. Tako si lazje izoblikujes mnenje ali si za ali proti uzivanju mamil.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Zelo poucno pa je slisati tudi izkusnje odvisnika, kam ga je pripeljalo uzivanje mamil. Tako si lazje izoblikujes mnenje ali si za ali proti uzivanju mamil.
Torej smemo po tvoje govoriti in imeti mnenje tudi o splavu, ker nekaj postov nazaj si se (popolnoma) strinjal z nasprotnim mnenjem:

Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:
O teh stvareh naj govorijo le tisti, ki so se s to odločitvijo že srečalii, ostali naj se raje vzdržijo!

Se popolnoma strinjam.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sam menim, da je splav bolj human, kot pa da otrok trpi vso otroštvo, konča v reji ali (po novem?) istospolni skupnosti.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Torej smemo po tvoje govoriti in imeti mnenje tudi o splavu, ker nekaj postov nazaj si se (popolnoma) strinjal z nasprotnim mnenjem:

Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Citat:
Uporabnik bisnen pravi:

Se popolnoma strinjam.

Res, malo nerodno sem se izrazil.
Glede vzdrzevanja ostalih se ne morem strinjat, saj se glede na moja postiranja v temi tudi sam nisem vzdrzal.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Popolnoma podpiram splav. Za zanositev sta potrebna dva - moški in ženska, tako da ne moremo obsojati samo žensk in jim preprečit splav, če se ne počutijo sposobne skrbeti za otroka, nimajo želje ali pogojev za njih. Tudi moški bi si lahko omislili kondome, ne vem zakaj bi morala biti naloga ženske, da jemlje tabletke, ki spreminjajo hormonsko ravnovesje. Jst sem proti tabletam in se mi zdijo kondomi najbolj zdrava izbira za preprečitev nosečnosti.
Se pa strinjam, da splav ni oblika kontracepcija in tiste, ki se zglasijo na kliniki za splav več kot 2x bi jst poslala h psihiatru. Sem pa proti raznoraznim plačljivim variantam, prepovedim splava, ipd. Kot rečeno sta potrebna dva in krivično bi bilo prevaliti psihično ali finančno breme samo an žensko. Očetovstva na zarodkih se pač ne dokazuje.

lp

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.660
1.168
113
Titograd
Pri nas je takih, ki bi splavile 2x itak malo, nasploh ni to pri nas neki velik problem...... je pa v UK, kjer zanosi ogromno najstnic.

Naj vsak sam odloča o svojem telesu .)

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.902