Spet v nasprotno smer - nesreča

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jaz pa še vedno ne razumem deb1lov, kako ne morejo dojet, da so na napačni strani AC dokler se ne zaletijo in to podnevi!!! sej ne rečem, vsak se lahko nekako (čeprav to že težko) zmoti in zapelje v napačno smer ampak halo no, to maš da ugotoviš v 2 sekundah, da nekaj ne štima, saj valda vidišda se vozip po levi strani AC in da "nasprotni" pasovi niso na levi temveč na desni....

/sarcasm on/
pa tko kot je synthman napisal, zgleda da je 1200€ kazni po logiki nekaterih id1otov na položajih še premalo, da bi se zavedali teže prekrška, to mora znašat najmanj 4000k€, to bo sigurno odvrnilo vse nadaljne miselno odsotne od takih napak.
/sarcasm off/

Kolik teh kazni pa so potalali? A se beleži statistika?

PS: Kaj pa naj naredi voznik?

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ja sej to...normalna reakcija je, da če česa na razumeš oz. ti ni najbolj jasno, da upočasniš in preveriš vse skupaj...ne pa samo naprej pa kar bo bo. pa tudi potem,ko ugotoviš, da si že nekako ornk zaj3bu, ne rabiš izvajat kakšnih težkih manevrov ampak vsaj ustavi ali pa zavij v zaščitno ograjo, halo no....

A vemo, da ni upočasnila?

(moj point: možno, da je naredila točno to, kar si ti tu "predlagal", pa je vseeno prišlo do nesreče)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
No ja stein, ampak če pripelješ na AC po napačnem dovozu, kmalu ugotoviš, da si na napačni strani ceste. Noben voznik ne more potem z razlogom peljati na desni pas (torej voznikov desni pas, ki je dejansko preitevalni pas na AC), saj mu je takoj jasno, da je zafukal...torej enostavno ostaneš na ostavnem pasu, sparkiraš avto in greš ven. Ali pa..če že...poskušaj zapeljat vzratno skozi isti "dovoz".

Že to, da nekdo "pride" na desni vozni pas je višek nesposobnosti tega voznika.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
"tu zavijem na odcep, dam gas, levi žmigavc in se priključim, ...
kaj pa je to? zakaj na levi ni voznega pasa? Ah nič, grem na desni pas,
pa na odstavnem bom ustavil pa pogledal, kje sem. ...
Zakaj ta odstavni ni ločen s črto? Pa ta [cenzura] mi nasproti vozi!
SRANJE zajeb, kaj zdaj? ...."

Takoj, ko bom ugotovil, da se na AC vključujem proti levi namesto desni, bom vedel, da je nekaj hudo narobe. Ne bom gledal ''uuu kak zanimivo, ta AC pa ima odstavni pas na desni, vklopim se pa na prehitevalni pas''
rolleyes-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
http://www.zurnal24.si/huda-prometna-nesreca-na-stajerki-clanek-167240

tu še sreča da ni noben ripnu.

drugače pa vse jasno čemu:

Dve osebi sta izgubili življenje. Umrla je 60-letna voznica, ki je zapeljala na napačen uvoz in vozila v napačni smeri. Umrla pa je tudi 77-letna ženska, v katero je trčila, medtem ko se je 63-letni voznik kombiniranega vozila lažje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico, nam je povedal vodja operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po 50 letu bi morali uvesti vsake 2 leti zdravniško pregled in kaka urica vožnje z inštrukterjem, škodilo ne bi.
Vožnja z avtom = potencialno orožje. A nam pustijo mahati z orožjem?
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kolik teh kazni pa so potalali? A se beleži statistika?

PS: Kaj pa naj naredi voznik?

nimam pojma, koliko so jih spisali...se pa nekje verjetno le vodi statistika. čeprav potem le-ta običajno zavaja oz. prikazuje takšne rezultate, kakršne hoče predstaviti izdelovalec.

Citat:
Uporabnik stein pravi:
A vemo, da ni upočasnila?

(moj point: možno, da je naredila točno to, kar si ti tu "predlagal", pa je vseeno prišlo do nesreče)

glede na fotografije nesreče močno dvomim, da je kaj konkretno upočasnila, ker so avti vseeno dobro razsuti, zaradi njihove pozicije pa še toliko bolj dvomim, da je ciljala proti robu oz. proti ograji.... ampak kot sem že dejal, tako mislim zaradi fotografij...na srečo pač nisem sedel zraven na sovoznikovem sedežu ali pa bil v avtu, ki je pripeljal nasproti.

mati od prijateljice v kritični situaciji v avtu (ko je voznica) spusti volan, zamiži in začne vreščat.... pa verjamem da žal ni edina, ki tako neprimerno odreagira...potem pa si predstavljal, da taka oseba pripelje na napačno stran AC.......
uf-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
mati od prijateljice v kritični situaciji v avtu (ko je voznica) spusti volan, zamiži in začne vreščat....
Bodte face, pa ji častite tistih 150€ za trening varne vožnje.
Ravno takim bi to prišlo najbolj prav.
rolleyes-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
http://www.zurnal24.si/huda-prometna-nesreca-na-stajerki-clanek-167240

tu še sreča da ni noben ripnu.

drugače pa vse jasno čemu:

Dve osebi sta izgubili življenje. Umrla je 60-letna voznica, ki je zapeljala na napačen uvoz in vozila v napačni smeri. Umrla pa je tudi 77-letna ženska, v katero je trčila, medtem ko se je 63-letni voznik kombiniranega vozila lažje poškodoval in je bil odpeljan v bolnišnico, nam je povedal vodja operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Po 50 letu bi morali uvesti vsake 2 leti zdravniško pregled in kaka urica vožnje z inštrukterjem, škodilo ne bi.
17758-icon_confused.gif

Da ne bo kdo narobe razumel, škoda je vsakega življenja sploh ker gre za nespametno potezo, ampak sreča da je prišla nasproti 77 let stara gospa in ni ugasnilo kakšno mlado življenje po nepotrebnerm.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ja recimo da.....če že mora nekdo žal umreti, naj starejša oseba, žal grdo ampak...saj razumete....

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Pri nas se zgovarjajo da preluknjanje gum ne pride v postev zaradi intervencij. Ceprov tisto 5x na leto ko rabjo v nasprotno pas resilci iti, pac grejo bodisi mimo ovire (ce je sirsi izvoz), ozirom gredo pocasi cez. Kdor pa namenoma vozi v nasprotno smer pa itak nimas mehanizmov da mu preprecis.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ja recimo da.....če že mora nekdo žal umreti, naj starejša oseba, žal grdo ampak...saj razumete....
Pa sta za državo dve penziji manj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
17758-icon_confused.gif
Pravzaprav bi morali to narest že po 24-.letu. Zadnjič je nekdo kontra zapeljal star 24 let.
evil.gif

A ti resno misliš, da bi zdravnik znal ugotovit, da ženska ni sposobna za vozit, če bi bila na pregledu včeraj?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Evo zlgeda policisti vejo za ta problem oz ga dojemajo. Sej isto jest upocasnim zaradi ovire na cesti in vrzem pogled na nesreco, to itak vsakega zanima, samo nerazumem pa debilov k se kr ustavljajo ali pa vozijo 5km/h mimo in itak potem nastajajo zastoji ko je nek avto na odstavnem pasu in sta dva frej, ampak promet pa se zmer stoji zarad takih idiotov.

Jaz pa ne razumem debilov, ki znižajo hitrost zato, da bi si ogledali nesrečo!
Zakaj? A boš pomagal?

Če te nesreča res tako zanima, se ustavi na prvem počivališču, priklopi se na net in boš zvedel vse, skupaj s fotkami, pri tem pa ne boš nikogar oviral. Meni je enkrat blizu izvoza Žalec zapeljal iz voznega na prehitevalni pas in še upočasnil. Samo za to, da je lahko buljil na levo, se je na prazni AC vozil 70km/h na prehitevalnem pasu...
jezen.gif

Ko je ovira ali nesreča gledam redvsem kje vozim in pazim, da se kakšen firbec ne zaleti vame.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
mati od prijateljice v kritični situaciji v avtu (ko je voznica) spusti volan, zamiži in začne vreščat....
Bodte face, pa ji častite tistih 150€ za trening varne vožnje.
Ravno takim bi to prišlo najbolj prav.
rolleyes-1.gif

se strinjam s predlogom in verjetno bi še šli kaj v to smer, a se je gospa (po par nesrečah) pametno odločila, da enostavno ne bo več vozila
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
/sarcasm on/
pa tko kot je synthman napisal, zgleda da je 1200€ kazni po logiki nekaterih id1otov na položajih še premalo, da bi se zavedali teže prekrška, to mora znašat najmanj 4000k€, to bo sigurno odvrnilo vse nadaljne miselno odsotne od takih napak.
/sarcasm off/
Ne samo po logiki nekaterih id1otov na položajih, ampak predvsem po logiki večine alterjevcev. Kar spomni se, kako so pred 2 letoma hvalili povišanje kazni, vse v imenju varnosti.
Ampak mislim da tisti na položajih dobro vedo, da so kazni zvišali zaradi večjega izplena in v tem primeru potešenja krvi željnih množic, po tem ko so jih medijsko obdelali z Mačkovo nesrečo. Večji id1oti so nekateri na alterju, ki so res mislili, da bodi višje kazni preprečile vožnjo kontra po AC. (kot so jim servirali mediji)

Tudi visoka kazen je med drugim pripomogla k znižaju(!) števila voženj v nasprotnismeri po AC. Pre4dvsem tistih voženj, ki so posledica objestnosti.

Nikoli pa nobena kazen ne more preprečiti človeške neumnosti - lahko samo dvigne količino neumnosti, ki je potrebna, da se nekaj zagreši.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
pametno odločila, da enostavno ne bo več vozila
smile-1.gif

Pomoje je to se najbolj pametno. Sem bil na treningu varne voznje kjer je bila ena zenska ki nikakor ni mogla razumeti kako sukat volan ko je avto zdrsnu. Ne samo to, trdila je da ne cuti kam ji avto odnese (vaja na drsni ploskvi ko odnese zadek), volana se je oklepala ko pijanec plota in samo zahodila bremzo da jo je odneslo nekam ven na travo. Instruktor se je matral, ampak zal brez uspeha. Eni pac niso za vozit...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.265
7.049
113
Malce pretiravate dečki, avto je res potencialno morilsko orožje, a ni vlade, ki bi upala to spremeniti s bolj strogo zakonodajo.

Tako, kot ni vlade, ki bi prepovedala prodajo in nakup cigaret in alko izdelkov, čeprav je za le-te dokazano, da povzročajo več smrti, kot recimo vsa prevozna sredstva skupaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Evo zlgeda policisti vejo za ta problem oz ga dojemajo. Sej isto jest upocasnim zaradi ovire na cesti in vrzem pogled na nesreco, to itak vsakega zanima, samo nerazumem pa debilov k se kr ustavljajo ali pa vozijo 5km/h mimo in itak potem nastajajo zastoji ko je nek avto na odstavnem pasu in sta dva frej, ampak promet pa se zmer stoji zarad takih idiotov.

Jaz pa ne razumem debilov, ki znižajo hitrost zato, da bi si ogledali nesrečo!
Zakaj? A boš pomagal?

Če te nesreča res tako zanima, se ustavi na prvem počivališču, priklopi se na net in boš zvedel vse, skupaj s fotkami, pri tem pa ne boš nikogar oviral. Meni je enkrat blizu izvoza Žalec zapeljal iz voznega na prehitevalni pas in še upočasnil. Samo za to, da je lahko buljil na levo, se je na prazni AC vozil 70km/h na prehitevalnem pasu...
jezen.gif

Ko je ovira ali nesreča gledam redvsem kje vozim in pazim, da se kakšen firbec ne zaleti vame.

Tu dejansko ne gre za tak problem ampak za problem kontrukcij naših avtocest kjer sta obe smeri dokaj skupaj. Nekje v daljavi na ravnini vidiš 500 plavih lučk ki utripajo in jasno vsi zmanjšajo hitrost takoj ko se to zagleda, večina jih potem še zavije z prehitevalnega na vozni pas (ker dejansko ne veš ali je nesreča na tvojem pasu, ali mogoče pristaja boeing ali pa je padel na AC NLP). Nesreča je 3km stran in potem vsi vozijo manj kot 70km/h teh 3km kar povzroči verižni efekt zastoja.

Verižni efekt = ker gremo ravno 70km/h v koloni potem še malce zmanjšamo da pogledamo kaj se je zgodilo, ker vožnja ni tekoča in so ljudje na telefonih in šminkah, vmes kakšen zavre iz 70 na 30km/h (ker spregleda spredaj da nekdo vozi malce bolj počasi). Na koncu je hitrost kolone enaka 20km/h, 20 ljudi se vmes še ustavi ker kmalu priletijo enemu počasno vozečemu v rit itd.!

Če bi folk vozil lepo 130 po prehitevalnem ne bi prišlo do nobenega problema, ampak tega se enostavno ne da doseč. Določen folk je posran in ob modrih lučeh začne vozit na 50% normalne hitrosti, to je dejstvo, eni bi se najarje ustavili ker je to tak šok. (enako je z umikanji vozilom na nujnih vožnjah itd.)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz ne govorim o polni avtocesti, ampak o praktično prazni. Obvestilo o nesreči v smeri proti Lj sem po radiu večkrat slišal, presenečenja torenj ne bi smelo biti. Vozim po omejitvi, se premaknem na prehitevalnega in predme zapelje radovednež..

Nima zveze s številom modrih luči, ne z verižnim efektom - samo in izključno z okvaro ene od sivih sivih celic, ki jih tak bedak maksimalno premore.

PS: da ne govorim, kako sem videl na AC med točo ustavljati avtomobile na odstavnem pasu in jih pokrivati z oddejo - nekaj let nazaj; o tem sem že pisal.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Določen folk je posran in ob modrih lučeh začne vozit na 50% normalne hitrosti, to je dejstvo, eni bi se najarje ustavili ker je to tak šok. (enako je z umikanji vozilom na nujnih vožnjah itd.)

Tudi jaz mislim, da je to največji problem. Folk je čisto posran ko vidi policijo in bremzajo, pa tudi če samo nasproti pripelje policijski voz.

Se mi celo dogaja, da recimo fotra peljem nekam, vidi policaja (brez plavih luči!) ki pelje nasproti in mi reče: pazi, policaj
bonk.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
OK, glede tega, kako pride do nesreče smo si na jasnem. In ko si enkrat gor, je težko zavestno reagirat, sploh če na AC zapelješ v prepričanju, da greš prav (in takih je večina).
Ampak, ni mi pa jasno, kako da imajo vsi ti nesrečneži tako "srečo", da jih že pri uvozu na AC (ki je dokaj dolg) nihče ne zahakla? Škoda, ker ne moremo zvedet, kolk je blo neuspelih poskusov uvoza na AC, ker so jim to preprečili vozniki, ki so zapuščali AC na tistem odseku?

Nazadnje urejeno: