Spet so me nategnili ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nisem gledal preveč. za žlebove odbij celoten znesek ponudbe. za mrežico tudi.

povsod kjer je več kot 30-40% škode na izvedbi, cel znesek. žlebovi, nekvalitetni, bodo kapljali do popravila, mrežica bo..do popravila visela, ptiči gnezdili..sekundarna če spušča..50% off od strehe cele

Če se zmeniš, je pol odbitega tvojega.

žal mi je znastalo situacijo. še bolj mi je žal, da si se pustil razdražit.

zdej s epa že zber in pametu u glavu, [censored] u ruke

dopis, ugovor na račun, če ga je sploh izdal. do računa itak nimaš kaj. če maš račun, ugovor, kopija ponuidbe, ugovor na izhodiščno ceno, ugovor na kvaliteto izvedbe, predlog poravnave, zavrnitev popravila zaradi groženj po delanju andlajnje škode in groženj zoper telo in življenje. spotoma podaj še ti prijavo na policijo. rok za odgovor 15 dni, če smatraš ponudbo sprejeto. ko boš rezal, reži konkretno. enkrat več kot ti pripada.

potem pa spet..p u

jaz nisem za reševanje takih zadev..sem preveč..napačen. jaz peljem azdeve od začetka. rešujem pa samo sluzbeno tisto, kar vem, da novi ugled, denar. tvoji žlebovi so 500€ in škoda, da se vozim gor. g k u r in glej kaj se dogaja. če se kdorkoli pojavi okoli hiše, kaj zmanjka, policija. v oprijavi sedaj anvedi, d aje grozil, da bo uničil streho. če se kakroli zgodi.. policija. prej pa še zavaruj. ipak je to vandalizem. in se teb sladko j...

vprašanje
a si kaj že plačal.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
u jeba.... tole bi pa meni dvignilo plafon!

Ne bi plačal niti centa. A da bi mi prišel odkriti streho? mislim, da ga ni junaka! Pol bi mu šele obesil stroškov!

Jst nikoli ne rečem, da ne naredim kakšne napake vendar imam rad, da me stranka opozori in da naredimo, tako da smo vsi zadovoljni.

A ja pri mekanem sem dobil kompletno plačilo
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Račun je bil dan včeraj. Pišem zavrnitev. Kako se vam zdi:

ZADEVA: Zavrnitev računa št. **********

Naročnik **************** zavračam račun zaradi razlogov, ki so napisani v tem dopisu.

1. Pred izdajo končnega računa ni bil izdelan, še manj pa podpisan prevzemni zapisnik o izvedbi del. Z izvedenimi deli se ne strinjam in o tem sem izvajalca tudi ustno obvestil. Nestrinjanje se nanaša na slabo kvaliteto izdelave in spremembo, povišanje kvadrature strehe.
2. V času izvajanja del nisem bil nikoli obveščen, ne ustno ne pisno, ne po kateri drugi poti, da so izmere strehe, upoštevane pri ponudbi, ki sem jo sprejel, drugačne od dejanskih. Kot naročnik sem zaupal meritve izvajalcu, se strinjal s končno ceno v ponudbi, ki zajema izdelavo strehe na objektu. Kasnejše ugotovitve v odstopanju površine strehe v mojo škodo smatram kot manipulacijo in namerno prikrivanje, saj je s tem izvajalec podal napačne in predvsem zavajajoče informacije o višini stroška izvedbe del. Zaradi ustrezne cene sem ponudbo sprejel, pripisano povečanje pa je zame finančno povsem nesprejemljivo.
3. Do odprave napak, ki jih navajam v spremnem dopisu, zavračam plačilo računa. Plačilo računa zavračam, ker bom sredstva za plačilo porabil za sanacijo nastale škode, odpravo navedenih pomanjkljivosti in odpravo škode nastale zaradi nekvalitetne in malomarne izdelave strehe in ostalih elementov iz ponudbe.
4. Po odpravi vseh napak s strani drugega izvajalca, bom preostanek pogodbenega zneska iz prvotne ponudbe, po plačilu drugega izvajalca, nakazal na vaš račun. V kolikor bodo stroški višji od neplačanega pogodbenega zneska, bo za razliko račun izstavljen vam.
5. V kolikor ste pripravljeni prejeti delno plačilo za vaše delo, prosim, da sami ocenite nastalo škodo, napake in posredujete popravljen račun in sporazum. Pri tem vas prosim, da upoštevate pravila dobrega poslovnega sodelovanja, saj bom v primeru neprimernih odbitkov primoran za cenitev najeti drugega izvajalca.
6. Odprava pomanjkljivosti z vaše strani zame ni ustrezna rešitev, saj ste mi ob reklamiranju računa ustno že grozili in se zato želim izogniti nadaljnjim konfliktov. V primeru povzročanja dodatne škode bom zadevo prijavil policiji.
7. Moj predlog poravnave je 80% zneska od prvotnega ponudbenega zneska. Znesek iz novega računa v celoti zavračam in račun kot tako ne sprejemam.

PRILOGA: Zapisnik o napakah na materialih in izvedbi del.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Zapisnik o napakah na materialih in izvedbi del

1. Sekundarna kritina ni iz ustreznega materiala, kot je določeno na predračunu ali pa je neustrezno vgrajena v streho.
Takoj po vgradnji sekundarne kritine je padal rahel dež, katerega bi morala (po mnenju priznanih neodvisnih krovcev) kritina v celoti zadržati. Dejansko stanje (ki je lahko razvidno iz fotografij, ki so bile opravljene tisti dan) pa je bilo bistveno slabše. Streha je na ogromno koncih puščala, kar je povzročilo tudi dodatno škodo na objektu. Zato je potrebno kritino zamenjati, v kolikor je neustrezna, ali pa trajno popraviti poškodovana mesta, v kolikor je neustrezno vgrajena.

2. Žlebovi in odtočne cevi so poškodovani in nestrokovno vgrajeni, zato jih je potrebno v celoti zamenjati.
Poškodbe so nastale pri neprevidnem ravnanju z materialom (naslanjanje lestve na žleb, kar je povzročilo trajno deformacijo žleba…) Stiki žlebov med seboj in z odtočnimi cevmi so narejeni zelo nestrokovno, saj so reže zelo velike, kar se je reševalo z ogromno količino silikona. Zadeva je vizualno nesprejemljiva, prav tako silikon v taki debelini na dolgi rok ne bo zdržal in bo zadeva začela puščati.

3. Prezračevalni trak je vgrajen nestrokovno.
Prezračevalni trak na določenih delih odstopa od konstrukcije strehe in s tem ne opravlja svoje funkcije. Prav tako ni povsod pritrjen pod enakim kotom, ampak je na določenih mestih zavit in pod drugačnim kotom, kar ne ustreza normam dobre prakse in vizualno ni sprejemljivo.

4. Odprtine med žlebom in vetrnimi obrobami so nepravilno sanirane.
Zaradi slabe izdelave je prišlo do večje odprtine med žlebom in vetrno obrobo, kjer je voda zatekala po leseni strešni konstrukciji. Napaka je bila sanirana z na debelo položenim silikonom v odprtino, kar je zelo kratkotrajna rešitev in vizualno ni sprejemljiva. Zadevo je potrebno sanirati dolgoročno z ustreznimi materiali.

5. Vetrne obrobe bi morale v celoti pokriti stranske deske.
Pri dogovoru o delu in izmeri pri samem objektu je bilo večkrat izrecno naročeno, da morajo vetrne obrobe v celoti pokrivati stranske deske, kar je izvajalec tudi večkrat potrdil. Zaradi lokacije hiše, kjer je skoraj konstantno vedno bočni veter na streho, je takšna zaščita obvezna, na kar je bil izvajalec tudi večkrat opomnjen. Ker vetrne obrobe v celoti ne pokrivajo stranskih desk jih je potrebno zamenjati z daljšimi. Izvajalec med samim izvajanjem del na to napako ni opozoril in je vgradil neustrezne vetrne obrobe. Ko je bila dana ustna pripomba s strani investitorja, ta ni bila upoštevana.

6. Izdelava in montaža novega napušča ni ustrezna.
Nosilna konstrukcija je podprta na sredini, kar predstavlja veliko nevarnost, da v primeru zdrsa snega s strehe, ko bo le ta samo na spodnji polovici, ali druge večje obremenitve samo na spodnji del strehe, zgornji del strehe dvigne in se celotna konstrukcija podre. Potrebno je izvest pravilno in močno povezavo med staro in novo nosilno konstrukcijo, ali drugače ustrezno rešiti problem.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Račun je bil dan včeraj. Pišem zavrnitev. Kako se vam zdi:

ZADEVA: Zavrnitev računa št. **********

Naročnik **************** zavračam plačilo računa zaradi naslednjih dejstev

1) Pred izdajo končnega računa ni bil izdelan, še manj pa podpisan prevzemni zapisnik o izvedbi del. Z izvedenimi deli se ne strinjam in o tem sem itzvajalca tudi ustno obvestil. Nestrinjanje se nanašpa na slabo kavliteto izdelave in spremembo, povišanje kavdrature strehe.
2) V času izvajanja del nisem bil nikoli obveščen, ne usno ne pisno, ne po kateri drugi poti, da so izmere strehe, upoštevane pri ponudbi, ki sme jo sprejel, drugačne od dejanskih. kot naročnik sem zaupal meritve izvajalcu, se strinjal s končno ceno v ponudbi, ki zajema izdelavo strehe na objketu. kansejše ugotovitve v odstopanju površine strehe v mojo škodo smtram kot manipulacijo in namerno prikrivanje, saj je s tem izvajalec podal napačne in predvsem zavajujoče inoformacije o višini stroška izvedbe del. zaradi ustrezne cene sem ponudbo sprejel, pripisano povečanje pa je zame finačno povsem nesprejemljivo.
3) do odprave napak, ki jih navajam v spremnem dopusu zavračam plačilo računa. plačilo rčauna zavračam, ker bom sredstva za plačilo porabil za sanacijo natsale škode, odpravo navedenih pomankljivosti in odpravo škode nastale zaradi nekvalitetne in malomarne izdelave strehe in ostalih elementov iz ponudbe..
4) Po odpravi vseh napak s strnai drugega izvajalca bom preostanek pogodbenga zneska iz prvotne ponudbe, po plačilu drugega izvajalca, nakazal na vaš račun
x. v kolikor ste pripravljeni prejeti delno plačilo za vaše delo, prosim, da sami ocenite nastalo škodo, napake in psoredujete popravljen račun in sporazum. Pri tem vas prosim, da upoštevate pravila dobrega poslovnega sodelovanja, saj bom v primeru neprimernih odbitkov primoran za cenitev najeti drugega izvajalca.
xi. odpdrava pomanjkljivosti z avše strani zame ni o ustrezna rešitevm, saj ste mi ob reklamiranju računa ustno že grozili ins e zato želim izogniti andlajnim konfliktov. v primeru povzročanaj dodatne škode bom zadevo prijavil policiji,.

m. moj preldog poravna ve je, plačilo x% od prvotnega ponudbenega zneska. znesek iz nove ponudbe, n v celoti zavračam in ponudbo kto tako ne sprejema.

PRILOGA: Zapisnik o napakah na materialih in izvedbi del.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kup masil in floskul, pa se prosis ga, da naj ja pride spet on brkljat po tvoji strehi. Prespi tole cez noc, mogoce bos jutri bolj pri moceh.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Softi HVALA!

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kup masil in floskul, pa se prosis ga, da naj ja pride spet on brkljat po tvoji strehi. Prespi tole cez noc, mogoce bos jutri bolj pri moceh.

Se strinjam. Nisem ravno v stanju treznega razmišlanja, zato bo vsaka pomoč dobrodošla.
Včeraj sem pol ure hodil po hiši in preverjal okna in vrata, če so zaprta, kar nisem počel še nikoli v življenju. Filing, ko ti nekdo zjutraj vdre v hišo je res grozen. Upam, da bo to sčasom minilo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.179
3.891
113
Win-win bi bila če se vidva z matotom vsedeta dol in dodata rodilnike. Ti v PODpis, Mato pa v DOpis.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Samo moje mnenje:

Nimas se ti vec kaj pogovarjat z njim. Stopi do odvetnika, razlozi situacijo, povej, da si imel doma preiskavo (naj prosi policijo za zapisnik), in da ti je grozil, predaj mu tale zapisnik o pomanjkljicih delih skupaj s fotografijami (iz ciste paranoje jih poslikaj se s fotoaparatom na film, preden zacnes popravljat), in to je to. Placaj mu tistih par ur vnaprej, pa se zmeni, da dobil 30% od vsega kar ti prispara.

Naslednjic, ko/ce te "krovec" klice pa samo povej, da naj se z odvetnikom ukvarja, in da bos naslednjic, ko te bo klical zahteval odredbo o prepovedi priblizevanja.

The end. Kaj se bos ti sekiral in z gnoji ukvarjal, zato je Bog odvetnike iznasel
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
+1

Mogoče bi bilo dobro še policiji razložiti o grožnjah, da je uradno zabeleženo, če slučajno stvar kdaj pride do sodišča.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Naslednjic, ko/ce te "krovec" klice pa samo povej, da naj se z odvetnikom ukvarja, in da bos naslednjic, ko te bo klical zahteval odredbo o prepovedi priblizevanja.

Z napisanim se strinjam, edinole glede tega bi povprasal pri policajih takoj. Razlog: njegove groznje, o katerih pise zgoraj in zgodovina, o kateri so govorili tudi policaji.

Sicer mora biti pa tisti konec hudo onesnazen s tezkimi kovinami, od tistega prebunkanega novinarja dalje se kar naprej dogajajo cudaske zgodbice, kakrsnih se v "mafijski" Ljubljani prakticno ni vec zaslediti.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pritožba je bila danes oddana na pošto. O nadaljnem poteku bom poročal.

Hvalča za vso pomoč.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kje je nadaljevanje oziroma zaključek? Še ni minilo 15 dni?

Upam, da si zrihtal. Ker imeti tako jebo ..

Aja, daj si še kakšno snemanje telefona naredi. Lahko GSM snemalnik .. če te še kdaj kliče in grozi .. Sem jaz enkrat naredil in je bil pol mir ..