Spet so me nategnili ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj čakaš opomine. vsed se, napiš odgovor pošlji priporočeno

1. račun azvračam, ke rni skalden s ponudbo in v času del o spremembi nisem bil obveščen ustrezno.
2. dela so izvedena nekorektno in v nasprotju z dobro poslovno prakso. izdelek vašega podjetja ne morem prevzeti in plačati-
napake so:

v pričakovanju vašega odgovora in predloga za rešitev nastale situacioje se vam lepo zahvaljujem
pika

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.881
108
63
štajerska
lepo mu pisno zavrni račun z navedbo napak in zahtevaj da jih odpravu v roku 8 dni in pošlji priporočeno
itak , da ne bo popravil. če bo popravil ql. plačaš po predračunu. če je blesav i ne zna matematike nisi ti kriv. ni se sedaj streha naenkrat povečala za xy metrov.
izvedenci so dragi, tožba pa za take zadeve verjetno nič pametnega ne bo prinesla. bo več stroškov pa časa šlo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne imena objavljat in mešat drek
počakajte, da s ezadeva reši.

jaz o svoji ne govorim z imeni, ker em rekel, da ne bom..in sem dobil tisočake zato. če bi prej lapal, s ene bi pogodil.

tko da..naj model anjprej dobi zastonj streho, ap bo tioho..če ne dobi..bo anredil škodo za 20 streh

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ne, ni on. Bom vse povedal, ko bo stvar zaključena. Je pa kao renomiran.

Ali sem upravičen, da mi napake odpravi nekdo drug, ker so pri prvi odpravi napak naredili samo dodatno škodo (poškodovan žleb), napake so pa odpravljene s silikonom namesto pločevino (med odkapno pločevino in žlebom je bila 2cm špranja, ki bi jo morali po mojem pokriti s pločevino, oni so pa notri našibali silikon. Verjetno ne bo zdržal dve zimi, ali pač?)

Kako postopam v tem primeru, če želim, da napake odpravi nekdo drug?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ponovno reklamiraj in zahtevaj strokovno odpravo oz pobot in boš iskal drugega izvajalca.

Kdo oceni vrednost odprave vseh napak?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ti si pa huj ko mikstone. Pazi da ne zacnes pisat kakega politicnega bloga.
S tabo ni pametno cesenj zobati, mogoce kako pivo na pikniku....

Ma Softi povsem prav. Mene so eni taki fajn na suho nategnili. Če bi se držal Softijevih predlogov, bi marsikaj prišparal - predvsem živce.

Mene je izučilo... kaj pomeni zaupat podjetnikom...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.781
113
pri taščici
saj zdaj ko je država uvaja nov zakon bo vse OK in bo vse krito po računih itd.
pa že sedaj je bilo bolj v interesu obrtnika da naredi brez računa kot pa naročnika.
on je imel večjo korist kljub temu da je dal 20% skonta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem gledal preveč. za žlebove odbij celoten znesek ponudbe. za mrežico tudi.

povsod kjer je več kot 30-40% škode na izvedbi, cel znesek. žlebovi, nekvalitetni, bodo kapljali do popravila, mrežica bo..do popravila visela, ptiči gnezdili..sekundarna če spušča..50% off od strehe cele

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Bom še tukaj povprašal:

Ne vem zakaj, ampak meni vedno uspe, da me kdo nategne.

Skratka, krovec mi je dvignil račun za streho za 1000€, ker naj bi bila večja kvadratura, kot je v ponudbi. Med samo izvedbo me na to ni opozoril - ali mi to kaj pomaga.
Naj povem, da sem mu sam povedal prave mere širino slemena in dolžino špirovca (celo večje) in tudi sam je bil na izmeri, je pa narobe izračunal kvadraturo, sam pa nisem preverjal. Gre pa za enostavno dvokapnico, zato izračun ne bi smel biti napačen, predvidevam, da je to naredil načrtno, da je bila končna cena nižja, sedaj pa dviguje ceno.

Tudi izvedba je slaba, vendar vse na meji. Sekundarna kritina je puščala na mnogih mestih, ko je padal rahel dež, čeprav je troslojna. En žleb je zmečkan od lestve, ki so jo prislonili direktno na njega. Vsi žlebi so precej spraskani (barvan aluminij). Stiki cevi so grdi in zveriženi. Obrobna pločevina je odrezana precej neravno in ne pokriva v celoti vetrno desko. Mrežica je slabo pritrjena, zato je na veliko mestih odmaknjena tudi za 1cm. Nad mrežico je polno svinjarije (žaganje in ostanki opeke). Na nekaterih mestih je mrežica pritrjena zelo pod kotom, ker napušč in zadnja letev nista vzporedna. Med žlebom in obrobo je 1cm lufta, ki so ga zalili s silikonom??? namesto da bi pokrili s pločevino. Na enem delu so naredili podalšek strehe in izvedba mi je sumljiva, saj so podaljški podprti točno na sredini dolžine. Poraja se mi vprašanje, kaj bo, ko bo sneg samo na enem mestu, ali se bo celoten del podrl.

Skratka, vprašanje se glasi. Ali lahko kaj naredim, ali moram požreti vse in plačat račun?
Izvajalec mi grozi z izvržbo. Kaj, če plačam prvotni račun? Ali reklamacija odmakne plačilo računa?
Gradnja je zaradi tega in ostalih postala prava nočna mora. Najrajši bi vse skupaj prekinil in prodal.
Me pa mika tudi kaj takega, kar rajši ne bom pisal.

Ahahaha. Tudi mene je poskušal tako nategniti krovec. Se je zmotu pri izmeri. Ampak glede na to, da sem bil z izvedbo strehe zelo zadovoljen sem mu rekel, da njegov problem, če se je zmotil ne zanima. Sem pa pripravljen pokrit pol njegovega problema. Pa se je strinjal...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Kako naj sedaj strokovno stvar izpeljem, da mi nekdo drug popravi zadevo, njemu se pa pošlje račun, saj je očitno, da s pločevino ne zna delat.

Druga stvar, zaradi katere ga pa nočem več videt pri hiši, je pa ta (prej o tem nisem mislil pisat, ker sem bil v šoku). Včeraj sva se po telefonu skregala. Pogovor je šel nekako tako, da sem mu predlagal, glede na slabo izvedbo del, da jaz doplačam samo dodatni material, ki ga je naračunal, on pa krije delo. Tukaj moram povedat, da on ne priznava nobene napaki in pravi, da je vse OK. Ker se s tem ni strinjal, sem mu rekel, da bom plačal samo znesek prvotnega predračuna. Nato mije grozil z izvržbo in s tem, da mi bodo odkrili streho. Na to provokacijo sem odgovoril s tem, da ga bom dal v medije in na plakate po celi koroški, nakar mi je grozil s fizičnim nasiljem in da ima doma že pravo stvar za take, kot sem jaz. Na to sem mu odgovoril, da naj kar pride, da tudi jaz lahko dobim pištolo in potem se je pogovor končal.
Danes zjutraj je bila na vratih policija in mi premetala celo hišo in so iskali pištolo, saj je tip podal ovadbo, da mu grozim s pištolo. Moram povedat, da so bili policaji zelo korektni in se mi opravičevali za nastalo situacijo. Povedali so mi tudi, da njega že dobro poznajo, ker so bili enaki problemi tudi pri drugih naročnikih.

Ekola, tako sranje imam.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Haloooo? Tip pa res izziva. Sedaj pa iz principa pojdi do konca....

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Stari, zastonj streho imas!
smile-1.gif

No, zastonj ne bo, ker bos moral placati nekoga, da uredi tole splamparijo.

Najami softija za "worksite enforcerja", pa naj se on dogovori za provizijo. Bos prihranil.

LP

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
nisem gledal preveč. za žlebove odbij celoten znesek ponudbe. za mrežico tudi.

povsod kjer je več kot 30-40% škode na izvedbi, cel znesek. žlebovi, nekvalitetni, bodo kapljali do popravila, mrežica bo..do popravila visela, ptiči gnezdili..sekundarna če spušča..50% off od strehe cele

Če se zmeniš, je pol odbitega tvojega.