Misliš da je možno, da so ga odpeljali v drugo državo? Na koncu bo pa končal kje v Siriji kot je tisti Hrvat ki so mu potem sodili...Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Imam občutek, da Domen že dolgo ni več v okolici Štuka...
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Pri obešanju gre za to, da se obešenemu instantno zlomi vrat(Standard /Long drop), ne da mu odleti glava - za take rezultate se je uporabljalo giljotino.Citat:
Uporabnik tomi pravi:
sploh pa kolk časa bi moral viset da bi glava odpadla ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Hanging#Methods_of_judicial_hanging
Če odleti glava je bila sila na vrat in hrbtenico znatno prevelika.
Citat:
Uporabnik TheHomie pravi:
Misliš da je možno, da so ga odpeljali v drugo državo? Na koncu bo pa končal kje v Siriji kot je tisti Hrvat ki so mu potem sodili...Citat:
Uporabnik karamarko pravi:
Imam občutek, da Domen že dolgo ni več v okolici Štuka...
Manj kot uro po prijavi so prvi razgovor opravljali... Tko da... Ne pozabi da je bil prvi podatek da policija 48 ni naredila nic.Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Mati pogrešanega Domna: Prosim vas, ne birokracije, reševati je treba!
Prvi policist je očetu rekel, da je postopek kar obsežen in predlagal, da se počaka na novo izmeno. Tako da je trajalo dve uri, da so pričeli postopek (okoli 18:30).
Jutri ob 9h se pred Štukom spet zberejo prostovoljci, ki bodo pomagali iskati Domna.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V vsem vse eni vidite teorije zarot. Mene pa skrbi ena njegovih prijateljic, ki je predvidevam glede na fb objave istočasno potovala z letalom iz Londona v Slovenijo, prijatelja sta tudi na facebooku in v prvih dneh kar sem pregledoval fb profile ni bila nič zaskrbljena. Slikala je neke večerjice, pijačke s prijatelji, med tem ko je Domen bil že par dni pogrešan, cel fb je obljavljal da se ga pogreša, ona pa ignorantsko kot da ga ne pozna.
Edit: sem jo preveril še enkrat in še vedno nobene objave o izgubljenem Domnu z njene strani, med tem pa je iz njenega profila izginil podatek, da se šola v Londonu in da je tisti dan priletela domov.
Ce nisem bil dovolj jasen: policija je dolzna sprejeti prijavo o pogresani osebi takoj ko to nekdo naznani. Nato je, v skladu z internimi pravili, policijska postaja dolzna takoj obvestiti OKC. OKC obvesti dezurnega kriminalista sektorja kriminalisticne policije in poda usmeritve postaji. Itd itd... V primeru domna so se prvi razgovori opravljali manj kot uro po prijavi pogresanja.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Podatek glede 48 ur sem napisal jaz (morda ga je tudi že kdo pred mano, nisem preverjal), glede na standardne objave medijev pri nas, kako se takim rečem streže.
Če imaš pa ti bolj natančne podatke, pa hvalabogu, saj ste plačani za to, da jih imate. Glede na cajtenge ki jih vsakodnevno beremo, je pa slehernemu slovencu vcepljeno skozi njih, da policija v primeru pogrešanih oseb ne reagira še lep kupček časa od prijave.
Zakonskih podlag pa niti slučajno ne mislim preverjati za čisto vsako izjavo, ki prileti mimo - npr. če smem vdihniti zrak, ki veje od sosedove kuhinje pravkar mimo mojega nosu.
Gre za enostavno vprašanje: če se pogreša človeka - deluje policija takoj, ali z zamikom?
Poglej katera dekleta so všečkale njegove objave na fb. Katera od njih so iz Celja in so 23.2. priletele iz Londona (glede na slike v svoji galeriji), potem pa še poglej kaj vse so objavile po tem datumu in koliko objav so namenile pogrešanemu prijatelju.Citat:
Uporabnik TheHomie pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
V vsem vse eni vidite teorije zarot. Mene pa skrbi ena njegovih prijateljic, ki je predvidevam glede na fb objave istočasno potovala z letalom iz Londona v Slovenijo, prijatelja sta tudi na facebooku in v prvih dneh kar sem pregledoval fb profile ni bila nič zaskrbljena. Slikala je neke večerjice, pijačke s prijatelji, med tem ko je Domen bil že par dni pogrešan, cel fb je obljavljal da se ga pogreša, ona pa ignorantsko kot da ga ne pozna.
Edit: sem jo preveril še enkrat in še vedno nobene objave o izgubljenem Domnu z njene strani, med tem pa je iz njenega profila izginil podatek, da se šola v Londonu in da je tisti dan priletela domov.
Zelo zanimivo indeed!
Bi lahko zaupal ime dekleta oziroma njen profil, ker me res firbec matra....
Drugače pa jaz ne verjamem raznim teorijam kot sem jih lahko prebral na 24ur. Trgovina z organi itd to je po mojem mnenju en velik bs. Pa to da naj bi bili primeri med seboj povezani tudi ne verjamem...
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Slab detektiv si, namišljevanje teorij pa ti gre ...
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Slab detektiv si, namišljevanje teorij pa ti gre ...