Spet motorist

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
meni je najbolj zanimivo, da imajo vsi kolesarji enak pozdrav. dvignjen sredinec. ampak, ko sem zadnjic enega hotel ustaviti in ga vprasati kaj to pomeni je hitro obrnil in oddrvel v drugo smer
stupid-1.gif

najvecji hec sem dozivel pred tremi dnevi, trije gorski kolesarji vstric na cesti lahovce-brnik (hitra cesta) in ne jebejo nikogar
hysterical-1.gif

Ah, to ni še nič. Ljubljana-Litija (jasno označeno, da je prepovedano za kolesarje) je super trasa za treninge wannabe Armstrongov. Cela falanga kolesarjev, ki vozijo skupaj, na sredini včasih vsaj dva ali trije povsem skupaj, tako da zasedejo pol desnega pasu. Tudi ti klinci ne "jebejo" ničesar. Včasih me ima, da bi si nastavil pranje stekel malo bolj v desno...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tocno, pozabil sem na pranje sipe. ravno zadnjic sem nekje doma videl tudi vodno pistolco, to bo smeha
hysterical-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ah, to ni še nič. Ljubljana-Litija (jasno označeno, da je prepovedano za kolesarje) je super trasa za treninge wannabe Armstrongov.

A ni prepovedano samo od Šentjakoba do Dolskega? Vsaj včasih je bilo tako. Ko sem bil še mlad in sem veliko kolesaril sem odsek med Kresnicami in Hotičem prevozil po glavni cesti, saj drugače nisem mogel priti do Slivne (GEOSS). Takrat je bila prepoved samo do Dolskega, čeprav je bila vožnja po glavni cesti zelo stresna, saj je prava grozljivka, ko te zasavske kamikaze prehitijo tako blizu kolesa, da te kar potegne za njimi, pa čeprav voziš po bankini.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Dobra ideja tale z ''pranjem šipe''.. kot kolesar vedno ampak vedno vozim po pločniku če se le da, drugače pa res res na robu cestišča.. kot vozniku mi grejo najbolj na curo taki kolesarji ki ne jebejo 5 posta če jih moraš prehitevat v nepregledni ovinek čez polno črto na ozkem cestišču zraven pa pločnik.. v kranju je polno takih debilov, recimo od brega do labor je pločnik ves čas pa tudi ni ravno obljuden, ampak kolesarji še vedno po cesti.. hvalabogu je dosti široka, ampak sem že doživel ko je family frost parkiral v nepreglednem ovinku pol na pločnik pol na cesto.. pol se pa [censored].. upam da je kej hupa pomagala..

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Dobra ideja tale z ''pranjem šipe''.. kot kolesar vedno ampak vedno vozim po pločniku če se le da, drugače pa res res na robu cestišča.. kot vozniku mi grejo najbolj na curo taki kolesarji ki ne jebejo 5 posta če jih moraš prehitevat v nepregledni ovinek čez polno črto na ozkem cestišču zraven pa pločnik.. v kranju je polno takih debilov, recimo od brega do labor je pločnik ves čas pa tudi ni ravno obljuden, ampak kolesarji še vedno po cesti.. hvalabogu je dosti široka, ampak sem že doživel ko je family frost parkiral v nepreglednem ovinku pol na pločnik pol na cesto.. pol se pa [censored].. upam da je kej hupa pomagala..

Kolesar ima vso pravico voziti po cesti, če ni poleg kolesarske ceste.
Kolesarja se prehiteva tako kot avto...
Po drugi strani ceste.
Vrni izpit in ne ogrožaj več drugih.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ah, to ni še nič. Ljubljana-Litija (jasno označeno, da je prepovedano za kolesarje) je super trasa za treninge wannabe Armstrongov.

A ni prepovedano samo od Šentjakoba do Dolskega? Vsaj včasih je bilo tako. Ko sem bil še mlad in sem veliko kolesaril sem odsek med Kresnicami in Hotičem prevozil po glavni cesti, saj drugače nisem mogel priti do Slivne (GEOSS). Takrat je bila prepoved samo do Dolskega, čeprav je bila vožnja po glavni cesti zelo stresna, saj je prava grozljivka, ko te zasavske kamikaze prehitijo tako blizu kolesa, da te kar potegne za njimi, pa čeprav voziš po bankini.

Se mi zdi, da je prepovedano tudi še naprej od križišča pri Dolskem (Mercator), nisem pa 100%.

Je pa glavni problem to, da imajo fantje skupinske treninge in ne vozijo v koloni en za drugim, ampak jih je več vzporedno in tam jih je potem sila težko prehitet.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Citat:
Uporabnik lager pravi:
kot vozniku mi grejo najbolj na curo taki kolesarji ki ne jebejo 5 posta če jih moraš prehitevat v nepregledni ovinek čez polno črto na ozkem cestišču zraven pa pločnik..
prehitevati prek polne črte ni dovoljeno.
stupid-1.gif

Tudi kolesar ne sme peljati po pločniku če na njem ni označeno da je namenjen tudi za kolesarje

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Saj to tudi pocnejo... recimo zjutraj od obracalisca enke v Sentvidu pri Gostilni Jelen je cel kup takih kekcev, ki usekajo po bliznjici po kolesarski stezi in potem cez OMV crpalko, zato, da prehitijo kolono ene 10 vozil... seveda potem po koncu crpalke izsiljujejo prednost in se tlacijo nazaj v kolono ...
bonk.gif

malce offtopic, ampak po nekaj letih se spet dnevno vozim iz smeri Medvod, pa mi ni jasno zakaj je zjutraj tako dolga kolona proti Medvodam, če je Celovška prazna? Če bi folk lepo pospeševal pri zeleni, bi šlo veliko bolj tekoče, ampak očitno, če čakaš v koloni, greš potem po polžje čez zeleno, da bodo tudi tisti za tabo čakali.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Tam bi morala biti dva pasova vsaj še do naslednjega križišča pa bi bilo veliko bolje.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38

Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik lager pravi:

Kolesar ima vso pravico voziti po cesti, če ni poleg kolesarske ceste.
Kolesarja se prehiteva tako kot avto...
Po drugi strani ceste.
Vrni izpit in ne ogrožaj več drugih.

danes sem dva zrinil s ceste, ker sta spet vozila vstric in nekaj mahala s prsti v pozdrav tako, da ne smes biti prevec pogumen s kolesom na cesti. upam, da ju je izucilo. ker toliko zivcev pa spet nimam, da se bom vsakih 100m ustavljal za armstrongi in induraini, ki morajo voziti vzporedno.

rolleyes-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Tam bi morala biti dva pasova vsaj še do naslednjega križišča pa bi bilo veliko bolje.

po taki logiki bi zdaj morala bit 2, čez 20 let 4,...
v tujini se uveljavlja v takih primerih ko se ena cela vukojebina zjutraj seli v bližnje veliko mesto in popoldne nazaj, pojem "carsharing", ali pa vsaj v nulo porihtan javni prevoz
bomo tudi mi tako daleč čez 20 let
smirk-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Cakas zato, ker vsak sam na svojo rit gleda....vazn, da je on cez prisel...retarded. Tko je in tko bo. Kolesarji pa itak....folku kr u glavo neki stop, da imajo pa oni kr prednost k so na kolesu, al pa pesci...omejenost ne pozna meja
bonk.gif