Spet motorist

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kolesar plus motorist
Je pa zanimiovo, kaj je delal kolesar na cesti, saj vzporedno na tem delu poteka zelo lepa in nova kolesarska cesta
sprasujem se.gif

Opažam pa, da zelo malo kolesarjev uporablja kolesarsko stezo in bolj cesto, čeprav kolesarska steza poteka od SG do mislinje čisto ob glavnicesti
sprasujem se.gif
Policisti pa nič?
Mislim, da je tokrat motorist čisto slučajno padel zraven, čeprav 90 verjetno ravno ni peljal (no to je predvidevanje)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Glede na to da piše da je zavijal kolesar levo, je verjetno ata pocasi kar zavil in je počilo.

Škoda,ker en je mrtev, eden se bori za življenje, en pa hudo poškodovan.
Namesto da bi se obrnil preko rame in pogledal.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Podobno je u Lj mimo zivalskega vrta. Kolesarska steza gre vzporedno z vecno potjo, pa vendar se najdejo pacienti, ki kolesarijo po cesti.
stupid-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Meni se je pred leti isto zgodilo, kjer mi je kolesar zaprl pot brez nakaza o spremebi smeri. Kolesar je bil težko poškodovan meni pa razen prask k sreči ni bilo nič. Seveda je bila krivda na njegovi strani, kar je tudi prometna Lj. potrdila ampak tožiti me je pa hotel sin od kolesarja
stupid-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
kolesar plus motorist
Je pa zanimiovo, kaj je delal kolesar na cesti, saj vzporedno na tem delu poteka zelo lepa in nova kolesarska cesta
sprasujem se.gif

Opažam pa, da zelo malo kolesarjev uporablja kolesarsko stezo in bolj cesto, čeprav kolesarska steza poteka od SG do mislinje čisto ob glavnicesti
sprasujem se.gif
Policisti pa nič?
Mislim, da je tokrat motorist čisto slučajno padel zraven, čeprav 90 verjetno ravno ni peljal (no to je predvidevanje)

Baje, če je kolesar hitrejši od 25 km/h, lahko vozi po cesti. To sem nekje slišal.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
mah teli starejši kolesarji so nevarni sami sebi in ostalih.verjetno ata niti pogledal ni ko je zavijal levo in bum.dvomim da bi nekdo z motorjem preblizu pripeljal in bi ga zaradi tega zvrnil.
zadnjič se je kolesar v cerkljah stresel star kakih 70-75 let ki je na kolesu prevažal koso za travo
rolleyes-1.gif

na srečo si je porezal samo nogo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
A ni 25+ km/h z biciklom prekršek? Toliko bi naj bilo max dovoljeno.

ne s kolesom lahko voziš tolk kot je omejitev, če pelješ več te lahko z radarjem ustavi in kaznuje

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.513
10.732
113
glej mali, zato pa se moras vozit po omejitvah, da ne spluzis kakega neprevidnega kolesarja...zato so omejitve, in ne zato da bi tebe jebal v glavo.
znanec je tudi spluzil kolesarja ko je bil na motorju, ampak ker je vozil po omejitvah, nobenemu ni bilo nic, ker je lahko zavrl do te meje, da je kolesar in kolega utrplea samo nedolzne praske.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Meni se je pred leti zgodilo podobno. Ob cesti je bila kolesarska steza, prav po cesti se je pa peljal en kmetavzer z kolesom (pač je mislil, da je vse njegovo). Jaz se z avtom peljem med 50 in 60 km/h, pa se potem ta kmetavzer spomni, da bi šel na drugo stran ceste, ne da bi kaj pogledal. Seveda ravno takrat, ko sem bil jaz za njim in sem ga naložil. Potem se je pa začela fešta. Model je bil huje poškodovan, pa še pijan je bil. Narejen je bil tudi zapisnik od Policije. Od njegovih svojcev sem bil deležen razno raznih groženj. Na koncu sem se jim raje že režal v ksiht, ko so se mi dobesedno začeli smilit. Sem jim rekel: Vi me kar tožite, se že veselim. Očitno imate denar raje kot očeta. In od takrat je bil mir. Pač tak vemo, kdo je tako izkoriščevalsko naperjen pri nas
bonk.gif
.

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
verjamem da ata ni dobro pogledal, ampak motorist se pa tud ne ubije pri 50 na uro. ga je mogu kr mal več prileltet. sicer pa kdo pa sploh vidi metke.

lp

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
to je meni večna uganka zakaj se vozijo po cesti, zraven pa lepa kolesarska steza ali pločnik
stupid-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Odgovor je čisto preprost -- huda oblika bolezni R.e.t.a.r.d.i.r.a.n.o.s.t.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
verjamem da ata ni dobro pogledal, ampak motorist se pa tud ne ubije pri 50 na uro. ga je mogu kr mal več prileltet. sicer pa kdo pa sploh vidi metke.

lp

50km/h je več kot dovolj da se ubijes,samo prileteti moraš pravilno.
Ni pravila kdaj umreš, večina misli da pri 150km/h umreš, pri 90km/h si huje poskodovan pri 50km/h si pa popraskan.

Lahko pades pri 30km/h pa bo umrl, poznam pa cloveka ki je pri 140km/h odletel, drsel po tleh, pa vse kar je imel so bile modrice kaksen mesec.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.301
33
48
40
Nekje v naši ljubi kokoški
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to je meni večna uganka zakaj se vozijo po cesti, zraven pa lepa kolesarska steza ali pločnik
stupid-1.gif

Kot vsakodnevni kolesar: zato ker je hitreje in težko verjetno: ponekod je cesta lepša in bolj gladka kot pločnik. Na pločniku so pešci, pešci z psi ki hočejo naskočiti tvoje kolo, otroci z podobnimi nagnjenji, stare babe v seji klepeta ki ga prekine samo zvonec na enem metru razdalje, štirje cigani ki hočejo hoditi vzporedno in spet reagirajo komaj na enem metru razdalje z kletvicami zakaj jim cinglaš, lampe, drevesa in tudi ... pripravi se: parkirani avtomobili. Največji problem pa je, da je treba pri vsaki stranski ulici bremzat in pogledati, da te nebo kakšen avto zbil saj vsi vemo kako se upošteva STOP znak in počasno napredovanje proti križišču. Ampak če je več avtov za mano se raje umaknem na pločnik in potem pač ubijam tiste stranske ulice gor dol s pločnika.

Ampak ja, ko sem jaz v avtu mi gredo tile kreteni res na živce.
grin1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
zato ker je hitreje in težko verjetno: ponekod je cesta lepša in bolj gladka kot pločnik. Na pločniku so pešci, pešci z psi ki hočejo naskočiti tvoje kolo, otroci z podobnimi nagnjenji, stare babe v seji klepeta ki ga prekine samo zvonec na enem metru razdalje, štirje cigani ki hočejo hoditi vzporedno in spet reagirajo

No samo po taki analogiji bi lahko z avtom vozil po plocniku ker mas na cesti kup enih avtomobilov v koloni ki se urivajo tik pred tabo, cigani v starih golf dvojkicah ti tezijo skozi okno, kamionđije si ga drkajo na sosednem pasu ipd
grin1.gif

Sicer je pa mene ze parkrat prijelo da bi ustavil kaksnega kolesarja na vecni poti v lj in ga vprasal ce sploh ve da je tam v prijetnem gozdicku kolesarska steza, ki ima odlicen asfalt in nic hribckov in dolin (speljana po trasi nekdanje pionirske zeleznice)..

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
meni je najbolj zanimivo, da imajo vsi kolesarji enak pozdrav. dvignjen sredinec. ampak, ko sem zadnjic enega hotel ustaviti in ga vprasati kaj to pomeni je hitro obrnil in oddrvel v drugo smer
stupid-1.gif

najvecji hec sem dozivel pred tremi dnevi, trije gorski kolesarji vstric na cesti lahovce-brnik (hitra cesta) in ne jebejo nikogar
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Anzee pravi:

No samo po taki analogiji bi lahko z avtom vozil po plocniku ker mas na cesti kup enih avtomobilov v koloni ki se urivajo tik pred tabo, cigani v starih golf dvojkicah ti tezijo skozi okno, kamionđije si ga drkajo na sosednem pasu ipd
grin1.gif

Saj to tudi pocnejo... recimo zjutraj od obracalisca enke v Sentvidu pri Gostilni Jelen je cel kup takih kekcev, ki usekajo po bliznjici po kolesarski stezi in potem cez OMV crpalko, zato, da prehitijo kolono ene 10 vozil... seveda potem po koncu crpalke izsiljujejo prednost in se tlacijo nazaj v kolono ...
bonk.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
najvecji hec sem dozivel pred tremi dnevi, trije gorski kolesarji vstric na cesti lahovce-brnik (hitra cesta) in ne jebejo nikogar
hysterical-1.gif
no to je pri nas stalnica... 2 pa po 2(seveda v ovink) kot v mali šoli.
jezen.gif
me zanima kdaj bodo naši vrli policisti začeli ustavljat te paciente? aja pa ne mečem vse kolesarje v isti koš določeni so prav kulturni ko ti npr pokaže če je ovink frej....