Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Tudi jaz delam to a vcasih pride kaka izjema in peljem "pijan" od lokalne gostile do doma (1km). Tudi tukaj obstaja moznost, da koga povozim. In ce bom mel v krvi samo 0.1 bo pomoje stala in bom najvecji pijanec.
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Vsekakor bi bilo treba tako dejanje enačiti z umorom, npr. druge stopnje....petnajst let bivanja na DOBU...pa bi bilo morda drugače....
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Tudi jaz delam to a vcasih pride kaka izjema in peljem "pijan" od lokalne gostile do doma (1km). Tudi tukaj obstaja moznost, da koga povozim. In ce bom mel v krvi samo 0.1 bo pomoje stala in bom najvecji pijanec.
Tko je. Preko 95% nesreč zakrivijo trezni voznilki, in tud tistim, ki so pijani se lahko nesreča zgodi iz povsem enakih vzrokov, kot treznim. Le da bo v časopisu pisalo "vinjeni voznik povzročil nesrečo". pa da bo povzročitelj strožje kaznovan.Citat:
Uporabnik D_K pravi:
R.I.P. pokojnemu. Bom pa opisal drugo situacijo.
Spijes 2 piva, se peljes domov, zaradi slabsih razmer na cesti ali zaradi kaksnih drugih okoliscin zapeljes na nasprotni pas. Posledicno povzorcis nesreco s smertnim izidom... V casopisu bo na veliko izpostavljeno "vinjen" voznik..... Res, da je reakcijski cas dosti manjsi ze pri malih kolicinah alkohola, a vedno (v zelo malem odstotku) ni krivec za nesreco.
.
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Problem je ta, dato lahk ozgudi tudi meni in tudi tebi, ko se bos vracal z kaksen zurke. ( v stanju spitih 2eh pirov ).
Bog nedaj da meni kdo "umori" svojca , ampak komentarjev kot so "hebeni pijanci", "zapiti ateji" bi se jaz zadrzal, ce ne ves podrobnosti.
Še enkrat, po dveh pirih ne boš napihal čez mejo. Torej? Ne boš mogel biti pijanec. Bo v redu? Če pa pihneš orenk čez mejo imaš pa ti problem in če nekoga ubiješ pri tem, se mi zdi, da ti lahko mirno rečem heben pijanec ali zapit ate. Ko te bo enkrat tak pijanec zgazil ob 12.00 v soboto in če boš preživel, boš potem vedel govorit. Sam sem imel srečo. Pa ti povem, kaj je ta tip potem izrekel? Pa saj je samo avto. Če bi bila dva kolesarja tam (jih je tam namreč vedno polno), bi bila pa dva mrtva. Pa bi ta pijanec še vedno nekaj našel: pa saj je le....Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Problem je ta, dato lahk ozgudi tudi meni in tudi tebi, ko se bos vracal z kaksen zurke. ( v stanju spitih 2eh pirov ).
Bog nedaj da meni kdo "umori" svojca , ampak komentarjev kot so "hebeni pijanci", "zapiti ateji" bi se jaz zadrzal, ce ne ves podrobnosti.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tko je. Preko 95% nesreč zakrivijo trezni voznilki, in tud tistim, ki so pijani se lahko nesreča zgodi iz povsem enakih vzrokov, kot treznim. Le da bo v časopisu pisalo "vinjeni voznik povzročil nesrečo". pa da bo povzročitelj strožje kaznovan.
Koliko pa pade reakcijski čas po spitih 2 pivih?
Pa reakcijski čas pada samo z alkoholom, ali tudi mogoče z leti, boleznijo....
Ne vem, zakaj te absolutne številke o reakcijskem času tako skrivajo? Vedno le slišimo o zmanjšanju, nikoli o absolutnih številkah in sekundah.
Morda zato, ker ima pijani 30-letnik še vedno hitrejše reflekse od treznega 60-letnika?
Citat:
Opiti vozniki povzročijo v Sloveniji približno 11 odstotkov vseh nesreč, tretjino nezgod s smrtnim izidom in četrtino nezgod s hudimi poškodbami...
Pri količini 0,8 promile alkohola v krvi se lahko reakcijski čas podaljša že za eno sekundo. Pri hitrosti 50 kilometrov na uro pa v eni sekundi prevozimo 14 metrov…
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kako bi pa rekli tistim, ki pijane voznike zagovarjajo?
No vidiš spet zavajanje. Nas zanima, koliko se podaljša reakcijski čas pri 0,5 promilah. Od tam dalje je kaznivo . In to iz koliko sek na koliko sek. (naprimer iz 1s na 2s).Citat:
Pri količini 0,8 promile alkohola v krvi se lahko reakcijski čas podaljša že za eno sekundo. Pri hitrosti 50 kilometrov na uro pa v eni sekundi prevozimo 14 metrov…