Šotor za 4 osebe

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Kot že naslov pove, iščem šotor, katerega ni težko postaviti, kvalitetnega in ceneovno ugodnega.Sem že po netu gledal, pa se cene gibljejo od 40€ naprej.Bo pa to prvi šotor, katerega bom kupil, zato pa bi rad nekaj solidnega.
pozdrav.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Mi imamo Dekoto 5 in smo z njimveč kot zadovoljni, predvsem zaradi deževnih dni, ker ima malo več predprostora. Prej kot v pol ure je postavljen in zasidran (za sidranje pa rajši uporabljam žeblje 150ke
wink-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Ne glede na to kaj boš kupil si privošči zraven še kladivo (200-300gr) pa dodaten set klinov (tisti zraven so za idealne pogoje v enakem številu kot štrikci, ko prvega zviješ nimaš rezerve, pa še švoh so ponavadi) - najbolje tiste v obliki črke V, pa še tiste zviješ. Drugače pa pač glej vodni stolpec, če misliš pe ekstenzivno kampirat pa sta predprostor oz. stojna višina v sredini nujna. Mogoče poglej za takimi ki imajo na levi in desni spalni prostor, v sredini imaš pa stojno višino. Če misliš pa za hobi do tedna dni (verjetno imaš familijo ker iščeš za 4) pa razmisli o alternativi v obliki dveh šotorov za 2-3 osebe (sicer te navadno pride postavitev dražje, če si po kampih, ker ti računajo 2 šotora), ampak za mularijo je pa zakon ker imajo svojo hišo.
Opažam pa da je folk tako kot povsod nagnjen k "luksuzu"... ko enkrat začneš nabavljati ni konca vsem "dodatkom": pa šotor ki izgleda kot hiša, pa napihljivi armafleksi, pa cela kuhinja ipd. Če se na morju ozreš nalokoli (razen mladine k ima itak samo šotor, jejo itak ne, samo pijejo), si marsikdo naredi v šotoru večji luksuz kot doma v bajti (satelitska TV included), skratka se vprašaš zakaj sploh leze od doma oz. a je kampiranje izgubilo svoj namen. No, hotel sem napisat da ne izgubi glave z nabavljanjem "solidnega" in temu primernih nepotrebnih dodatkov, če ga misliš uporabljati toliko kot jaz mislim da ga misliš. Počakaj na prvo pomladno akcijo v Šparu ali Hoferju, dodaj kline in kladu, tamalo bombo z gorilnikom pa si zmagal. Vse ostalo je brez zveze oz. si zgubil poanto - če te bo tedensko kampiranje z opremo, bivanjem, hrano... stalo 2x več kot all-inclusive počitnice z letalom v Turčiji si zgrešil bistvo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
kaj točno pa ima kvaliteta šotora in njegova oblika veze z tvojim nakladanjem?
stupid-1.gif

sam sem prvi šotor tudi kupil neko poceni hervis varjanto. napaka. premočil v trenutku, v 2. sezoni se je pod strgal. potem sem nabavil podobnega kot zgoraj na linku od te firme in sem presrečen z njim. stal je okrog 180 če se prav spomnim. dal je skozi že precej res močnih neviht in je ostal suh.
za 5 bi jaz priporočal takega z 2 spalnicama, seveda večjega kot je deklarirano (če piše da je za 5, je realno za 3,...) in obvezno da je visok tolko da lahko stojiš. to je vsaj meni zelo pomembno

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Točno na to sem opozoril na kar ti "sindromiraš": šotor za 5 oseb je v resnici za 3 - ja, če bi rad imel dnevno, kuhinjo, delovno sobo, kopalnico ipd.
Če si kupil takega da je premočil v trenutku si pa res na zelo zanič zadevo naletel. Reciva da sem kar nekaj prekampiral, pa lahko točno povem kaj premoči: tisti šotor ki nima varjenih šivov - slej ko prej ga raztegneš, potem se povečaju luknjice v šivih in začne zamakat.
V spodnjem do srednjem cenovnem rangu sicer ni pravila da bi bila huda razlika v kakovosti glede na ceno. Se pa seveda pozna pri faktorju cene 100 proti 500 EUR (tako kot povsod).
Sem pa samo opozoril naj ne kupuje hiše za 1000 EUR če ni prepričan da jo bo za tak denar izkoristil (sicer pa, njegov $, moj nasvet je bil pa free).

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz imam enega od Kilimanjaro- je sicer zdržal eno neurje na morju.

Sem pa gledal lansko leto v kampu in bo naslednji, ki ga bom kupil verjetno QUECHUA baseseconds 4.2. tukaj ga dobiš za 180€.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
S tem Quechua šotorom ne moreš zgrešit.
nahrung002.gif
Predlagam, pa da sam narediš močnejše kline oz. jih dokupiš.....fino se kombinira z navadnim BASE šotorom.....
Seveda tukaj gre za kampiranje v normalnih vremenskih razmerah (poletje kakšno popoldanska nevihta.....)......

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik BohVar_alias_BOHL pravi:
S tem Quechua šotorom ne moreš zgrešit.
nahrung002.gif
Predlagam, pa da sam narediš močnejše kline oz. jih dokupiš.....fino se kombinira z navadnim BASE šotorom.....
Seveda tukaj gre za kampiranje v normalnih vremenskih razmerah (poletje kakšno popoldanska nevihta.....)......

Zelo se strinjam!

Če pa imaš kako pot vsaj do Palmanove, pa raje pojdi v Decathlon, ker so tam precej ceneje!

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Precej ceneje ravno ne, morda za kakšnega desetala Eurov. Se, pa splača, če greš še kaj drugega iskat c Decathlon.....npr.: "cune" za pohodništvo (relativno prijazna cena, glede na kvaliteto), nahrbtnik (35l) od Quechue sem tudi nabavil lansko leto in se super obnese.
Drugače, pa sem nabavil BASE Full tudi in je bil cca.: 10-15 Eurov ceneje kot na tej naši spletni "štacuni"!
........

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Jaz sem lani konec sezone kupil šotor nekaj podobnega temu, sicer v hervisu za nekje 40-50€. Postavil sem ga, ampak klini so pa še slabši ko pri prejšnjem šotoru (
grin1.gif

Glede na to koliko sem dal, ful upam da bo zdržal dlje/bolje ko prejšnji šotor... nek iglu za 3 osebe, sam mi je lani premočil in sva bla mokra. No, je bla pa nevihta za konec sveta, pa 5cm tekoče vode zunaj okoli šotora
crazy1.gif

Lp

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.044
442
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz imam iglu (firme ne vem...), dvojna streha, 2X2 metra. Za štiri, vsaj tako piše. Ampak je za dva, če se lepo organizirata. Star, hm.. -čez deset let. Še vedno cel, postavljan na leto ene 15 krat po dva dni. Moto srečanja... Klini so šli rakom žvižgat že prvo leto (neke alu zadevice za v šoto), sedaj imam lepo ta velike žeblje. Pa brez kladiva ni kaj. V vreči mora biti še rezervni klin ali dva, kakšna vrv, če je res burja, da malo privežeš še na drevo (pa za perilo sušiti je tudi uporabna). Pa baterija in mala lopatka. No, saj bo itak sam ugotovil na prvem kampiranju, kaj se rabi.
Pa pred nakupom je dobro pogledati, kako se postavlja- eni imajo kar komplicirano za palice vpeti na blago. Nikoli ne bom pozabil kolega, ki je šotor kupil dan pred odhodom na Češko. Sva šla dirke gledat. Jaz svoj šotor že postavim, on pa še kar gleda in gleda v svojo vrečo. Sploh ni bilo klinov noter... Sva rešila zadevo z vejami, iz katerih sva naredila kline. No, tudi v tem je čar kampiranja. Vsaka težava je nova izkušnja.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Doma imam šotor za 4 osebe, torej predprostor pa še dve sobi. Stal je cca 200€. Je kar kvaliteten, ne prepušča ipd. Je pa res, da je fajn kupit dodatni set klinov, ker se hitro zgubijo, zvijejo ipd.

Doslej sem kampirala samo enkrat pa me je minilo. Nisem vajena takega neudobja, poleg tega je še mraz ... pa zjutraj hodit v oddaljeno kopalnico, zemlja in iglice po celem šotoru ... jao, .. da ne omenjam, da tudi poceni ni. Če že ... raje prespim v avtu kot da se matram s postavljanjem šotora. Za več dni se pa itak apartma vzame in cenovno je približno isto, kot bi bil v kampu.

LP

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
tak glej da ima noter stojno višino (vsaj predsoba) ker boš preklinjal, če boš vedno poljubljal tla, ko se boš plazil noter.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
da ugibam: si otrok betona, največ kaj vidiš trave je tisto med blokom in cesto, kaj gleda ven ob parkiranih vozilih? ja, za take je kampiranje sila neugodna reč
rolleyes-1.gif

pri cenah pa se motiš. za hrvaško še niti ne, ker hrvati so itak vsekani, po Z evropi pa je kampiranje precej ceneje kot apartmaji

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
jebiga, pač mi ne sede ta način počitnikovanja. to da nimaš nobene intime, da je vse neki skup nametan in zaprašen, da moraš kuhat na enem plinskem gorilniku in čakat v vrsti za tuš je zame pravo mučenje. pa nisem kaj posebaj fensi, enostavno se mi ne da vsakodnevno postavljat, prekladat, zlagat, pomivat in ne vem kaj še vse počet z vsemi stvarmi, ki jih je treba prinest s sabo, zato da prišparaš 20€ na dan.