Xiaomi 13T (HyperOS)?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.883
497
83
Gamero , sicer si ne lastim xiaomi 15, imam pa xiaomi 14. In lahko rečem, da je vrei telefon (prej imel Samsung S20).. Sicer zaradi prej dosti samsung telefonov sem se očitno navadil na Samsung UI in mi Xiaomi UI ni tako dober in lep (sicer neke malenkosti, ampak vseeno)... Drugače xiaomi 14 dober telefon, res hitro polnjenje, vrei fotoaparat, deluje gladko..

Pri xiaomi UI mi še vedno ne ustrezajo te malenkosti:
- nima možnosti naret bližnjico do stika, preko katere bi z 1 klikom začel klicati ta kontakt (gre z 2 klikoma)...
- xiaomi UI elementi (widgeti) ne podpirajo prosojnosti
- stanje korakov ne more prikazovati na zaklenjenem zaslonu ali pri dolpotegu
- včasih sem naletel na kako UI težavo (npr.: spodnja vrstica se ni skrila v eni aplikaciji in tudi potrditveni gumb je bil pod to spodnjo vrstico in nisem mogel nekaj potrdit..)

Če ima kdo kake rešitve na zgornje nevšečnosti, naj prosim napiše..

Drugače verjamem, da je Xiaomi 15 še boljši aparat kot xiaomi 14... ;)

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

shift

Guru
20. jul 2007
9.990
2.432
113
za šankom
Tisti, ki še čakate na posodobitev na android 15 in hyper os 2.0, spremenite regijo na Andoro, potem pa standardni postopek za posodobitev,
za update tudi posodobitev na android 15 ne odpravi težav z bluetoothem

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.642
509
113
Meni pa na hyper še vedno plačila prek NFC ne delajo. Google pay napiše, da telefon ne podpira varnostnih standardov. 1x na 3 mesece pa dela za par dni in potem spet neha.

Na starem OS na drugem podobnem telefonu, ki nima več popravkov, ni nobenih težav. Downgradati novega pa brez jailbreaka ne morem več.
xiaomi 13T, hyperOS2.0.3.0
Dela google pay v nulo

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.804
1.935
113
xiaomi 13T, hyperOS2.0.3.0
Dela google pay v nulo
Xiaomi Redmi Note 12 4GB/128GB

Ne vem kaj mu je. Probal že vse, reset, brisanje google play, ponovno dodajanje kartic. Dela 2 dni in potem spet javi, da telefon ne izpolnjuje varnostnih zahtev. Nič rootan, nobenih čudnih aplikacij.

Na MIUI ni bilo nobenih problemov. Potem pa avtomatska nadgradnja na hyperOS in štala.

Hondi

Guru
18. avg 2007
3.642
509
113
Xiaomi Redmi Note 12 4GB/128GB

Ne vem kaj mu je. Probal že vse, reset, brisanje google play, ponovno dodajanje kartic. Dela 2 dni in potem spet javi, da telefon ne izpolnjuje varnostnih zahtev. Nič rootan, nobenih čudnih aplikacij.

Na MIUI ni bilo nobenih problemov. Potem pa avtomatska nadgradnja na hyperOS in štala.
Zanimivo. Jaz sem bil v kameni dobi, vprasal slucajno na otp banki, zakaj mi njihova app denarnica ne deluje, sel na mobilno banko, dodal kartico v google pay in mi dela normalno.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.883
497
83
mcn , da, drugače zadovoljen z Xiaomi 14.. hiter, odziven, dober fotoaparat, hitro polnjenje baterije.. In dovolj "majhen".. ;)

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.977
286
83
Slovenija
Odlično. Mislim, da je bilo že nekaj časa nazaj, ko se je pisalo o mobileshop.eu. Je pri njih kdo kupoval v zadnjem času? ker razlike v cenah pri njih in pri nas so konkretne

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.667
5.258
113
Februarja kupil en telefon pri njih. Vse ok, videti je bilo, da je tisti telefon v resnici krenil na pot iz Slovenske Bistrice.
Ne vem več zaradi česa sem takrat sklepal, da je šlo prav za fizično trgovino tam. Mogoče kak detajl na embalaži.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.199
730
113
kupil 2 telefona do sedaj pri njih. enga xiaomija in enga samsunga.

edino tisti čas dostave 4-6delovne dni se podaljša za kak dan drugače pa brez napak. všeč mi je ker je plačilo po povzetju, da če slučajno ne pride ti ne ostaneš brez denarja.
imaš celo slovensko številko in nekoga, kateri ti odpisuje iz slovenije (vsaj predvidevam) in so zelo ažurni.
edino glej, da tam piše, da ima telefon EU garancijo in da ni garancija prodajalca.

mcn: tudi jaz ta mesec naročim 14T pa da vidimo.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.899
1.743
113
Iskajoč brata
Zdravo,

prej imel 11t pro, sedaj menjal na 14t pro..

kot prvo je najboljše polnjenje. ni več potrebe da ga polniš ponoči.... Med tuširanjem se napolni in pičim dalje...
Za ostale stvari nisem tako pedanten, da bi lahko komentiral. Kamera je za moje potrebe super.
Odzivnost, prstni odtis,... vse špila
Mi je bilo na 11 bolj všeč, da je bil prstni odtis vezan na tipko, tukaj je pod ekranom...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.923
908
113
toti Maribor
Mene moti edino pri Xiaomi-jih, da imajo zelo kratko obdobje nadgradenj Androida in varnostnih popravkov, napram Samsunga. Samsung denimo tudi za nižje razrede ponuja kar 6 let nadgradenj.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.977
286
83
Slovenija
saj imaš prav, samo, jaz iskreno ne vem, kaj si naj počnem z istim telefonom po 6 letih. Trenutno imam Samsunga že 3 leta, pa ko sem mulcu kupil Honor 200 pro, sem tako klel, ker ga nisem napizdil, pa njemu uturil Samsunga. Mater, kako so jih kitajci prehiteli

matej_

Guru
25. okt 2007
2.199
730
113
men je pa muka menjavat telefone.
trenutni P20pro gre v menjavo samo in izključno zaradi baterije. ker ga morem vsaj 2x na dan filat pa sem izi uporabnik.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.899
1.743
113
Iskajoč brata
me zanima, kaj pa dobiš z nadgradnjo? kaj je toliko boljše?
Kar se tiče varnosti, itak niso varni telefoni... 95% uporabnikov da dovoljene, da app vzamejo vse iz telefona...
Kaj je potem?