Sodelovanje v prometu

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
V teh 14 dneh naredil veliko izletov in se je pripetilo veliko zanimivih stvari. Ko se dogodek zgodi, razmisljas kako bi bilo vse lepo, ce bi vsi reagirali podobno in strmeli k temu da je promet tekoc. Cisto preprosti primeri, ki pa ( moje mnenje ) bi dali veliko k pretocnosti prometa.

Vozis po magistralni cesti. Nasproti vidis kako se vozi kolesar in za njim avtomobil oz. se slabse avtobus. Brez pomisleka in nic me ni stalo, da sem rahlo zavil desno na rob cestisca in je avtobus z lahkoto prehitel kolesarja brez zaviranja, zmanjsevanje hitrosti,.... Spet se umaknem, ce pride motorist za mano. Me lahko prehiti, ne da bi se veliko izpostavljal nasporti vozecemu prometu.

Na manjsi ravnini dohitim pocasnejse vozilo. Ravnina je bila dovolj dolga, da bi lahko v miru prehitel v visnji prestavi. Pogledam v vzratno ogledalo in vidim, da se voznik za mano pripravlja s prehitevanjem z zaletom. Zacel sodelovati z njim in si nisem mislil, bos ze pocakal ( potem je tudi sledil desni pregleden ovinek ampak takoj lahko pride do kake neumnosti ) ampak pretava nizje in za en stamperle bencina vec mimo
grin1.gif

Ne vem kako se lahko enim dogaja do jim na AC blendajo. Ce sledis prometu za sabo in ce nisi [censored] s kratkokurcnikom, potem bendanje vsekakor odpade. Vozil med 110 - 130 in ni bilo problema. Clovek se prilagaja, ali dejmo rect, sodeluje v prometu.

Zanimivo je tudi vkljucevanje na glavno cesto. Sam imam v mislih da lahko pride se kaki avto za mano. Lahko pride tudi hitreje od dovoljenega. Jebat ga, na tole ne moremo vplivati. Da bi nekaj turiral v brezveze mi ni ravno. Leta pocasi kazejo svoja leta
tongue-1.gif
in se pocasi vkljucim. In ob vkljucitvi se 1x vratno ogledalo kaksno je stanje, al bo treba nadaljevat z malo ali veliko gasa. To ne mislim, sedaj vsakic ko se vkljucis. Se pa najde kaksen primer.

Zadnjikrat mi je iz Radovljice celo ratal, da sem lahko v miru vozil pocasi zaradi guzve. Pa ne odbijac na odbijacu, ampak se je lahko pred mano nardila tudi nekaj 10m dolga luknja. Nisem pristas vstavljanja n-krat in potem speljevanja. A ni laznje se vozit v x prestavi z malo gasa kot pa 100 kratno vstavljane in speljevanje?

Pa se malo k tistim dogodkom, ko bi voznika samo po nagi riti. Ponoci se peljes sprosceno domov. Na S ovinku vidis snop dolgih luci, kako oca sekajo in se ne zmenijo za promet nasproti.
confused-1.gif
Tokrat se nisem ustavil. Penast pa ravno tako kot prej, ce ne bolj.

Se peljesta dva ata pred mano, tako pocasi. In glej ga zlomka. Oca je zavil kontra na bencinsko. Tam kjer je izhod je oca brez smerokaza lepo lagano zavil desno in kontra na bencinsko. Se en oca za njim so bentili jaz pa z nasmeskom na obrazu. Podobno se je dogajalo na dovozu na AC. En oca spredaj ocitno niso vedeli kam bi zavili. Malo desno za naravnost malo levo za na dovoz za AC. Avto za njim pa
jezen.gif
Oca se spet niso zmenili.
Ena v Kranju je bla tut huda. Ko prides cez dolg most ( ne vem imena ) na koncu mostu je za proti Skofji Loki in levo za LJ. Na tem pasu za LJ oca lepo peljejo naprej, kot da je pas za naravnost. Da bom jaz zavil tam lepo levo. Hja, jok brate, ne bo slo. Seveda se oca spet niso zmenili
grin1.gif
. Sej ustavil bi ga samo toliko, da bi ga vprasal, a je sploh dojel kaj je naredil ali je blo to storjeno z mislijo, da dela prav.

Cela znanost so tudi podvigi s prehitevanjem kolesarjev. Zadnjic sem mislil, da bo ena voznica naredila doktorat iz Tolmina proti Gorici. Mislem faaaaaak nooooo. Clovek res vedno pocaka, vemo da enim je tezko sukanje volana, ampak tale je podrla vse rekorde. Kasneje opazil, da tisti kolesar se ni bil to to. Potem je zacela ze delati znastvene raziskave pri enih motoristih. Polozaj brez izhoden
grin1.gif
Poflikam in pridem do treh motoristov, ki so bili pre trd oreh za tole voznico. Vozili so se pa 60-80 ( mogoce ) Seveda so bili eni makaronarji tam po celi cesti, jih natrobim Mejduš naj se spokajo na desno. Sledila siroka ravnina in tista boga znanstvenica se vedno ni prehitela.

Da vidimo, ce bo zvecer sledila kaka zgodbica, ko je koncno malo dezja za kaki potep po mokrem
cool-1.gif

Dovolj
write.gif

A kaj sodelujete za svojo varnost in pretocnost v prometu?

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ena cvetka od včeraj: peljem čez bavarca proti bežigradu tam nekje okoli četrte ure popoldne in vidim, da avti pred menoj, ki so bili namenjeni naravnost, zavijajo levo. Si mislim, ok, crash...peljem mimo in kaj je blo videt-dva avta, oba sta zgledala cela, nepoškodovana in dve bejbe, ki sta očitno iskali iglo v jajcu. Mislm, sredi prometne konice kar tako ustavit avto sredi dunajske (da ne omenjam odprtih voznikovih vrat) zaradi morebiti majhne praske...
bonk.gif
Namest da bi zapeljale malenkost naprej pa na pločnik pa tam naprej urejale zadeve....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
komentar na AC. Blendajo ponavadi tisti ki jim je pod 150 poniževanje in bi se jim moral jaz s 130 umaknit v sendvič kamion s 85kmh....
tisti imajo manjvrednostni kompleks.
Saj ne rečem da ti na prazni AC blenda, ampak da ti v konici fura na odbijaču 130 (ker pač njegov šestak zmore 200+ in toliko joče iti ne glede na okoliščine) mi je pa bolano

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ok, zadet gor al dol, mene zanima, zakaj eni nočete uporabljat šumnikov.
confused-1.gif

zato, ker zaradi narave dela na dolocenih pcjih uporabljamo anglesko tipkovnico in preide v navado. ze tako zamenjujemo y in z, itd.. jaz imam samo na laptopu slo razporeditev tipk tako, da prakticno nikoli ne vem kje so suminiki
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi: ampak da ti v konici fura na odbijaču 130
Bi bilo pa (pozabimo na blendanje, to je, razen če je spredaj res bedak, čisto nekulturno) ugotoviti, kaj kdo ima za vožnjo tik za ritjo.
Jaz recimo na AC držim (odvisno od hitrosri, vremena, avta, počutja ipd) razdaljo od 2 dolžin avta pa tja do nekaj 10 metrov, k kaki konici na obvoznici ali zgoščenem prometu na normalni cesti pa tudi dolžino avta, včasih še manj ... Pa ne zato, ker bi komu težil, da naj se umakne, ampak zato, ker sem pač tako navajen.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ok, zadet gor al dol, mene zanima, zakaj eni nočete uporabljat šumnikov.
confused-1.gif

zato, ker zaradi narave dela na dolocenih pcjih uporabljamo anglesko tipkovnico in preide v navado. ze tako zamenjujemo y in z, itd.. jaz imam samo na laptopu slo razporeditev tipk tako, da prakticno nikoli ne vem kje so suminiki
smile-1.gif

Oprosti, dec, ampak meni se zdi to neumen izgovor.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
to se mi zdi že sprejemljiva razdalja, saj jo tudi sam velikokrat prakticiram, sploh če je kolona tekoča s stalno hitrostjo,
čeprav pri 100+ kmh dve dolžini avta se mi zdi preklemansko malo(reakcijska pot je recimo 20-40 metrov) (sumim da narobe ocenimo koliko je dejansko prostora med avti pri taki brzini)
problem nastane, ko je vozni pas poln tovornjakov , ti po prehitevalnem nekako v tempu prehitevalnega, pa ti nekdo prileti za ritjo , dolge luči, postavi skrajno levo in ***** kaj delam pred njim (in še nekaj 10 pred mano). Pri takem je očitno da greš za njega prepočasi. Naj si kupi motor. Mu bom z veseljem odstopil meter (in pol) skrajno levo pa naj švasa mimo.....če se že hoče ubit.....
sprasujem se.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Za tak primer poznam nekoga, ki ima zadaj dvižno LED tablo, na kateri se izpiše "Pazite na razdaljo"
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
.ksz.

Če prav razumem dolgolasca, ima problem razcepljene osebnosti - po eni strani spisari cel esej samohvalnic svoji potrpežljivosti, svojemu predvidevanju in odpravljanju napak drugih v prometu, po drugi strani se pa taisti dolgolasec posmehuje ljudem, ki sem in tja naredijo napako oz. se odločijo, da bodo vozili počasi v koloni.

Se bojim, da na Alterju nimamo strokovnjaka, ki bi lahko razrešil njegove probleme.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Je že kdo poskusil šobe za brisalce zadaj obrniti tako, da nesejo nazaj
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
POl kurca te ne štekam hair a si dolge puščaš?

Presneto pol
srce-1.gif

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kdo je tvoj dealer?
cheer.gif

Dobra roba!
evil.gif

Vsaj za nekaj dobra reklama
grin1.gif

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Oprosti, dec, ampak meni se zdi to neumen izgovor.
wink-1.gif

Hoces rect, da ti mas v mezincku obe.
shocked-1.gif

Vceraj nic kaj pretresljivega, je pa dez velik problem. Z lepo umirjno voznjo ze do Tolmina prehitel 10 avtomobilov in 2 tovornjaka. Eni res mal pretiravajo z 50km/h.

kozarceva ni bila tole hvala
frown-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
komentar na AC. Blendajo ponavadi tisti ki jim je pod 150 poniževanje in bi se jim moral jaz s 130 umaknit v sendvič kamion s 85kmh....

Jaz blendam zato, ker bi najraje postrelil tiste ki prehitevajo s 130 nekoga ki vozi s 125, hkrati pa niti malo ne spremljajo dogajanja zadaj. Ali pa še lepše, se nenadoma spravijo prehitevat in dajo hkrati šele tisti trenutek smerokaz in ne prej.

Za postrrelit!

NAjlepše je pa potem videti ko vidiš da je to naredil moški/ženska s čikom v gobcu/mobitelom v roki.

Nedavno nazaj sem vozil po gorenjki, ko pridem do manjše kolone treh vozil ki se cjazijo 115 po prehitevalnem pasu...ok mislim si da prehitevajo. Nekaj časa tako vozim, potem pa vendarle počekiram na desnem pasu če je sploh kdo tam. In ni bilo nobenega! Mi dopizdi, prehitim po desnem pasu in se obesim na hupo pički ki dela ta zastoj in hkrati govori po telefonu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Za tak primer poznam nekoga, ki ima zadaj dvižno LED tablo, na kateri se izpiše "Pazite na razdaljo"
smile-1.gif

Sem ga enkrat videl okoli vranskega.(octavia, MS....)
Sem ga hotel slikat z mobitelom, pa si nekako nisem upal.
Mogoče bi mi lahko napisal-vožnja in slikanje z GSM med vožnjo prepovedano.
evil.gif

Šobe: nekako dobra ideja (poleg kake zadnje meglenke). Kapljice pri brzini na AC precej dolgo ostanejo v zraku-lahko stuširate tudi 2,3 vozila za seboj, ne samo neposredno tistega za vami.

MI je pa šlo tole špricanje
10.gif
ko sem bil še motorist z odprto jet čelado.
Uživaš v sončku, kar naenkrat pa tuš v nos..... Takrat bi ga najraje prehitel in se mu najmanj vscal-vsral med vožnjo. Bo imel vsaj za kaj pomivat......

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Je že kdo poskusil šobe za brisalce zadaj obrniti tako, da nesejo nazaj
evil.gif
da ga bom sponzoriral s čistim vitrexom
ne-ne-1.gif

POtem si že raje sam šipe pomijem. Bo vsaj uporabljenega dobil...... Zaenkrat sem to samo eni ženski v yariski pri postojni naredil. Ob ne preveč gostem prometu se je po prehitevalnem precej dolgo peljala cca 100kmh. KOnčno sem jo nekako po voznem obšel, se postavim pred njo ,počakam da sva bila bolj sama in sem si dal duška z vitrexom.
evil.gif