Snowboard...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Če bi rad tko fural....kje je problem večjih kotov?

Resda zelo veliki niso prijazni drugače pa je vse bolje kot da te čevlji spodnesejo.
stupid-1.gif

Soni: To je največji užitek, katerga se da met na snegu, razen če še kakšne salte redno izvajaš in carving je cilj za vse....glej fosile (ahm...smučarje) so tud pogruntal da je to to.
evil.gif

to, da mi ni fino goofy vozit, če moram čez ramo gledat

pač ne delam 180°zavojev

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ne... v bistvu zelo slabo skrbim za opremo. Itak pa ni to race da bi ga mogu za led posebej špičit na 92°
grin1.gif

Dam poštimat kolegu pa je, vmes pa samo z mažo kdaj pa kdaj podrgnem. No pa sej sem v par letih tud ene parkrat brusil robnike če se prav spomnim, ma ne neki u nulo...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sprašujem namreč zato ker še tudi nikol nisem nič mazal
grims-1.gif

Kaj to si kr na hladno pa na suho s kako mažo mazal malo prej ko si šel bordat???

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
jp, kar na hladno in na suho... če je kak frišen sneg za tisti dan že zdrži. ne dajem pa tolikokrat rihtat board ker so mi na mašino že v enem servisu totalno pobrali robnik (če kdo pozna Elan omega sidecut, Scott je to na Eclipse imel že doooolgo nazaj), tako da zdaj samo še ročni servis...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
In kera maža krema ali kakorloli se to imenuje se ti je najbolje obneslo, pa seveda kje si nabavil, ker jaz si še v življenju nisn z ničemer mazal..........samo sn mel včasih občutek, da bi se najraje odpel pa začel poganjat........tak, da vsak nasvet koristen!!!

Se pa spomnim.......da smo si kot mali mulci...z svečami mazali, da je bol letelo
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
js mam pa en problem

prejšnja leta sem se vedno dosti vozil in nisem nikoli tega srečal na progi ampak lansko in predlansko sezono pa sem se vozil samo recimo 5-10x, ker sem imel druge obveznosti, ki pač "močno odsvetujejo" smučanje/bordanje, no v glavnem, zelo zelo zelo so me boleli podplati obeh nog, pa ni pomagalo, da sem si bolj zategnil, manj zategnil

prevozil sem lahko kakih 300-500metrov potem pa obvezna pavza, da so si podplati spočili
sprasujem se.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
In kera maža krema ali kakorloli se to imenuje se ti je najbolje obneslo, pa seveda kje si nabavil, ker jaz si še v življenju nisn z ničemer mazal..........samo sn mel včasih občutek, da bi se najraje odpel pa začel poganjat........tak, da vsak nasvet koristen!!!

Se pa spomnim.......da smo si kot mali mulci...z svečami mazali, da je bol letelo
smile-1.gif

MAže so kar različne, vendar če je dila čisto suha, je z vsako dobro namazat, bo šlo bolje. Sploh na frišen sneg ko greš. Jaz sem uporabljal navadne maže ko je bilo dovolj hladno, za pomladanske smuke pa so ene grafitne... Imaš še neke fluoro in razne ogljikovodikove, ampak tisto so že finese, pač tekmovalcem je res pomembno ker bo prava maža za temperaturo snega dala tisto desetinko ki manjka do boljše uvrstitve.

Če se ti ne da preveč matrat, jo daj na kakem smučišču na strojno mazanje, nekaj bo že. vsaj 1x na sezono pa bi jo lahko dal napeglat in nabrusit, samo jaz kot pravim dajem raje ročno, ker na mašinah vedno poberejo v enem šusu robnike na izpostavljenih mestih.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Robniki so še ok..........bom naslednje leto, dal peglat pa brusit.......

Letos bomo še na suho mazali.....

Kaj se tiče peglanja........moral bi si neko staro dilo zrihtat pa trenirat malo gor, pol pa se na svojo spravit, baje ni tak težko tega sam doma nardit......edino kak bi si robnike sam pobrusil, da bi bilo enakomerno še nimam pojma...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Peglanje je res easy... spucaš z alkoholom (jaz sem včasih tud kar z nitro razredčilom), pol pa mažo lepo daš na niti ne preveč segret likalnik, ko začne teči s špice pelješ špico v valovih od robnika do robnika do konca dile. Kolk gosto, po moje hitro dobiš feeling (torej raje začni redkeje
wink-1.gif
), potem pa pač to valovito črto samo še speglaš po celi površini, ne smeš pa preveč peglat, samo toliko da se razmaže...

Za vosek dol pobrat potem rabiš klino, zdaj ne vem, jaz še nisem imel takih, širokih čez celo dilo, ampak sem kar z unimi za smuči plastičnimi zdrgnil.

Brušenja pa se loti z nastavkom, v katerega vpneš pilo. freehand takes time&effort, pa še grdo ti lahko zdrsne... maš pa kako bolj grobo pilo za prvo, potem pa fino za finiš. Vsekakor fajn da bi ti najprej kdo pokazal, ki obvlada....

pa pazi, pila je že pila, ti pa daj raje šele po brušenju
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
No če že boš prej, pol mal takratkiga pršparaj, če ti slučajno zdrsne.... bo treba razkuževat pol najprej lokalno potem pa šele holistično
grin1.gif