Smuči za rekreativca - Volkl?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik feler pravi:
To da bi moral druge dile sprobati bi bilo fajn, vendar imajo vsi bolj ali manj tekmovalne oz. tam tam...tudi sam sem ene podedoval. Moram pa priznati da spomladi si nisem mislim da bom jeseni kupil nove dile + cene takrat za te dile so bile visoke. So pa amphibio 14 že doma
cheer.gif

Kot nek difovc in soliden rekreativec, sem skoraj prepričan, da imaš pretrde smuči, če si nabavil amphibio14.

Te smuči so skoraj zagotovo za tiste, ki res znajo smučat, po možnosti, da so dali skozi kak teden smučanja v smučarski šoli, dvomim da nek samouk, ki smuča 10 dni na leto obvlada take smuči v nulo, razen, če si res talent.
confused-1.gif

Moje mnenje je, da nekdo, ki obvlada amphibio14 ne sprašuje po forumih katere smuči rabi, tak znalac dobro ve kaj rabi...
redface-1.gif

Slovenci smo res mahnjeni na predobre smuči za svoje znanje...
13.gif

Vseeno upam, da se motim in da boš užival v dilah..
cheer.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
Eni rabjo amphibio 14 ze sam zarad svojih kil in ne tok znanja
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Zadnja tri leta smučam s kolegi, par jih je učiteljev smučanja, in tudi po njihovem mnenju so amphibio 14 primerne zame in za moje trenutno znanje smučanja, sploh ker se bo znanje še nadgrajevalo (prepričan pa sem da v parih dneh na njih še ne bom izkoristil vsega tega kar omogočajo, sčasoma pa bo). Drugače pa predobre...ne vem...tudi te niso neki ultra super profi razred...drugače pa kaj je narobe s tem da se vpraša kakšne lastnosti in če ima kdo izkušnje s temi dilami in kaj je sam na njih opazil pri smučanju?

A ti če imaš npr. 5 let izpit za avto (to si že pravi znalac) veš kakšen avto hočeš in še nikoli ne nisi nikjer vprašal, prebiral o večih avtih?? Si samo šel do prodajalca in nabavil v momentu in rekel SKEŠIRAM?
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Saj to je tudi res, 14ka ni neka huda zadeva, če maš tudi primerno kilažo ni panike.

Drugače pa tudi sam zelo zadovoljen z 12ko
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Zdej lahko že malo bolj točne info podam....pri mojih sedaj 85kg sem z njo to sezono presmučal 4 dni (na žalost, ker ni snega pri nas in vreme ga biksa), računam pa še na cca. 7-8dni predvsem tujina. Zaenkrat sem full zadovoljen, sicer se jih moram še navaditi, lepo se da hitro po kantah vozit in carvat, se res lepo nagniti in jo kljub temu dobro nadzorovati in to mi je top, edina postranska stvar je da noogee pečeeejooo
smile-1.gif
, ko se gre parkrat na polno, pa sem fizično kar pripravljen. Ob priliki če bom kdaj smučal kje kjer bo test elana bom pa še 12tko sprobal da vidim če bo sploh zaznal razliko.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.655
113
No samo da si zadovoljen...

Bil zadnjic v Hervisu...in bil neprijetno presenecen da so SLX po novem amphibio
bonk.gif

Ce kaj ne maram je to levo-desno pri dilcah
cry12bpy.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
No samo da si zadovoljen...

Bil zadnjic v Hervisu...in bil neprijetno presenecen da so SLX po novem amphibio
bonk.gif

Ce kaj ne maram je to levo-desno pri dilcah
cry12bpy.gif

Tudi meni ni všeč amphibio sistem oz levo desno.To je mogoče za začetnike ali pa turiste ,ki smučajo 3x na leto..
Če znaš dilo nagnit na robnik jo lahko pritegneš ali pa sprostiš ,pa narediš takšen zavoj kot ti paše..
evil.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Za malo hecanja po progah bodo ok, za bolj resno smučanje pa premehke. Pač že zaradi svojih 100 kg potrebuješ trše smuči...