Smuči za rekreativca - Volkl?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kakšne smuči bi bile idealne za opravljanje tečaja za učitelja smučanja? Punca rabi...

Trenutno ima Fischer RC4 WorldCup SL, torej slalomke nekje 12 radija, če se ne motim.

Ima pa jih pa dolžine nekje -10cm njene višine.

Sedaj pa ne ve, kako bo s temi smučmi na tečaju pri delih kjer bodo smučali hitreje? Razmišljala je o istem modelu a daljši smučki, bi to ji daljša slalomska smučka kaj pomagala?

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
A je difovka?

Sam noge da narazen, pa bo dobila učitelj 2...
wink-1.gif

Sicer pa žalostno, da bi rada izpit učitelj smučanja pa sama ne zna presodit, kake dile rabi...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
A je difovka?

Sam noge da narazen, pa bo dobila učitelj 2...
wink-1.gif

Sicer pa žalostno, da bi rada izpit učitelj smučanja pa sama ne zna presodit, kake dile rabi...

ampak res.
vsak ki se spomni je skoraj učitelj smučanja

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne, ne..
Ja lej kak naj ve kake smuči so najbolj idealne za tečaj, če še ni bla na tečaju.. Pa rabi zaradi službe, OŠ, pač za froce v šoli v naravi ...
rolleyes-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ja, sam potem niti približno ne bo učitelj smučanja, ker stopnja Učitelj smučanja 1, se že znaš lepo peljat.

DIF sem omenil, ker se spomnima par pičk, ki so dale je**t kakemu člana demo team, so ble pol vsaj učitelj 1, se spomnim ene, ki je dala dvakrat, prvič je naredila učitelj 1, čez eno leta je spet dala in ima učitelj 2 :D

To na pedagoški pa se naj ne obremenjuje preveč, je preveč enostavno in mora biti res štor, da ne naredi tečaja...če se ne misli smučat še potem in nima veselja, potem kar naj neke poceni dile kupi
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Kaj je to z ena smucka: Elan E Flex GX ?
Nic ne pise na Elanovi domaci strani.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Mogoče kdo vozi tele Elanke Elan waveflex SLC Race (2011/2012 ?

Bojo dobre za solidnega rekreativca z 95 kilami?

Sicer kar dobro smučam in z Carvingom nimam težav, vendar mi je volja s staro opremo (skoraj 10 let stare Orion hyper carve dilce) kar malo zamrla, sedaj bi pa nekaj novega vzel, pa sem čisto ven z "kaj je dobro in kaj ne".....

Nazadnje urejeno:

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Če rabi bolj kot ne za učenje otrok, potem naj ostane na dolžini -10 cm in na slalomkah.

Z njimi bo bolj okretna pri učenju začetnikov. Smuče pa se prav tako dobro vodi pri višjih hitrostih (ekstremnih hitrosti predpostavljam, da ne bo razvijala), tako da ne bo problemov pri učenju nadaljevalcev.

Kar se tiče tečaja, je (iz osebnih izkušenj) bolj priročno, da imaš krajše smuči z bolj poudarjenim lokom. Jaz sem začel na veleslalomkah, ampak hitro nadaljeval s slalomkami (kot tudi ostali tečajniki).

Pri nadaljevalnih oblikah smučanja (širši hodnik) ni nobene panike s krajšimi smučmi.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Imam atomic slc - menda je to neka intersport varianta sl9. 175/75kg, smucke so dolge 160 cm. Sem povprecen do boljsi rekreativec in mi popolnoma zadostujejo. Tudi price vecjih hitrostih name zahtevnih terenih nisem imel nobenih tezav z vodljivosto. Cena paje bila v akciji 300€

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
kupi si powderce za en teden na leto :D
samo tisti teden pač preživi nekje visoko v gorah :D

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Nekje sem zasledil ELan Waveflex 11 dolžine 160 cm po (dobri?) ceni 240 EUR. Sam sem visok 180cm/80kg in iščem neko bolj slalom dilco mehkejše konstrukcije (za nezahtevno dričanje z mularijo). Gledam v pravo smer?

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
To sicer ni slalom dila, je pa super za nezahtevno dričanje z mularijo. Gledaš kar v pravo smer, če posebej, če je to cena novih.
smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mislim da ti je ta diila malo premala.....tudi kar nekaj dil se prodaja z dolžino med 152 - 160 ....sam išæem amphibio 14 fusion 168 cm in je misija nemogoče dobiti...seveda rabljene in da niso testne. Je pa kar nekaj povpraševanja po njih in takšni dolžini...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
In v čem je razlika v praksi med 160 cm slalom in 160 cm veleslalom smučko v istem cenovnem rangu?

Pri vseh teh parametrih ( dolžina/radiju zavoj, trdota, namembnost, vrsta smučšiča kjer smučas, trdota snega, znanje, hitrost...) enostavno ne vem več kaj je pravo zame?

S trgovci v Intersportu/Hervisu,... si nimam kaj pomagat, ostali mi ne glede na to kaj so moje želje, tlačijo v roke dile za 500 EUR in več...