Smuči za rekreativca - Volkl?

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Pozravljeni. Sem rekreativni smučar, recimo da malo boljši začetnik in sem se spravil kupovati nove smuči. Do sedaj sem imel ene bolj krš, ki so mi bile predolge pa še polni karving niso bile, ker so bile stare že ene 12 let. Tako da karkoli bom kupil bo najbrž boljše
cool-1.gif

Hvala za odgovore

http://www.voelkl.com/skis/alpine/carving-sensor/sensor-1.html

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kupi solidne dilce. Iz lastnih izkušenj. Kupil nekaj podobnega, valda, sej ni važno, bojo že dobre, prodajalec ja, za začetnika čist ok. Zdaj mi je žal, da nisem vzel orenk dile, predvsem trše. Ker smuči kupuješ za koliko časa? Koliko dni boš na snegu. Za teden smučanja jih sam niti ne bi kupoval ampak sposodil in sprobal kaj mi ustreza.

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Hm imaš po svoje prav, ampak kolikor sem gledal, za rekreativnega smučarja baje pretrde dilce spet niso ok, ker je baje z njimi učenje težje in trud, ki ga moraš vložiti med smučanjem večji. Drugače pa več kot 5-7 dni na leto gotovo ne bom na snegu. Sem tudi že razmišljal o najemu, samo imam še vedno vseeno raje svoje. Pa če jih imam ene 5-6 sezon se mi potem tudi cenovno izide v primerjavi z najemom.

Ne vem, razmišljal sem tudi že, da bi vzel nasljednji (srednji) model teh Volkl smuči in sicer Sensor 2. So nekoliko trše kot 1, ampak pomoje še vedno ne pretrde pa tudi cena je zmerna...
smile-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Amadeuss pravi:
Hm imaš po svoje prav, ampak kolikor sem gledal, za rekreativnega smučarja baje pretrde dilce spet niso ok, ker je baje z njimi učenje težje in trud, ki ga moraš vložiti med smučanjem večji. Drugače pa več kot 5-7 dni na leto gotovo ne bom na snegu. Sem tudi že razmišljal o najemu, samo imam še vedno vseeno raje svoje. Pa če jih imam ene 5-6 sezon se mi potem tudi cenovno izide v primerjavi z najemom.

Točno tako.

Pusti Schumija, ima zgleda eno jugoslovansko logiko... bolje vzet nekaj, da bo za dalj časa, pa magari če se lomiš zraven.
tongue-1.gif

V glavnem pri teh vstopnih modelih itak ni kakšne bistvene razlike... 200 EUR se mi zdi na pogled v redu cena, tako da - vzemi in smučaj. Mogoče samo en čisto minimalen pomislek - v Sloveniji je lažje prodati rabljene Elanove smučke, ker jih vsi poznamo kot pa Volkl, ki so kar precejšnja rariteta.
wink-1.gif

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Thrivial se strinjam s tabo
wink-1.gif
Edino glede Elanovih smuči je zadeva taka, da kolikor sem govoril s prodajalci v dveh trgovinah, so za ta denar boljše te Völkl, kakor Elanove s primeljivo ceno...tudi zaradi vezi, saj imajo Völkl baje nekoliko boljše-Marker.

Pa če gledam, da jih bom recimo čez 5 let prodajal pomoje tako za Elanove, kot za te Völkl ne bi dobil ravno nekih bajnih vsot, glede na to, da bi že za nove dal samo okoli 200 EUR...
smile-1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
pusti ti trgovce.
v tem cenovnem rangu bodo povsod bolj kot ne podobne vezi. sploh zate bodo najbrž vse dobre.

raje glej da boš kupil pravo dolžino in izbral takšne da se boš z njimi lahko učil.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
trgovci nimajo pojma o šmučanju.Itak so vse dni petek in sevetek v trgovinah ,ker morajo delat.
Eni so še takšni ,da komaj hodijo ,ne da bi še smučali,pa ti solijo pamet.....

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Vidim, da stvari nekako poznate, pa bi si malo sposodil temo. Iščem kakšne slalomke, ki bi bile po trdoti primerljive Fischer Progressor 800, mogoče celo za odtenek mehkejše. Kupuje se za malce boljšega rekreativca, težak je kakih 70 kg. Kaj bi predlagali?
LP!

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pusti ti trgovce.
v tem cenovnem rangu bodo povsod bolj kot ne podobne vezi. sploh zate bodo najbrž vse dobre.

raje glej da boš kupil pravo dolžino in izbral takšne da se boš z njimi lahko učil.

Hmm in kakšne so takšne, da se bom z njimi lahko učil
sprasujem se.gif
Prava dolžina na mojih 175 cm višine je okoli 165 cm, oz. od 160 do 168 cm?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Amadeuss pravi:
Hmm in kakšne so takšne, da se bom z njimi lahko učil
sprasujem se.gif
Prava dolžina na mojih 175 cm višine je okoli 165 cm, oz. od 160 do 168 cm?

Vse v tem rangu bo ok, oziroma - raje 160 kot 168.

Resno - praktično ne moreš zgrešiti. Vstopni modeli so itak najbolj mehki, vsi imajo dovolj poudarjen stranski lok, to je pa vse kar rabiš vedeti za začetek. Če nimaš ravno 140 kg pri svojih 175 cm, bo to čisto ok.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Citat:
Uporabnik Company pravi:
Vidim, da stvari nekako poznate, pa bi si malo sposodil temo. Iščem kakšne slalomke, ki bi bile po trdoti primerljive Fischer Progressor 800, mogoče celo za odtenek mehkejše. Kupuje se za malce boljšega rekreativca, težak je kakih 70 kg. Kaj bi predlagali?
LP!

ti iščeš slalomko ki je podobna smučki ki ni slalomka? torej kaj zdaj iščeš? slomko ali smučko po geometriji podobno omenjeni fišerci?
slalomca je zlo specifična smučka. mašina za kratke zavoje, to je pa tudi vse. kaj se tiče trdote, bilokaj pač vzameš vzami nekja kar je v sredini lestvice. Boš mel več od skije kot od (pre)trde.

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Hmm, v današnjem Gigasportovem katalogu sem našel še smučko Elan Waveflex GSR za 200 EUR. Mogoče kdo ve kakšna je ta v primerjavi z v začetku omenjeno Völklovo Sensor 1? Cenovno sta namreč skoraj povsem enaki...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
tole kolko gledam je neka kao veleslalomska. Ma kar velik lok. Jaz nebi tega jemal. Pomojem je to neka skija nižjega ranga z kao race grafiko, da narod kupi.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik Company pravi:
LP!

ti iščeš slalomko ki je podobna smučki ki ni slalomka? torej kaj zdaj iščeš? slomko ali smučko po geometriji podobno omenjeni fišerci?
slalomca je zlo specifična smučka. mašina za kratke zavoje, to je pa tudi vse. kaj se tiče trdote, bilokaj pač vzameš vzami nekja kar je v sredini lestvice. Boš mel več od skije kot od (pre)trde.

Ne, iščem slalomko, ki bo po trdoti podobna Fischerju Progressor 800, to pomeni, da ni ravno preveč trda. Rad bi našel smuči z majhnim lokom, pa ne posebno trdam da ni potrebno preveč garati na njej, pa da tudi odpusti kakšne napake...
grims-1.gif
Ker modelov ne poznam, sem prosil za predloge...
LP!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
En rang nižje od top tier slalomskih modelov?

Recimo Elan SL namesto SLX, Fischer RC4 SC namesto WC...

han

Pripravnik
15. okt 2007
126
0
16
laibach
@ Amadeuss: od volkl programa poglej tudi RTM serijo..smuči so vsestranske, tako da jih boš lahko uporabljal za urejena smučišča, neurejena, dolge zavoje in srednje, na extremne slalomske po robnikih lahko pozabiš, ker je radij teh smuči od 14,5m navgor...
kupi malo bolj tršo smučo, ker jo boš verjetno uporabljal več sezon in jo boš kmalu prerastel z znanjem..
je pa tko da so volkl smuči višji cenovni razred....
sensor 1 je pa entry level smuča, če že potem raje vzami 2 ali 3...

lp

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik han pravi:
kupi malo bolj tršo smučo, ker jo boš verjetno uporabljal več sezon in jo boš kmalu prerastel z znanjem..

Evo, spet... zakaj - a smo v enem trdem komunizmu, kjer ne moreš dati svojih starih smučk na bolho in kupiti drugih?
confused-1.gif

Najbolje, da kupi kar en world cup model z dvojnim titanalom... za vsak primer, bolje preveč kot premalo.
tongue-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kupi magari kakšne rabljene in top dilce...sam sem tudi tako dobil, sicer brezplačo, 5 let stare tekmovalne Fischerke (pa sem spet začel smučati po cca. 7-8letih). Edino sem pa na polno zahebal pri pancerjih. Prvo sem bil mnenja da raj malo cenejše da vidim kako mi bo šlo...in mi je prekleto žal že prvi dan smučanje, lani je zato šlo teh 180 eur v maloro...letos upam da kje dobim kakšne trše, boljše pancerje v kakšni akciji. Me je pa presenetilo da sem hitro nazaj notr padel po vsem tem času pavziranja, in sem ponovno navdušen nad smučarijo.

Amadeuss

Zelenc'
20. nov 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
En rang nižje od top tier slalomskih modelov?

Recimo Elan SL namesto SLX, Fischer RC4 SC namesto WC...

Se mi je zdelo, da so te malo preveč visokega ranga za moje smučarsko znanje
wink-1.gif

Enik

Pripravnik
19. sep 2007
159
0
16
Ljubljana
Glej, sem bivši smučarski reprezentant in moje stališče je takšno...stran od tekmovalnih smuči, ker jih ne boš mogel izkoristit..škoda dnarja..Vzami smuči v srednjem rekreativnem razredu..Radij med 15 in 18 metrov. Glede na kilažo, bodo vezi s skalo do 10 zadostovale ( 100kg). Smuča bo dovolj mehka in prijazna za uporabo..Imaš osnovne podatke, zdaj greš pa na ceno in design, da ti bo smuča še všeč...ker v tem rangu imaš ogromno izbire..Nimaš kaj falit..