Smet v bencinu?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sorry, sem vmes zgubil nit teme
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
@zino delam dnevno z etanolom v sluzbi tko da vem da se meša z vodo v poljubnem %
smile-1.gif

Floatron ti pa pač nese cekine
tongue-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ej, delaš vsak dan v službi z etanolom, lepo, ampak etanol veže nase vodo, ne poveže pa tega z bencinom, tega mi ne boš reko, ker se v epruveti lepo vidi, razločno se vidi meja med bencinom in etanol-vodo. sem uvoznik za fortron,od tega živim in se vsak dan pri mehanikih srečujem z tem, potem pa lepo preizkusimo in do sedaj so vsi samo
d055.gif
. sam tega o etanolu prej nisem vedel, potem pa so mi vsi mehaniki po vrsti o tem čivkali, zato smo začeli probavat z epruvetami.če bi res etanol tako dobro delal, potem bi jaz moral nazaj v staro službo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
fortron, total fuel treatment, veže vodo nase, bolje od konkurence.zato je vrhunski

kdo to trzi? cena? je vseeno ali gre za bencin ali nafto?

vseeno al bencinc al diesel, trži pa ga okoli 20 mehanikov v okolici ljubljane.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Saj se voda ne rabi mešat še z bencinom. če gre z etanolom skozi izgorevanje.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
no pa probaj zmešat vodo, etanol in bencin. če ti uspe brez usedlin dobiti eno zmes vseh komponent, si v trenutku obogatel.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
sicer pa zakaj bi toliko različnih firm delalo aditiv da spuca kondenz, če je z etanolom to rešeno in najceneje?
confused-1.gif

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Pa zakaj bi sploh mešal bencin zraven? Recimo , da natankaš samo etanol in bo normalno izgorel. Potem zmešaš etanol z vodo in če bo v dovolj velikem razmerju bo šlo skozi, voda se bo pač pri tem uparila. Je sploh pomembno če se meša etanol+voda z bencinom, tudi če se ne bo mešalo bo oboje izgorelo.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
132
12
18
Saj ne pravim, da aditivi ne delajo, mogoče so celo cenejši, vrjetno vežejo več vode kot etanol, kateri ima efekt z vodo v razmerju najbrž nekje pri 1:10.
Ubistvu me je samo zanimalo, zakaj je tako pomembno, da se recimo mešanica vode+etanola zmeša tudi z bencinom - kar se ne. No, če je z aditivom mogoče zmešati vodo in bencin je namen jasen, delež vode bo v mešanici z gorivom precej manjši kot delež vode v mešanici z naprimer par litri vlitega etanola.