Smet v bencinu?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
O kakšnih smeteh v bencinu vi govorite? To so včasih bile smeti, ko so rezervarji in cevi do rezervarjev rjaveli, sedaj so te cevi plastične, rezervarji tudi ali iz plastike ali iz nerjavečih materialov. Skozi ročko na bencinski tudi ni šans, da ti pride najmanjša smetka.
Bencinska pumpa ima mrežico na dnu rezervarja od koder vleče gorivo, pa sem recimo letos menjaval bencinsko pumpo na 18let starem avtu, pa se je prvič rezervar dol jemal in sem pri menjavi imel jaz več črnega za nohti kot je bilo smeti v rezervarju.

to se tudi jaz sprašujem, vse avte do zdaj VEDNO vozim do konca (BC piše 0 km) pa še niti ENKRAT nisem imel problemov s tem, je to spet še ena bučka iz časov stoenk ?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Lej...računalnik ti je zaznal napako. Torej pelji avto na tester...lahko na uradni servis ali k kakemu popoldancu, da se pogleda kaj ej zaznal računalnik. Temu primerno potem ukrepaj. (napaka ostane zapisana, kljub temu, da tebi lučka mogoče več ne bo svetila)

Ker takole streljat nima veze.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
ko BC napiše 0km imaš še vedno rezervo. Mislim da okol 5l.
Smet ni nujno da pride in rezervoarja. V vseh teh cevkah se lahko na notranji strani kaj odkruši. Na mislim velik del. Pač kakšna smetka, ki potem pripelje do kakšnega cukanja.
Drugo je kot sem napisal voda. Če je več goriva, je manjša koncentracija vode v bencinu, zato je mogoče dobr kdaj pa kdaj polnga tankat.
Tretje.... na enem avtu sem na avtu zamenjal kable od svečk. So pač prebijal. Avto cukal kot zmešan... potem vse OK
Predlagam, da odpelješ na servis k mehaniku, ki se mu bo dalo razmislit in povedat diagnozo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
ko BC napiše 0 km, misli to kr resno ... oz ko grem tankat natankam kak liter manj kot je prostornina tanka, že od nekdaj vozim do konca, in natankam polnega, problemov nobenih ... še nikoli.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Ksz

Kake bedarije se tu pišejo. Kot da bi imel vsak v rezervarju konstantno 1 liter svinjarije, ne glede na količino goriva. Isto velja za količino vode. Slednja je ravno tako odvisna od količine goriva in je nimaš v rezervarju kar v vsakem primeru notri 1 liter. Potem tisti mit o usedlini na dnu: črpalka je na dnu, torej gre svinjarija najprej naprej, če je res na dnu. Ampak svinjarija, če je je res kaj notri, ni samo pri dnu, ampak je homogeno razporejena po celem rezervarju, saj se avto premika, trese itd., pa še črpalka gorivo sesa in posledično povzroča vrtince, torej se gorivo v rezervarju avta ves čas meša. Svinjarijo pa itak filtrira filter za bencin. Pri tem se slednjega menja običajno nekje na 150-200 kkm. To ni nafta. Edino, kar je res kolikor toliko pomembno, je, da se tanka na obiskani črpalki, ker je tam manjša verjetnost za večjo gostoto kondenza v gorivu.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To ni dobro za bencinsko pumpo, ker se le ta ohlaja z bencinom, ki teče skozi njo, ko ga dovaja dalje proti mašini. Zdaj, ko je zunaj minus, ni take sile, ampak čez leto, pa jo lahko hitro skuriš, strošek pa ni zanemarljiv.Sicer jaz tut včasih tankam, ko mam še samo 4,5 litzrov not, ampak to je še dovolj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
. povej iz kje si, pa ti povem kje dobit vrhunsko stvar, ki počisti rezervoar.
cheer.gif

In to je
sprasujem se.gif

P.S.: etanol veže vodo nase in jo avto skuri potem v procesu....drugače bencin + voda nista kompatibilna in voda vedno ostaja na dnu

P.S.S: da ne bo kdo dajal METANOLA.......ker najeda benz napeljavo!!!

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
To ni dobro za bencinsko pumpo, ker se le ta ohlaja z bencinom, ki teče skozi njo, ko ga dovaja dalje proti mašini. Zdaj, ko je zunaj minus, ni take sile, ampak čez leto, pa jo lahko hitro skuriš, strošek pa ni zanemarljiv.Sicer jaz tut včasih tankam, ko mam še samo 4,5 litzrov not, ampak to je še dovolj.

maš kak .edu link ali podobno zadevo glede tega, glede na to da je blo minulo poletje svinjsko vroče pa avto med službo stoji na soncu, bi mogo ene 3 menjat lani, pa začuda nisem nobene
confused-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_pump

Očitno si mel še dovolj benza, kolko je to, ne vem, verjetno pa kaki liter bi že moral bit.

The pump creates negative pressure to draw the fuel through the lines. However, the low pressure between the pump and the fuel tank, in combination with heat from the engine and/or hot weather, can cause the fuel to vaporize in the supply line. This results in fuel starvation as the fuel pump, designed to pump liquid, not vapor, is unable to suck more fuel to the engine, causing the engine to stall. This condition is different from vapor lock, where high engine heat on the pressured side of the pump (between the pump and the carburetor) boils the fuel in the lines, also starving the engine of enough fuel to run.

Poleti je sploh nevarnost s praznim tankom, ker se del bencina lahko vplini, kar pa ne pomeni nič dpbrega za pumpo.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik zino pravi:
. povej iz kje si, pa ti povem kje dobit vrhunsko stvar, ki počisti rezervoar.
cheer.gif

In to je
sprasujem se.gif

P.S.: etanol veže vodo nase in jo avto skuri potem v procesu....drugače bencin + voda nista kompatibilna in voda vedno ostaja na dnu

P.S.S: da ne bo kdo dajal METANOLA.......ker najeda benz napeljavo!!!

P.S. etanol sem probal, v epruveto dam bencin+vodo+etanol in pretresem, v drugo pa bencin+vodo+fortron. to pokažem vsaki stranki. Si prepričan da etanol veže vodo z gorivom???????

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik zino pravi:
fortron, total fuel treatment, veže vodo nase, bolje od konkurence.zato je vrhunski

kdo to trzi? cena? je vseeno ali gre za bencin ali nafto?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ko BC napiše 0 km, misli to kr resno ... oz ko grem tankat natankam kak liter manj kot je prostornina tanka, že od nekdaj vozim do konca, in natankam polnega, problemov nobenih ... še nikoli.

Točno tak. Jaz spravim noter 43,5 litra do uradno napolnjenega rezervoarja (od 45ih)...edino potem še toliko dofilam da gre noter 57 litrov da je dlje časa mir.