Smet v bencinu?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo,

Citroen C3 letnik mislim, da 2006. Mašina 1,4 bencinar. Sem ga peljal in na semaforju moral pohodit (zaprt lev pas, na desnem bus..., da nisem delal gužve), tako da sem zvrtel motor v višje obrate, nakar se mi prižge lučka za motor, ko se ustavim na semaforju mi avto crkne. Prižgem in crkne. Prižgem in crkne.... Potem sem ga prižgal in navil obrate na 2.000 in nekako se jedva odpeljal do doma s pol moči, pa cukal je..., čim sem spustil na štantgas je avto crknil.

V rezervoarju je bilo še cca 10 litrov, pa tudi kakor mi je znano se ta avto tanka po 20 EUR, skoraj nikoli do vrha. Sumim, da se je kaka smet v bencinu našla?

Peljem avto iz garaže in ga malo prepucam? Ali je lahko kaj drugega, da ne bom s tem še bolj zjebal zadeve?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.362
2.739
113
Meni se je leta zgodilo identicno na sestrinem C3 1.4 bencin. Prizgala se je tista lucka, oranzna za napako. Ugasnil, lucka je se vedno svetila se mi zdi. Prizgal in normalno peiljal. Pol pa niti lucka ni vec svetila in avto se nikoli vec ni ukujal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj zato ker se tanka samo po 20€ imaš pa smeti. Jaz vedno do fula, še nikoli problema.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Če je smet v tanku jo je prvo filter zaustavil preden bi do motorja prišla. Če je pa pri tem avtu stalna praksa da se natanka 15 litro, pa je možno da je filter "zabit" in ni pravega tlaka bencina, ki pride na šobe. Čim prej zamenjaj filter, pa boš videl kje si. Če imaš možnost pa prvo z testerjam preveri za kakšno napako je sploh šlo, ker tkole čez pet prstov, ni ravno pravi način reševanja problemov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Če tankaš za 20€, ne občutiš podražitev
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
hysterical-1.gif

mogoče voda v bencinu/rezervoarju?? sam imel podobno težavo, pa so mi na servisu dal neko tekočino v rezervuar.... in stvar laufa

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
haha, dobra.
wink-1.gif
Ampak res, ne razumem kaj bi blo narobe ce tankas za 20€ al pa poln tank?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
zna bit problem kondenz, ki se pri nepolnih rezervoarjih še bolj nabira. povej iz kje si, pa ti povem kje dobit vrhunsko stvar, ki počisti rezervoar.
cheer.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
katero vrhunsko stvar??
Kolk jaz vem, so dodatki za gorivo različni glede na namen.
Meni so dali proizvajalca KENT za ...... flaško sm pa vrgu, tak da ne vem kaj je pisalo gor. Sory
Nekaj v smislu ....voda v rezervoarju/bencinu!!

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
fortron, total fuel treatment, veže vodo nase, bolje od konkurence.zato je vrhunski

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Kdor tanka za 20 €, lahko kaj kmalu sprazni teh 15 litrov in se vozi na lučki (razno če potem stalno visiš na petrolih). Vožnja na lučki ni priporočljiva, ker bencinska pumpa ni potopljena v sam bencin in se tako ne more hladit, poleg tega pa je količina bencina in nečistoč, ki so v tanku, v drugačnem razmerju, kar pomeni, da pumpa še toliko lažje pobere nečistoče iz rezervoarja.
Recimo, govorim na pamet, imaš 45 litrski tank v katerem je 1 liter smeti in nečistoč in imaš razmerje 45:1, kar pomeni da za vsak liter bencina gre čez filter 0,02 l nečistoč. Če se pa voziš z 15 litri pa je razmerje slabše in sicer 0,06 l, kar pomeni, da bo filter prej zabasan.

Če filtre redno menjavaš, ni nobene panike (razen pumpe, ki se pregreva), problem je v tem, če se to ne počne, potem pa znajo zajebavat še kakšne druge stvari (šobe).

Kaj pa je razlika 3× po 20€ ali 1×60€? Jest tega pač ne zstopim zakaj greš večkrat po malen tankat, namesto enkrat polno, sej niste podjetja, ki morajo imet čim manjšo zalogo ob koncu meseca.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
haha, dobra.
wink-1.gif
Ampak res, ne razumem kaj bi blo narobe ce tankas za 20€ al pa poln tank?

Razmislek je nekako tak: recimo, da pri vsakem tankanju pobereš 0,1% (ali kakršen koli že) odstotek smeti (vode?). Če je to 20 litrov, je smeti 20 ml, potem to pomnožiš z recimo 20 tankanj na leto in...
zmaga.gif

Če tankaš vsakič za 20 EUR, je tankanj več kot bi bilo potrebno, poleg tega pa se bencin ves čas draži in tankaš vsakič manj bencina, poraba avta je pa, predvidevam, konstantna...
smile-1.gif

Je pa tako, da je bencinska črpalka na dnu tanka in itak pobira bencin pri dnu, ima pa običajno nekakšno sito... Šele potem gre iz nje gorivo v filter bencina, ki je namenjen predvsem za zaščito injektorjev goriva, ki bi jih kakšna smet lahko poškodovala... So pa danes filtri precej enostavnejši kot nekoč, ko so bili tanki iz pleha in je filter imel konkretno nalogo filtrirati kose rje... Danes so tanki plastični in običajno od znotraj tudi po desetletju uporabe čisti kot solza...

Ampak vseeno: ne gre se sekirati preveč, za začetek natankaj poln tank in vozi dalje...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
O kakšnih smeteh v bencinu vi govorite? To so včasih bile smeti, ko so rezervarji in cevi do rezervarjev rjaveli, sedaj so te cevi plastične, rezervarji tudi ali iz plastike ali iz nerjavečih materialov. Skozi ročko na bencinski tudi ni šans, da ti pride najmanjša smetka.
Bencinska pumpa ima mrežico na dnu rezervarja od koder vleče gorivo, pa sem recimo letos menjaval bencinsko pumpo na 18let starem avtu, pa se je prvič rezervar dol jemal in sem pri menjavi imel jaz več črnega za nohti kot je bilo smeti v rezervarju.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Na servis in na tester. Pokazal bo napako pri vžigu na xxx cilindru, zato se je pa tudi lučka za motor prižgala.

Moje predvidevanje, ki ni nujno res
wink-1.gif