SLS AMG Roadster

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Pa ravno zdaj, ko še ni take vročine in je vreme skoraj popolno za odprte strehe.

Jaz bi imel kabria, samo ne z mehko streho..... ker če bi imel, bi ga imel tudi kot primarni avto, pa ne bi rad da mi kak faušljivec streho preluknja ali da mi začne pri raznih straneh noter teči, po možnosti enkrat sredi zime.

Rosenthal

Pripravnik
11. okt 2007
515
18
18
Ta SLS je vbistvu en redkih primerkov avtomobila, ki je nakak 'slabši' od svojega predhodnika.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Imaš prav. En sam enostaven dizajn, brez kakršnihkoli detajlov, raztegnjen na več velikosti, je vsekakor znamenje prefinjenega oblikovanja.

Sicer pa ste vw-audiljubci posebna kasta kar se teh zadev tiče in se z vami o dizajnu ne gre prerekati, ker ste pač posebni.

Jebeš raznolikost, če jim od vseh modelov samo eden rata.
evil.gif

(vozim italjana, da ne bo pripomb
wink-1.gif
)

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Pa ravno zdaj, ko še ni take vročine in je vreme skoraj popolno za odprte strehe.

Jaz bi imel kabria, samo ne z mehko streho..... ker če bi imel, bi ga imel tudi kot primarni avto, pa ne bi rad da mi kak faušljivec streho preluknja ali da mi začne pri raznih straneh noter teči, po možnosti enkrat sredi zime.
Hehe, na zalost ti sporocam, da tudi pri nekaterih trdih strehah not vlece zrak in voda pusca... In to ne samo na jajckih od ccjev temvec recimo tudi pri zgoraj omenjenem bimerju kar konkretno sumet. Ravno tako obratno, pri marsikaksni platneni strehi nic ne vlece noter ali pusca.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Ja, samo tega precej "nastopacev", kateri bi pac bili s cabriom in, ne ve in mislijo, da je trda streha pac resitev za vse tezave.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pri platnu je celo manj moznosti za pronicanje vode, ker je streha skupna celota, pri CC jih je pa segmentna. Platno najveckrat pljuvajo taki, ki se sploh se niso peljali v avtu s platnom. Dandanes so platnene strehe iz visoko rezistivnih materialov, odlicno tesnijo, zadusijo zvok in pis vetra pri visokih hitrostih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
No, ni treba pretiravat.
Pri trdi strehi vseeno ni moznosti za pronicanje skozi luknje zabacenih sosedov. In to je v Sloveniji zelo pomembno. Razen, ce imas bajto z garazo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma čakaj malo no. Kaj ima veze vandalizem v debati kjer se primerja zanesljivost med kovinsko in platneno streho?
To je smešno.
Jasno je, da se lahko zgodi, kot se lahko z odpritm avtom na "streho" zvrneš in imaš manj možnosti za preživetje kot v običajnem. So pa to zadeve, ki jih vzameš v zakup, sigurno se pa ne dogajajo ravno pogosto.

Aja... imam dve garaži.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ma čakaj malo no. Kaj ima veze vandalizem v debati kjer se primerja zanesljivost med kovinsko in platneno streho?
To je smešno.
Smešno bi bilo, če bi bila šansa 1:milijon. Žal je šansa nekje 50%, da v roku enega leta pokasiraš razrezano ali preluknjano streho. Tako da, zato ima veze. In voda tam lepo pronica noter. Ni ravno fajn, ko prideš do avta, pa je najprej streha razrezan, potem pa še voda v avtu, ker je seveda ravno takrat deževalo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No ja, 5ih letih lastništva še nisem imel takega primera. Pa je bil avto že marsikje parkiran.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Eh, ce bi ze cabria kupoval (pa cabrii ravno niso moj cup of tea) bi itak moral imet platno.. Ravno to je point cabriev.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Pol pa maš point tu in point tam od faušljivcev hehe. Take sreče kot sem jaz, vsaj do zdaj bil, bi hitro pokasiral kaj, prask od ključev nebroj, pa razbitje šipe in podobno. Drugih zadržkov do platna nimam, čeprav se v avtu s platneno streho še nisem vozil.