SLS AMG Roadster

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
tako, pa niti ni toliko problem samega materiala, ampak proporcev...edini 4sedežni s trdo streho ki dejansko izgleda je volvo C70, s tem da je tista streha cela znanost...ko potem vidiš megane in ostale, ki je potem prtljažnik povsem pogojen tisti strehi in je avto čudaški. Dejansko je res da je platnenan streha tisto kar pri cabrijih šteje, tudi manj prostora vzame, ampak ni pa najbolj praktiæna za celo leto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Mi je pa všeč platnena streha, čeprav zgleda mao ceneno v tej dobi modernih kabrioletov, ampak izpade avtentično; Cabrio!
smile-1.gif

Daj Luka..., ne me smejat..., ceneneno.... vsi Klasik cabri-i imajo platno in vsi TOP class avti RR, Bentley, Zonda, Lambo,, AM itd imajo platno, da ne pišem, da košta moderna platnena streha, v produkciji, za dve kovinski. BMW se z novo trojko vrača na platno, ker je aktualna preveč podoben coupeju.
Kovinska streha je za ligo Micra, Mitshu Colt, Megane, Pugi CC in podobne zvarke na bazi osnovnih avtomobilov - instant cabrie in le njih kupce, ki se po nakupu CC-ja vrnejo nazaj h karavanom, ko dobijo teličke...

jaz sem svojega nabavil ravno zato ker ima platno in nasledniji bo 4x0 A5 cabrio, zgolj iz naslova, ker ima platno. Poserjem se jaz na e93. To je za coffe nastopače.

S platnom izkažeš osebno noto, ki je obični papki ne zastopijo.
Mnjah. Ne vem, če bi se ravno strinjal.
Definitivno je platnena streha že delni znak za pristne cabriaše, vendar je kovinska streha precej bolj praktična in preko tega tudi dosega vedno večji tržni delež, saj ima avto še vedno vse lastnosti klasičnega avta.

Sam osebno bi na kakšnem četrtem avtu res imel raje platneno streho, na prvem ali pa drugem pa definitivno raje kovinsko. Tako da, pač odvisno za kaj imaš avto.

Sicer se pa poleg ostalega lahko poserješ še recimo na MB SL. To sranje definitivno ni pravi cabrio, a ne?
evil.gif
Pol nadaljuj s kakšnim Californijo, pa še kaj bi se našlo... Eh ja...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri cabriu šteje, ko je streha dol in ne ko je gor. Tako da je na koncu vseeno kakšna je, samo da je praktična in da čimboje zgleda, ko je gor.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pozimi šteje da je gor..., in ko je dol šteje, kam je skrita..vsi štirisedežni cabrii s trdo streho so proporcionalno čudni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
No ja, to morda kje v sončnih krajih, pri nas pa zaenkrat še ne gre celo leto se vozit s streho dol. No, razen par zagretežev...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
pozimi šteje da je gor..., in ko je dol šteje, kam je skrita..vsi štirisedežni cabrii s trdo streho so proporcionalno čudni.
Aktualna trojka ni prav nič čudna...

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ja zgleda okej, ima tudi 3 delno zlaganje strehe,sem mislil da ima tudi daljši prtljažnik..

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
No vidiš, imamo že dva štirisedežnika, katera sta prav kul. Seveda pa je streha skoraj znanstvena fantastika (ko gledaš pri Bimerju kako se to zlaga
rolleyes-1.gif
.

Je pa tukaj ena pripomba še: ko bo pri teh dveh začelo kaj crkovat, boš pa tudi jebal ježa oz. praznil denarnico...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

Trojka cabrio zgleda naravnost odlično. Pa praktično tudi.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
..vsi štirisedežni cabrii s trdo streho so proporcionalno čudni.
Se strinjam.

Primeri:
3.jpg

4.jpg

4.jpg

1.jpg

12.jpg

Vsi imajo izjemno dolgo zadnjo havbo, ki pač zaradi same zasnove strehe ne more biti drugačna. Izpade pa malo hecno, sploh pri Focusu je to najbolj očitno.

Zame je sicer za taprav užitek najbolj primeren roadster z mehko streho, dolgo havbo in kratkim zadkom, zaradi praktičnosti pa vozim štirisedežnega kabrioleta z mehko streho. Velik plus mi je to, da lahko prtljažnik nabutam do konca in streha še vedno funkcionira bp. Pri trdi pa si omejen s prostorom in se lahko od doma odpraviš z dvignjeno streho in polnim prtljažnikom pa lahko pozabiš, da jo boš nekje po poti zložil. Pa not je rekel Notranjc, platno ima en svoj čar, ki ga ne zamenjam za nobeno plehnato streho.
smile-1.gif

Pozimi se pa tud s platnom da preživet, večji problem so zamrznjena tesnila stranskih stekel, ki se ob odpiranju vrat malce spustijo. Ampak enake težave imajo potem takem tudi coupeji brez okvirjev šip...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Za trojko nisi dal prave slike. Jo imaš zgoraj od Diablota in je ta avto enostavno čista lepota, ni zadek prav nič (pre)dolg.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
bmw trojka je iz tocno tega kota nefotogenicna. v zivo je avto bomba, tako s streho kot brez, posebej v msport paketu ali bog ne daj M verzija. pa ne pase vsaka barva, taksna kot na tej fotki. je treba pac kak kompromis sklenit in izbrat pravo barvo...

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
SLS je res odličen in lep avto, ampak kot roadster mi pa ne potegne. Nekako mi ne gre skupaj superšportni avtomobil + pomična streha, naj bo platnena ali trda.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Trda streha ima vecji delez zato, ker so s tem pritegnili bivse voznike coupejev. Vsi ti CC ji kot receno so neskladni. 3 cabrio je proti 3 coupe je kot JLO proti anoreksnicni manekni v rit. Kaj imate raje? Da ne omenjam, da je zadek zavoljo cc strehe ves razrezan. Jaz nikoli nisem gledal na prakticnost v stilu kolebanja ali to ali ono. Na zadevo gledam emocionalno in v tem segmentu mi Adi s klasicno streho in minimalisticno obliko najbolj odgovarja. Glede SLa - zame je cc streha fail in sramota za prejsnje generacije. Sem prav vesel da se Audi ne uklanja trendom. Glede F Calufornie - najcenejsi in najmanj ugleden F, kot pri Peugeotu 207 zato eh.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Primerjaš 3 cabrio in 3 kupeja, kot da streha dol ni primarno poslanstvo cabria. Zraven pa govoriš še o emocijah, ki mi z audijem nikoli ne bodo šle skupaj. Sploh. To so preprosto odlični avtomobili brez duše.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Primerjaš 3 cabrio in 3 kupeja, kot da streha dol ni primarno poslanstvo cabria. Zraven pa govoriš še o emocijah, ki mi z audijem nikoli ne bodo šle skupaj. Sploh. To so preprosto odlični avtomobili brez duše.
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
o emocijah zaradi platna in audi je znan po klasicnih cabrioletih. Vsec mi je decenten, minimalisticen dizajn na splosno. V stilu manj je vec. Je pa res, da navadne limuzine A4 TDI ne bi kupil, bi raje h konkurenci pogledal. Vem pa da imam izpiljen okus za estetiko in hedonizem, pa ne me zdaj v nic prepricevati, ker me BK za mnenja
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Glej, važno da si ti zadovoljen in meniš, da imaš izpiljen okus za estetiko.
Samo ne bluzi, da je trojka cabrio grda. Ker večini NI. Ja, recimo Focus je za bruhat, itd., sam ne mi s takimi...