Slovenski privatni sektor

tony

Guru
23. jul 2007
9.782
1.564
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Kje je pa sindikat oz. kaj pravi?

Sindikatu so dali jasno vedeti, da kdor ne podpiše, bo letel.

Direktorji celih divizij (mladi in sposobni ljudje, ki so hudičevo dobro vedeli, kaj delajo) niso podpisali aneksov in so čez nekja mesecev dobili odpoved. Takole se dela...
grin1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nimam nobenih first hand izkušenj s sindikati - in če bi sindikat sprožil splošno stavko?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Kje je pa sindikat oz. kaj pravi?

Ko si prvič spraševal, sem menil, da si sarkastičen. Očitno resno misliš. Situacije ne poznam, se pa spominjam kako je bilo v Gorenju. Sindikat zlizan z upravo...
Ni to tema, kjer bi sindikat lahko delal velike (politične) zgodbe - ni zanimivo...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Dve leti nazaj ste o delavcih govorili podobno kot ta izrodek
sam tolk de vam mal spomin osvežim

ja kaj tebi ni jasno... delavci grejo lahko kadarkoli hočejo drugam, če jim pogoji ne ustrezajo. saj to ni sužnjelastniška ureditev.

to nima blage veze s tem, da je tip požrešna pošast
No, ko boš naslednjič jambral, da srednjeslojaši zaradi davkov in politike subvencijoniranja vrtcev in to, padete na raven delavcev,
si preberi svoj zapis.
off
Zato obstajajo zagovorniki UTDja, zaradi takšnih primerov, ki jih bo vedno več. Morate upoštevat, da se tako obnaša gnoj, ki je dobil ŠENKANO, kaj šele lahko pričakujete od nekoga, ki bi to kupil s svojim denarjem -PRAVIM denarjem.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če delavci podpišejo aneks se pravzaprav s tem strinjajo.
država tu pravzaprav ni nič kriva
Kriva je tudi država, ker takšnim stvorom sploh omogoča to, posledice, to je izpad dohodka v zdravstveni in pokojninski blagajni pa nosi Brgo, ki ZATO plačuje višje davke in prispevke.....-manjše delavske plače - višji Brgotovi prispevki in davki , logika.

Vemo da tudi psihični pritiski zelo vplivajo na fizično zdravje in enkrat bo mnogo teh delavcev trajno bolnih in popolnoma nesposobnih za vsako delo in kdo bo to plačeval?????.....mislim da tisti, ki ima in to je Brgo,
zato Brgo......pripravi pejneze , plačuj in subvencijoniraj bogatenje drugih
bonk.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Zakaj? Popolnoma privatizirano zdravstvo, ukinitev socialne pomoči (ki itak pomeni samo podpiranje lenih), ukinitev jamčenih pokojnin.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ok, očitno je da si ***** , nesposoben normalne komunikacije.

Pa ti bom vseeno počasi razložil, čeprav ne boš razumel: ne zagovarjam takšnih psihopatov kot je Šešok. Za take je še svinec predober. Sem pa mnenja, da kdor pač sam ne poskrbi, da bo konkurenčen na trgu dela, da v življenju ne bo imel priložnosti. Pa ne ga srat, da ljudi, ki so 10 ali 15 let pred penzijo nihče ne nuca. Nucajo jih, povsod kjer se rabi znanje. Takšni, ki nič ne znajo, ki jih lahko kadarkoli zamenja kdorkoli ali pa robot, pa so hitro zamenljivi in pogrešljivi in za to pač ne morejo bit nagrajeni in bojo vedno jebene stranke.

Torej po domače, če nimaš kam, si sam kriv. Delodajalec samo pametno izkorišča tvojo nemoč oz. temu se lepo reče zakon ponudbe in povpraševanja.

***** Brez žaljivk.
Prosim razlozi mi kako naj najde sluzbo 55 letni ucitelj sportne vzgoje? Skoraj 30 let delovne dobe v osnovni soli.. Ali pa recimo kak sef servisne delavnice par let pred penzijo? Oba sta usposobljena, imata zavidljive izkusnje, ampak ali ni sluzbe ali pa pac zaradi starosti ne more vec sraufat kot lahko mladenici 30let mlajsi od njega?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Zakaj? Popolnoma privatizirano zdravstvo, ukinitev socialne pomoči (ki itak pomeni samo podpiranje lenih), ukinitev jamčenih pokojnin.
Res so to mokre sanje marsikoga tule gor in mogoče celo uresničljive v večjih državah ampak vsaj v Sloveniji, ni šans.
Brgotov, ki bi lahko to financirali je veliko veliko premalo.
Ne rečem, lahko bi Brgoti vplačevali v avstrijsko zdravstvo in koristili njihove usluge, ampak ker nesreče ne počiva, kaj v primeru prometne nesreče? kdo bo pripeljal rešilca v nekaj minutah in mu rešil življenje? brezplačni prostovoljci volunterji?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ne. vse bo enako kot sedaj ampak bo namesto ZZZS vec privatnih zavarovalnic. In tista kjer si zavarovan bo placala resilca. Ce nisi zavarovan te bo resilec odpeljal na drzavne stroske v bolnici pa bos dobil oskrbo le do te mere da bos prezivel. ce bos pa celo zivljenje sepal je pa to tvoj problem. Sej slisi se kruto in mi ideja ni tko zlo vsec ampak treba bo zacet prevzemat odgovornost zase. In privat zavarovalnice bodo rpekleto skrbele da ne bo dnar kar odtekal nekam v /dev/null

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz

ja kaj tebi ni jasno... delavci grejo lahko kadarkoli hočejo drugam, če jim pogoji ne ustrezajo. saj to ni sužnjelastniška ureditev.

Točno, zato sem jaz sedaj raje v socialnem stanovanju za katerega ne plačujem več najemnine niti stroškov (265 evrov je pač premalo), za take pa tudi ne mislim več delat, pa čeprav bi bil v meni potencial večji od bill gatesa al pa steve jobsa.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne. vse bo enako kot sedaj ampak bo namesto ZZZS vec privatnih zavarovalnic. In tista kjer si zavarovan bo placala resilca. Ce nisi zavarovan te bo resilec odpeljal na drzavne stroske v bolnici pa bos dobil oskrbo le do te mere da bos prezivel. ce bos pa celo zivljenje sepal je pa to tvoj problem. Sej slisi se kruto in mi ideja ni tko zlo vsec ampak treba bo zacet prevzemat odgovornost zase. In privat zavarovalnice bodo rpekleto skrbele da ne bo dnar kar odtekal nekam v /dev/null
Tudi privat zavarovalnica rabi letno določen minimalni kup denarja, da sploh funkcijonira in v primeru da enkrat Šešokove fantazije postanejo realnost, delavci z 200€ plačami sigurno ne bodo vplačevali zdravstvenega zavarovanja in za financiranje ostanejo samo Brgoti, kar pa je premalo, sistem ne more delovat, država ga nemore subvencijonirat, ker od 200€ ne pobereš prav veliko dohodnine.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz

Točno, zato sem jaz sedaj raje v socialnem stanovanju za katerega ne plačujem več najemnine niti stroškov (265 evrov je pač premalo), za take pa tudi ne mislim več delat, pa čeprav bi bil v meni potencial večji od bill gatesa al pa steve jobsa.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni ni všeč privatizirano zdravstvo. To je edina kategorija, kjer razumem solidarnost
tongue-1.gif

Penzije je pa treba seveda rešit drugače, samo smo pregloboko zabredli, da bi jih kar ukinili. Je pa narobe, da se penzije ne usklajujeo sproti VSEM. Ni prav, da eni, ki so šli v penzijo 10 let nazaj, zdaj v nedogled vlečejo bistveno višje penzije kot ti, ki se upokojujejo zdaj in so celo plačevali veliko več prispevkov. Tukaj izgubljamo težke miljone.

O sociali se mi pa ne ljubi debatirat, ker je jutro in je dan še dolg.