Slovenski privatni sektor

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Tale pa zmaga:
Preverjeno
Direktor podjetja Iskra sistemi (ki posluje z dobičkom) Dušan Šešok je novinarki mrtvo hladno povedal, da bo zadržal del plač delavcev in jim jih vrnil, če bodo delali dobro. In da naj bodo veseli, da sploh imajo službo.

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
In kaj je tu čudnega? Slovenistan pač!!!
jezen.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Takega idiota sem imel v prejšnji službi. Ko sem odšel, so se stroški, povezani z mojim delom, ki sem ga prej opravljal, povečali za 3x (pač, ni vsak za vse in ne obvlada vsak več segmentov dela). Bil je pameten s študenti, jaz sem samo rekel Yeah, right.
Dandanes je firma v kurcu. Jaz pa ne.
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Gledal. Nimaš kaj, treba kredite za menežerski odkup odplačat. Sebi seveda plače ni znižal, ob tem da delavcem niža plače (že lani). Hkrati zagovarja odpravo minimalne plače. Nimaš kaj. Pa to NI slovenski privat sektor, to je bedak.
Ob vprašanju na to, kako je dobil toliko kredita: so že banke zaupale. Isto kot Kordežu, na dobro ime. To je to. Izgleda pa, da se bo Šešok izmazal, tudi s stiskanjem delavcev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Takega idiota sem imel v prejšnji službi. Ko sem odšel, so se stroški, povezani z mojim delom, ki sem ga prej opravljal, povečali za 3x (pač, ni vsak za vse in ne obvlada vsak več segmentov dela). Bil je pameten s študenti, jaz sem samo rekel Yeah, right.
Dandanes je firma v kurcu. Jaz pa ne.
zmaga.gif
Drugega žal ne moreš. Ali mu lezeš v rit in se mu pustiš je.bat ali pa greš. Meni je tudi direktor ene firme rekel, ko sem se mu zahvalil za sodelovanje: pomisli na družino, kako boste preživeli. Sem rekel samo adijo in šel, mi je bilo pa že čez pol ure žal, da mu nisem je.... vse bo vrsti, bo on mojo družino noter vlačil. Bog i batina, nimaš kaj. In taki te potem počasi stiskajo in če vidijo, da nimaš alternativ in se ti hrbtenica upogiba si ga najeb... Se ne bo ustavil pri prvem koraku, bo samo stiskal in stiskal. Mnenje o delavcih je pa imel: kam pa bodo šli v tej luknji, edino doma lahko gnoj kidajo.
Če bi Šešoku lani ob 15% nižanju plače (pardon zadržanju) organizirali stavko vseh zaposlenih, potem letos ne bi bilo novega. Tako pa je kar je. Tip je pač ugotovil, da lahko dela kar hoče in da delavci nimajo alternative. Je pa nadgradil koncept: v običajnih slovenskih podjetjih nižajo plače zaposlenim v krizi, dobički v rasti seveda gredo menežerjem. Tukaj je pa nadgradnja: podjetje dobiček, zaposlenim nižje plače, ker so ''težke'' razmere.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Ja, problem je v tem, da je stari drkadžija izkoristil priložnost in z nič prevzel podjetje, ki ga mora sedaj ožemat za poplačilo dolgov.

S tistim parkiranjem je pokazal samo to, da ni niti M od menedžerja, kvečjemu Mutavi Mutibarič.

Ampak v osnovi, ne glede na to kako nespretno je bedak zadevo argumentiral v medijih, gre za koncept ciljne plače s katerim ni pravzarav nič narobe. Oz. je normalen in logičen koncept v večini sodobnih podjetij - določeno imaš ciljno plačo ob pričakovani uspešnosti. Če boš dosegel cilje, si tam kjer je bilo planiralo. Če ne, bo plača nižja, če cilje presežeš pa višja. Tudi motivacijsko se mi to zdi boljši pristop od naše klasike fiksna plača + stimulacija (če si priden in uspešen, pa če je dober veter). Slacker bo imel občutek, da je zaradi svoje neresnosti nekaj izgubil, po drugi strani je to tudi prtisk in obveza delodajalca, da vpelje nek sistem spremljanja uspešnosti. Ker na koncu leta / obdobja ti nihče ne more neizplačat bonusa, če zato nima argumentov, ki ti jih je serviral že sproti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Smo se pa mladi že navadili na 'novi red': večina kolegov ob prijavi za službo vpraša, če lahko v zameno za delo pričakujejo plačilo v denarju (pogosto se namreč zgodi, da so 'plačilo' izkušnje).

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
Res da je bilo že dolgo nazaj, ampak jim sedanji manižeri ne sežejo niti do gležnja.

Franc Babič, slovenski trgovec in mecen, * 17. november 1868, Kranj, † 22. avgust 1913, Ljubljana.

Babič se je najprej v Domžalah in nato Ljubljani pri trgovcu Mehletu izučil za trgovskega pomočmika. Po Mehletovi smrti je bil najprej poslovodja v njegovi trgovini na Dolenjski cesti, katero je nato leta 1901 kupil in močno povečal. Kot mecen je podpiral dijake, deloval v raznih društvih in zapustil Družbi sv. Cirila in Metoda hišo na Dolenjski cesti 14, ter daroval: Glasbeni matici, Sokolu II in Salezijancem na Rakovniku vsakim po 500 kron.[1]

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Tale pa zmaga:
Preverjeno
Direktor podjetja Iskra sistemi (ki posluje z dobičkom) Dušan Šešok je novinarki mrtvo hladno povedal, da bo zadržal del plač delavcev in jim jih vrnil, če bodo delali dobro. In da naj bodo veseli, da sploh imajo službo.

Tipičen tovarišijsko-pajdaški "kapitalist".
Če bi podjetje ustvaril iz nič, bi govoril drugače - tako pa tipičen priviligiranec... Škoda, ker se kapitalizem presoja po takih izmečkih.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če bi podjetje ustvaril iz nič, bi govoril drugače - tako pa tipičen priviligiranec... Škoda, ker se kapitalizem presoja po takih izmečkih.
Saj ni fora v sistemu - fora je v splošni morali in kulturi. Tak človek bo izmeček v komunizmu, kapitalizmu, na Marsu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.246
9.877
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ja, problem je v tem, da je stari drkadžija izkoristil priložnost in z nič prevzel podjetje, ki ga mora sedaj ožemat za poplačilo dolgov.

S tistim parkiranjem je pokazal samo to, da ni niti M od menedžerja, kvečjemu Mutavi Mutibarič.

Ampak v osnovi, ne glede na to kako nespretno je bedak zadevo argumentiral v medijih, gre za koncept ciljne plače s katerim ni pravzarav nič narobe. Oz. je normalen in logičen koncept v večini sodobnih podjetij - določeno imaš ciljno plačo ob pričakovani uspešnosti. Če boš dosegel cilje, si tam kjer je bilo planiralo. Če ne, bo plača nižja, če cilje presežeš pa višja. Tudi motivacijsko se mi to zdi boljši pristop od naše klasike fiksna plača + stimulacija (če si priden in uspešen, pa če je dober veter). Slacker bo imel občutek, da je zaradi svoje neresnosti nekaj izgubil, po drugi strani je to tudi prtisk in obveza delodajalca, da vpelje nek sistem spremljanja uspešnosti. Ker na koncu leta / obdobja ti nihče ne more neizplačat bonusa, zato nima argumentov, ki ti jih je serviral že sproti.
Se strinjam, tudi sam podpiram variabilo.
Ampak variabila ni v tem, da prej fiksno plačo razdeliš na fiksno in variabilo, potem pa postaviš take cilje, da jih ne morejo doseči. Ob tem pa podjetje ustvari nor dobiček. Pika.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
O takih se lahko monižerem le sanja.

Peter Pavel Glavar
Na Dolenjskem je poučeval kmete, kako je treba obdelovati zemljo, da bo obilneje rodila, kako gojiti zdravo živino in kako pridelovati dobro vino in med.

Čebelarstvo ga je še posebej veselilo, zato je v letih 1776-1778 iz nemščine prevedel in z lastnimi spoznanji dopolnil Janšev Pogovor o čebelnih rojih in s tem postal tudi pisec prve slovenske strokovne knjige, ki pa jo Kmetijska družba v Ljubljani ni izdala. S svojim pisanjem si je prizadeval za razvoj čebelarstva na tedanjem Kranjskem in ustanavljanjem čebelarskih zadrug ter čebelarske šole na Lanšprežu.

Tri dni pred svojo smrtjo, je svoje premoženje v oporoki zapustil siromašnim, bolnim in ostarelim ljudem iz komendske župnije ter lanšperške gospoščine. Iz tega denarja so leta 1804 v Komendi sezidali bolnišnico-Glavarjev špital, v kateri so številni upravičenci dobili dom in zdravstveno ter duhovno oskrbo. Umrl je 24. januarja 1784 na Lanšprežu, kjer je pokopan v grajski kapeli sv. Jožefa.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Tak človek lahko dobi priložnost samo v sistemu z dvojnimi merili: ena pravila za priviligirane, druga za ostale... V normalnem kapitalizmu, kjer je tekma odprta, pravila jasna in za vse enaka - nikoli ne bi prišel tako daleč.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Tale pa zmaga:
Preverjeno

Tipičen tovarišijsko-pajdaški "kapitalist".

kaki kapitalitzem.pri nas nimamo niti K od kapitalizma.kapitalizem ni za balkance.ker pri nas na balkanu kaiptalizem dojemajo tako da 1 vleče ogromnod enarja med tem ko ostali crkavajo.

je pa nekaj res kot je nekdo napisal to dela zato ker lahko,delavci samo kimajo in so tiho.me zanima kje bi čez noč našel par tisoč ljudi da bi normalno furali naprej

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tak človek lahko dobi priložnost samo v sistemu z dvojnimi merili: ena pravila za priviligirane, druga za ostale... V normalnem kapitalizmu, kjer je tekma odprta, pravila jasna in za vse enaka - nikoli ne bi prišel tako daleč.
Ma dobro, probleme imajo v tako rekoč vseh državah: Walmart in ostali veletrgovci, Ryanair, Ikea, McDonalds itd. V ZDA so ga sploh najeb.ali - prav prejšnji teden je bila v eni izmed zveznih držav na mizi debata o ukinitvi pravice do prostega vikenda in 8-urnega delavnika.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Dve leti nazaj ste o delavcih govorili podobno kot ta izrodek
sam tolk de vam mal spomin osvežim

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
saj se še danes tako govori tudi tu na forumu.velika večina jih tuli daje potrebno plače zmanjšati tako v JS kot v PS.ker baje denarja ni.in to slišijo iz ust nekoga ki se je pripeljal z novim BMWjem

majkl

Zelenc'
26. sep 2013
7
0
1
Računa parkirnino delavcem.Ja zakaj pa ne,sej ne hodijo k meni na delo?!Pa kake izjave ma ta pošast požrešna?Nima se za tajkuna in živi skromno a na zapestju pa ura ZENITH EL PRIMERO.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik capl pravi:
ksz
Dve leti nazaj ste o delavcih govorili podobno kot ta izrodek
sam tolk de vam mal spomin osvežim

ja kaj tebi ni jasno... delavci grejo lahko kadarkoli hočejo drugam, če jim pogoji ne ustrezajo. saj to ni sužnjelastniška ureditev.

to nima blage veze s tem, da je tip požrešna pošast