Slovenski novinarji...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Pred cca. tremi meseci smo imeli tu gor debato o Hot rodih in Rat rodih, če se spomnite.
Poleg smo nalimali tudi nekaj slik. Čez cca. 14 dni odprem neko avto revijo (ne spomnim se imena), notri je bila tema o Hot rodih z nekaj istimi slikami in povzetkom teksta, ki smo ga mi spisali. Pa sem si mislil; "O.K. naključje"

Včeraj pa mi pride pod roke naova številka Reporterja, notri je bil članek o "grupi B" o kateri smo debatirali prejšnji teden.
Članek je bil popoln povzetek naše debate, pod sliko nesreče toivonena pa je čisti c/p moje izjave iz debate - "ta nesreča je zabila zadnji žebelj v krsto "B grupe"

Vidi se, da je Alter bran in toliko zanimiv, da se na njem najdejo informacije, ki so zanimive za širšo javnost.
Vidi se pa tudi, kako so naši novinarji brez idej in po forumih iščejo navdih za članke, ki jih potem oddajo 5 min pred rokom v tiskarno...

P.S sem dal v avtomobilizem, ker se članki nananašjo na to temo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Če je to res, so kršili avtorske. Mirno lahko od njih zahtevaš honorar (3-kratni) ... Da ne govorimo o tem, da bi bilo fajn avtorje slik obvestit (da oni naredijo isto).

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Še bolje pa bo, če naredimo debato o grupi S, o vseh hudih nesrečah in zakaj so jo ukinili... čez kak teden pa beremo članek o tem, he, he,...

FrediM

Zelenc'
17. dec 2009
2
0
1
Po eni strani pa to pomeni, da mediji upoštevajo mnenje širše množice (ok če Alter lahko šteješ pod širšo množico). Sicer sem tudi sam opazil, da so žolčni izlivi uporabnikov kdaj prišli v občo debato na 24kur. Kar pa sploh ni slabo.

Torej lahko alter uporabimo za nek stik z novnarji, in tako določene pikantne novice predstavimo javnosti.

Bom kar jaz začel:
- A veste da ravnateljica (in kompanija) OŠ Miklavž na Dravskem polju, dobesedno krade kurilno olje. Da je revizijsko poročilo pokazalo račune za enormno kapaciteto porabe kurilnega olja. Čeprav je šola nova in energijsko dobro izolirana. A veste da je si župan ob pogledu na revizijski zapisnik, le tega noče predat svetnikom, le zakaj?. A veste da omenjeni ravnateljici, hišnik kosi travo v službenem času, okoli njene hiše. A veste da je po računih omenjena osnovna šola, porabila toliko medu, ki ga vsi slovenski čebelarji ne predelajo v celem letu....

Uh še me žuli... mogoče bo to dovolj za enkrat.

Pismo... čist sem zablizil. Sploh nisem opazil da sem v avtomobilizmu.

Nazadnje urejeno:

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Evo, se je že prjavu en reporter
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Nič novega.

To se je dogajalo že na sux-u, pa 100% bi se še našel kak forum.

Jaz sem nekoč objavil temo z naslovom "Sodobni Bedanec", pa je bila kmalu v TLP.

FrediM

Zelenc'
17. dec 2009
2
0
1
Če bi moj post bil objavljen na TLP-ju bi bilo zelo fajn. Samo sem zgrešil v forumu avtomobilizem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Častnika?
grims-1.gif

Sicer je pa tako, da novinarji kar dosti berejo forume. Zadnjič smo nekje ugotovili (prvi sem namignil jaz), da je Ljubljana preveč plačala rušenje stare hiše ob Celovški, no pa je prišlo v Delo, zdaj se pa po pismih bralcev dajeta novinar in Jankoviæ.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če je to res, so kršili avtorske. Mirno lahko od njih zahtevaš honorar (3-kratni) ... Da ne govorimo o tem, da bi bilo fajn avtorje slik obvestit (da oni naredijo isto).

bi bilo fino prebrati, kaj in kako je s tem člankom, zakaj? vsi tisti, ki se najdemo v članku, pošljemo račun za avtorske pravice, verjetno ne bi nikoli več takole copy/pastali ...
wink-1.gif

bi rekel, ko se vsaj ne bi nič dogajalo, kot recimo poleti, ko je res treba novico skoraj da naredit, ampak zdaj, ko je toliko ene gonje glede vsega ... c'mon ...
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ksz...

namesto da bi bili veseli, da ste vključeni v kakšne članke, bi zdej radi honorarje... če boste tkole pisali, se boste zamerili novinarjem! Sami pa veste koliko so močni...

Da ne bo v prihodnjem ČASNIKU (a ne, zmerni_radikalec) pisalo kako je Alter slab in škodljiv forum...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
To se že dolgo dogaja. Se spomnim ene 4 leta nazaj, še za časa sux-a, da smo se razpisali o sanaciji vozišč v tunelih Debeli hrib in Mali vrh. In čez kak teden v Nedeljskem berem članek o tej sanaciji, zraven pa citiran moj post z sux-a (v poudarjenem modrem okvirju, navedli so celo moj nick in s katerega foruma so to snel), le lektorirali so ga
grin1.gif
. Sem pa kasneje na gmailu videl, da mi je novinar poslal mail na predal, ki ga bolj poredko pregledujem. Tko da, novinarju je oproščeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Čakaj, v tvojem primeru so navedli vir, prav tako so te sicer obvestili o objavi (samo na redko bran email naslov in brez dovoljenja), v tem reporterju pa očitno ni ne duha ne sluha.
Je slučajno Reporter kak rdeči križ?
Naj free objavi reklamo za alter, če že ne objavi vira.
saj očitno so pri denarju, glede na to da jim naklada in prodaja raste
http://www.revija-reporter.si/index.php?option=com_content&task=view&id=2301&Itemid=106

A je bilo slučajno objvaljeno pod "dnevi grmenja"?
http://www.revija-reporter.si/index.php?option=com_content&task=view&id=2372&Itemid=101
malo nižje imaš pod tehniko, samo ni članka

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Je slučajno Reporter kak rdeči križ?
Naj free objavi reklamo za alter, če že ne objavi vira.
Nemoj, bože!!!
grin1.gif

Še dodatnih bralcev Reporterja si pa res ne želim na alterju.
hysterical-1.gif

Podobne teme