Slovenske železnice

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.108
113
Obišči stran
Čez 50 let pa roka

Se pravi, iz ljubljane bi umaknil železnice in promet, povsod drugje bi pa po sredi vasi in krajev vlekli nove tire in povečali tovorni promet...

• Všeč mi je
Reactions: 8888
22. jul 2007
13.639
1.797
113
124
  • Všeč mi je
Reactions: krko, Hanzi in 8888

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.299
7.064
113
pri taščici
Se pravi, iz ljubljane bi umaknil železnice in promet, povsod drugje bi pa po sredi vasi in krajev vlekli nove tire in povečali tovorni promet...
Ne vem ce ima smisel cez center ves tovorni promet furat.
Glede na to da smo naredili obvoznico za avte (oziroma celo "dve" /notranjo in zunanjo) bi tudi zeleznica se lahko vsaj po severni strani se izognila ljubljane.
Zeleznico cez barje peljat je .....
Saj ves metulji, zabice, rožice....

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.330
153
63
Ne vem ce ima smisel cez center ves tovorni promet furat.
Glede na to da smo naredili obvoznico za avte (oziroma celo "dve" /notranjo in zunanjo) bi tudi zeleznica se lahko vsaj po severni strani se izognila ljubljane.
Zeleznico cez barje peljat je .....
Saj ves metulji, zabice, rožice....
Ampak... Železnice so zelene, torej to pa ne škodi metuljčkom, žabicam in ročicam. Vlak gre na elektriko (ki jo velikokrat poganja dizel generator v lokomotivi, ampak ta ima zelen auspuh in je green!)

Jernej

• Haha
Reactions: Hanzi

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.995
113
GgS_bcRXYAAuJOQ

• Haha
Reactions: LarryClay in Matey

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.309
772
113
Sem se včeraj peljal z "Stadler" vlakom ki se pojavlja v več oglasih kako se lahko opravlja delo z prenosniki in ostalimi gadgeti ker so pri sedežih montirane vtičnice. Res so, samo imajo en problem! Na vsaki drugi vtičnici so stisnjeni ozemljitveni kontakti! Tako da kar s precejšnjo težavo kar koli vključiš. Sem pozabil fotkati da bi bilo bolj razumljivo kaj hočem povedati.
Mislim da se to dogaja ker ko se vlaki čistijo s sesalci se kontakti zakrivijo. Sem na to opozoril sprevodnika pa je odgovoril, "kaj pa naj naredimo, tako pač je...". Ko se bo pa nekomu kaj zgodilo (upam da se ne bo?) bodo pa zopet razne drame kot so bile ob zadnjem požaru v domu na Poljanski. Povsod samo še sama "šlamparija".

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: motofrik in CLIO15

jello

Guru
22. sep 2008
10.308
3.931
113
Se pravi, rinil si kljub temu da ne gre, potem pa še najedal sprevodniku, ki nima nič s tem, naj popravijo, preden se najde naslednji idiot, ki bo tiščal v isto zjebano vtičnico.

Od tega da ne moreš telefona nafilat se ne umre.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.091
3.769
113
Telefonski polnilci nimajo težav z ozemljitvenimi kontakti.

Sicer pa bojo uredili na naslednji reviziji, če bojo na to opozorjeni, verjetno menjava vtičnic. Pa menda nimajo vse pokrivljenih kontaktov, kako bi sploh to lahko poškodoval, če ravno ne rineš notri na vso silo?

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.309
772
113
Telefonski polnilci nimajo težav z ozemljitvenimi kontakti.

Sicer pa bojo uredili na naslednji reviziji, če bojo na to opozorjeni, verjetno menjava vtičnic. Pa menda nimajo vse pokrivljenih kontaktov, kako bi sploh to lahko poškodoval, če ravno ne rineš notri na vso silo?
Rinejo, rinejo. Čistilni servisi imajo že petkrat amortizirane sesalce in ko jih vključujejo vsakič v drugo vtičnico in to toliko časa dokler ni še zadnja v malori. Ko pa ne gre več se pa pokliče serviserja. Saj bi še kaj napisal pa sem raje tiho da ne bom še vas tako utrujal kot sem sprevodnika.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.645
731
113
Sem se včeraj peljal z "Stadler" vlakom ki se pojavlja v več oglasih kako se lahko opravlja delo z prenosniki in ostalimi gadgeti ker so pri sedežih montirane vtičnice. Res so, samo imajo en problem! Na vsaki drugi vtičnici so stisnjeni ozemljitveni kontakti! Tako da kar s precejšnjo težavo kar koli vključiš. Sem pozabil fotkati da bi bilo bolj razumljivo kaj hočem povedati.
Mislim da se to dogaja ker ko se vlaki čistijo s sesalci se kontakti zakrivijo. Sem na to opozoril sprevodnika pa je odgovoril, "kaj pa naj naredimo, tako pač je...". Ko se bo pa nekomu kaj zgodilo (upam da se ne bo?) bodo pa zopet razne drame kot so bile ob zadnjem požaru v domu na Poljanski. Povsod samo še sama "šlamparija".
sprevodnika j.. potniki in vodstvo

pošlji email na stike z javnostjo ;)

• Haha
Reactions: Rekreacija