Slovenska rondo banda

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz bi takšna dvopasovna krožišča gradil:

krog.jpg

Črno so trdne ovire/pregrade.

Saj takšna so krožišča tam v MB pri Qlandii samo da so namesto trdnih ovir polne črte.
V smeri proti pohorju (Nova vas al kaj že, ta nazadnje odprta cesta) ni tega.
"pozabili" ?

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
ksz

Največji problem tistega krožišča na gosposvetski niso vozniki, ker se ti ki gredo na prvem izvozu ven razvrstijo na desni pas na levem pa lahko zaviješ na notranjega, velik problem so pešci in pa semafor na gosposvetski ki ne požira prometa. Pešci so tudi velik problem na krožišču na glavnem trgu. Ona 2 krožišča pri qlandiji sta ql, samo vozniki se še morejo navadit da če ne gredo na prvem izvozu ven da gredo na notranji pas. Tam samo čakam da me en nabaše, ki misli da lahko z žmigavcem vozi preko polne črte.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se strinjam, na gosposvetski so največji problem pešči. Mogoče bi rešili z nad/podhodom in izbrisom tistega prehoda, ker tam pa gre res milijarda študentov preko + biciklisti.

bi_dzi

Pripravnik
16. avg 2007
160
0
16
Enkrat sem študiral pa bi bila pomoje najboljša kombinacija krožišče s semaforji. Avti bi imeli zeleno in pešci rdečo, na interval bi se pač zamenjalo. Pretočnost bi bila večja, pešci še bolj varni, funkcija krožišča pa bi se ohranila.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
A ni tam krožišče že od izgradnje koroškega mosta?

ni. most je bil odprt 1996, krožišče se mi zdi da tam nekje 1998. imam lep spomin na to križišče. Malo okajen peljem mrtvo pijanega kolega iz lenta na studence na APNki, zavijem levo na most, na studencih na semaforju ugotovim da en manjka zadaj
stupid-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To pa zato, ker vsak iz študenta hodi po bone po desni strani prek prehoda, ki je na izhodih/vhodih za Koroški most, potem pa še čez Gosposvetsko. Tako hkrati ovira šest pasov. Če pa greš pri štuku direktno čez rondo proti parkirišču Meltala, pa jih oviraš samo tri, preostala dva sta pa itak zaprta z rampo zaradi parkirišča.

Enim je to težko za razumet ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.498
10.729
113
mali rondoji z dvojnimi pasi, so cista nepraktična bedarija, čudno da ni več nesreč na teh rondojih.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
ZVCP 48. člen - Krožno križišče:
Citat:
(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.

Citat:
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

aplauz.gif
zajbel!

Samo kakega policaja je še treba na kak rondo postavit.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik bi_dzi pravi:
Enkrat sem študiral pa bi bila pomoje najboljša kombinacija krožišče s semaforji. Avti bi imeli zeleno in pešci rdečo, na interval bi se pač zamenjalo. Pretočnost bi bila večja, pešci še bolj varni, funkcija krožišča pa bi se ohranila.

To bi bila dobra rešitev ja. Pa da bi bil interval za pešce čisto kratek. Da se jih mal nabere, ne pa da vsak posebi čez hodi(mo). Seveda najboljša rešitev bi bil pa nadhod par metrov nižje kot je zdaj prehod, da ne bi bil čisto v križišču (boljša preglednost za voznike).

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.

Citat:
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

aplauz.gif
zajbel!

ker očitno ne poznaš Lj.... zapeljati na 2.. pas pomeni da lahko ali cel dan krožiš ali pa narediš tako kot bi naredila ti... zapeljala čez 2 pasova na izvoz... se vozim po LJ vsakodnevno bistveno več kot ti in mi verjemi da poznam kako se vse odvija. Ampak zate, za katero misliš da je srebno-rdeča kombinacija zanimiva je pač tudi to nekaj običajnega. In ja.. z veseljem bi vozil tako kot narekuje zdrava pamet, ampak mi preostali promet ne dovoljuje tega. in da se ne pizdim, tako kot ti delam gužvo skupaj z ostalimi. V Lj je prevč "tujcev"... tudi z LJ tablicami... in večina od njih je delala izpit še ko ni bilo nikjer krožnega prometa...

wink-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:

ker očitno ne poznaš Lj.... zapeljati na 2.. pas pomeni da lahko ali cel dan krožiš ali pa narediš tako kot bi naredila ti... zapeljala čez 2 pasova na izvoz... se vozim po LJ vsakodnevno bistveno več kot ti in mi verjemi da poznam kako se vse odvija. Ampak zate, za katero misliš da je srebno-rdeča kombinacija zanimiva je pač tudi to nekaj običajnega. In ja.. z veseljem bi vozil tako kot narekuje zdrava pamet, ampak mi preostali promet ne dovoljuje tega. in da se ne pizdim, tako kot ti delam gužvo skupaj z ostalimi. V Lj je prevč "tujcev"... tudi z LJ tablicami... in večina od njih je delala izpit še ko ni bilo nikjer krožnega prometa...

wink-1.gif

Verjamem, da imate nekeri probleme. Je res treba dobro opazovat, predvidevat in imet nekaj občutka za dinamiko prometa v krožnem križišču. Tisti, ki imate s tem probleme, kar ostanite na zunanjem pasu, je mogoče res bolj varno.

tudi jaz se vsak dan vozim po krožnih križiščeih v Lj., pa ni nobenih problemov, če uporabljaš tudi notranji pas. Včasih se je treba še en krog odpeljat, ampak to zelo redko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

Citat:

aplauz.gif
zajbel!

wink-1.gif
Kar vrni vozniško. V Lj so dvpasovna krožišča čisto dovolj velika, da zapelješ na notranji pas in nazaj na zunanjega. Je pa res, da zadeva zahteva nekaj vozniškega znanja in vsaj kanček inteligence. Obojega ti očitno manjka, zato raje vrni vozniško. Bo manj gužve in nevarnosti na cesti ...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:

wink-1.gif

Verjamem, da imate nekeri probleme. Je res treba dobro opazovat, predvidevat in imet nekaj občutka za dinamiko prometa v krožnem križišču. Tisti, ki imate s tem probleme, kar ostanite na zunanjem pasu, je mogoče res bolj varno.

tudi jaz se vsak dan vozim po krožnih križiščeih v Lj., pa ni nobenih problemov, če uporabljaš tudi notranji pas. Včasih se je treba še en krog odpeljat, ampak to zelo redko.

Tisti, ki imajo s tem probleme, naj si v avtošoli kupijo kakšno uro inštrukcij!!
Ne pa da bodo sedaj ovirali promet naslednjih 10 let!!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:

wink-1.gif
vsakodnevno se vozim čez žalski rondo v LJ v času rush-hour, pa nimam nobenih problemov zapustiti križišče iz 2. pasu (sredinskega). vsake toliko časa moram sicer na polno zabremzati in malo potrobiti, ampak nič strašnega. res ne vem, kake probleme imaš ti, da bi kar cel dan delal kroge.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:Verjamem, da imate nekeri probleme. Je res treba dobro opazovat, predvidevat in imet nekaj občutka za dinamiko prometa v krožnem križišču. Tisti, ki imate s tem probleme, kar ostanite na zunanjem pasu, je mogoče res bolj varno.

Ja, naj vsi na zunanji pas gredo, da ostanejo notranji proste za nas ostale
evil.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

sej ni čudno, da ljudje ne znajo vozit po rondojih ... danes čakam v koloni, da se vključim v rondo pri štuku in iz smeri fontane se pripelje avtošola, ki pa je seveda peljala po zunanjem pasu vse do drugega izhoda proti mestu
stupid-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
ksz

sej ni čudno, da ljudje ne znajo vozit po rondojih ... danes čakam v koloni, da se vključim v rondo pri štuku in iz smeri fontane se pripelje avtošola, ki pa je seveda peljala po zunanjem pasu vse do drugega izhoda proti mestu
stupid-1.gif

Jaz sem jo srečal na avtocesti in seveda že na voznem pasu lepo po bremzi potem pa je zavila na zaviralni pas in dol. Enim inštruktorjem zgleda dela težave tudi slovenski jezik.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Evoga, točno tako!

Oziroma ob večinskem pretoku v smeri vzhod - zahod lahko pregrade na severnem in južne izvozu (na tvoji sliki) tudi odstraniš.

Primer je krožišče v Medvodah... kjer bi takle sistem, kot ga predlagaš, močno izboljšal situacijo.