Slovenska rondo banda

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Turbo krožišče na Titovi bo pa po moje še pravi smeh, upam da bo čim manj razbitega pleha.
V AMZS reviji je bil članek o turbo krožiščih.
Nič slike, nič skice.
Če ne bi slučajno poznal krožišče v Gradcu, ki ga omenjajo, bi od tega članka odnesel nič.
Še tak nisem čist prepričan, kaj bi naj turbo krožišče bilo...

(pa zraven je bil še en ubogi članek, samo se zdaj na srečo ne spomnim detajlov)

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Mislim da je kronična napaka slovenskih dvopasovnih krožišč to, da so premala. Recimo da se pelješ naravnost skozi krožišče (torej drugi izvoz, če imamo 4) - še vredu se ne zapelješ na notranji pas, že ga moreš zapuščati.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
..ksz

Na tem rondoju uporabljam levi pas če je gužva in vseeno kam grem....če grem via Ruše pač grem normalno če pa na gosposvetsko proti centru pa bonus krog pa ven ker si prej..
wink-1.gif

Če je pa rondo fraj pa itak oba pasa naenkrat.....priletiš noter ročna oddriftaš pa ven... če pa negre pa si v arturu naročiš isto kot v mcdrive kafe za domu:rofl:
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Se absolutno strinjam. Edini pravi krožišči, ki ju poznam sta Tomačevo in Graško na koncu avtoceste pred centrom WEST. Pesniško je srednje in se v času gužve ne moreš niti prav razvrstit, Vsa krožišča na cesti od Štuka do nove vasi so mini (edino, to je fajn da je na zunanjem pasu obvezna smer izvoza).
To "turbo krožišče" na Titovi pa je za količino prometa mega premalo in preozko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
To "turbo krožišče" na Titovi pa je za količino prometa mega premalo in preozko.
To je tisto med bolnico in Europarkom ?
Kaj je že fertik ?

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Meni grejo na rondoju pri Gosposvetski na jetra imbecili, ki pripičijo po levem pasu z koroškega mosta, nato pa me izsilijo na prvem izvozu desno v smeri mesta. Ko bom naslednjič s službenim avtom naletel na takega modela mu bom podrsal celo stran avta.
10.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
(edino, to je fajn da je na zunanjem pasu obvezna smer izvoza).

Tiste obvezne smeri izvoza tako 3/4 ljudi ne vidi. Sem se že skoraj 2x zaletel zaradi tega...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Citat:
Se absolutno strinjam. Edini pravi krožišči, ki ju poznam sta Tomačevo in Graško na koncu avtoceste pred centrom WEST. Pesniško je srednje in se v času gužve ne moreš niti prav razvrstit, Vsa krožišča na cesti od Štuka do nove vasi so mini (edino, to je fajn da je na zunanjem pasu obvezna smer izvoza).

Se strinjam. Ta mala krožišča so kvečjemu zato da je CPM imelo kaj za delati, ne zaradi kakršnekoli vsesplošne koristi.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Boljše to mini koržišče kot pa navadno ali pa semaforizirano.....se spomnim tega križišča ko si pripeljal pravokotno iz mosta na gosposvetsko....pa to si prej diplomiral kot prišel ven tam.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
maš prav, ampak konkretno tisti rondo je premali za promet ki gre čez njega, da bi efektivno lahko uporabljal vse pasove. bilo kak obrneš, bo zabasan

To je to. Premer je za enopasovni rondo, ampak je pač dvopasovni. Sam sicer nimam nobenih problemov na tem rondoju, opazim pa, da je kar nekaj nervoze, ko se zabije in je kolona čez cel most pa še naprej.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Eh peezda......kak sn zabluzil jaaz zaj......seveda ni blo tam mosta pa nič.....je že tak dolgo nazaj, da se še jaz vrei ne spomnim....v mislih sem mel ono koroško cesto doli al kaj je pol se je pa šlo levo ven na gosposvetsko.....nevem zakaj sn cel cajt mislil..
crazy1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Turborondoji so v Kopru. Kjer sta pasova fizično ločena med sabo, notranjega uporabiš za drugi ali tretji izvoz. Imaš ločen izvoz iz rondoja (ne zapreš poti na zunanjem pasu...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Če ne drugo si pokrit glede krivde, ko ti vrata preoblikuje.

Glede na to da ti v vozniška vrata prileti, se jaz bolj bojim za zdravje.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Naglfar pravi:
Vsaj polovica slovenskih šoferjev se rondojev boji ali pa se v njih preprosto ne znajdejo. Ampak priznali pa ne bodo nikoli.

Se strinjam popolnoma.
Žalostno pa je to, da so tako leni, da se ne bi pozanimali, kako se stvari v rondoju "streže", kaj šele, da bi si kdo v kakšni avtošoli kupil par dodatnih ur in jih z inštruktorjem zvozil!
Tega slovenski ego zgleda ne prenese.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Vse te probleme bi rešili s tem, če bi narisali neprekinjeno črto proti izvozu na desnem pasu, tako kot je to pri Qlandiji. Ampak ne, takšne črte so očitno višek tehnologije
rolleyes-1.gif

Ne sprašuj kaj se tam pri Qulandiji dogaja!
Tam 80% folka NI JASNO, zakaj je tista neprekinjena črta
bonk.gif

Kak mesec nazaj sem imela ravno tam srečanje "bližnje vrste" z neko babnico - valjda se je peljala po zunanjem krogu in namesto da bi zavila desno, je šla naravnost.
stupid-1.gif
Jaz pa po notranjem krogu zavijam desno na dvopasovnico (Prolet. Brigade). Še dobro, da sem jo opazovala in par centimetrov pred njenim avtom skrenila nazaj levo v krožišče...