Slovenska rondo banda

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Vse te probleme bi rešili s tem, če bi narisali neprekinjeno črto proti izvozu na desnem pasu, tako kot je to pri Qlandiji. Ampak ne, takšne črte so očitno višek tehnologije
rolleyes-1.gif

tak višek tehnologije je tomačevski rondo. in so vsak dan nesreče. Tako žal to ne gre... In pa sem eden od tistih ki vozijo non stop po desni... zakaj? ker itak večina enostavno zapelje kar direkt iz izvoza na izvoz preko 1. 2 in celo 3. pasu... ker večina na 2 pasu prehiteva vse na zunanjem ke so nesposobni po njihovo in kasenje čez 2 pasa zapelje direkt ven.... seveda je to dovoljeno.. neeeee...

V avtošoli so učili.... zapelješ v rondo brez smernika razen če je majhen rondo in greš ven prvi izvoz. Takoj za zadnjim izvozom daš vedno smernik, da se boš nasednji izvoz izključil. Na 2 in 3. pas ni potrebno zapeljat, ker noben zakon je govori o pravilnem razvrščanju... tako da je zunanji pas zakon... seveda pa wannabe dirkači ki ob proemni konici vedno hitijo domov ne pozanjo olike in jim vedno kdo hodi po glavi... jaz sem to rešil s kakovostno muzko v avtu... pa imam mir...

lp

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Na 2 in 3. pas ni potrebno zapeljat, ker noben zakon je govori o pravilnem razvrščanju... tako da je zunanji pas zakon...
lp

Ja, res noben zakon ne govori o tem, da MORAŠ na notranji pas.
Vprašaj pa se: ZAKAJ potem delajo večpasovne rondoje, če pa bi se itak vsem bilo najlažje voziti samo po zunanjem pasu?
bonk.gif

Eni res gleate samo na svojo "ta zadnjo", ko pa se kje potem zaradi vas naredi gneča in ste doma uro kasneje, kot bi lahko bili - pa najbolj javkate!

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Turbo krožišče imamo v Kopru že kakšen mesec.

Zadeva laufa kar dobro, v takem krožišču je manj zmede in promet se odvija hitreje. (sicer sem v prvih dneh opazil precej padalcev, ki so kar po svoje menjavali pasove in prevozili ločevalne robnike brez problema.) Vendar je takih vedno manj, saj se ljudje počasi navajajo na to novost. (Kakšen zmeden Italijan se še najde :))

Pri turbo krožišču je pomembno da se odločiš kam boš šel, že preden se pripelješ v krožišče. Tako da že na vhodu izbereš kateri pas vzameš ... nimaš na vseh pasovih možnost, da zaviješ v vse smeri.

Zato je edina pomembna stvar, da pred prihodom v krožišče pogledaš table kam želiš in vzameš svoj pas ...( potem te pelje samo do tvojega izvoza)

Še ena fotografija enega od uvozov v Koprskem Turbo krožišču.

LP
534386-k2.jpg

Priponke

• 534386-k2.jpg
    534386-k2.jpg
    68,8 KB · Ogledi: 159

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A nebi naj bilo turbo krožišče narejeno tako, da omogoča vožnjo po desnem pasu samo do 1. ali 2. izvoza (odvisno pač od lege prednostnih cest). Ker pri tem pa lahko tudi po desnem pelješ do zadnjega izvoza. No, nekaj gneče že reši, ampak bi po moje lahko več, če bi bilo po desnem dovoljeno samo do 2. izvoza (glede na to, da je 3. izvoz najbolj pomemben).

@mitja155: mene je še vedno najbolj strah vseh tistih tovornjakarjev in avtobusarjev, ki mirno sekajo dvopasovno krožišče
crazy1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Če ne drugo si pokrit glede krivde, ko ti vrata preoblikuje.

Glede na to da ti v vozniška vrata prileti, se jaz bolj bojim za zdravje.

V sovoznikova ti prileti.

Moja avto ima volan na levi strani. Ko se vključujem v krožišče mi avti pridejo iz leve strani.
Če pa grem iz krožišča pa res prileti v sovoznikova vrata...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Citat:
Citat:
Vse te probleme bi rešili s tem, če bi narisali neprekinjeno črto proti izvozu na desnem pasu, tako kot je to pri Qlandiji. Ampak ne, takšne črte so očitno višek tehnologije
rolleyes-1.gif

tak višek tehnologije je tomačevski rondo. in so vsak dan nesreče. Tako žal to ne gre... In pa sem eden od tistih ki vozijo non stop po desni... zakaj? ker itak večina enostavno zapelje kar direkt iz izvoza na izvoz preko 1. 2 in celo 3. pasu... ker večina na 2 pasu prehiteva vse na zunanjem ke so nesposobni po njihovo in kasenje čez 2 pasa zapelje direkt ven.... seveda je to dovoljeno.. neeeee...

V avtošoli so učili.... zapelješ v rondo brez smernika razen če je majhen rondo in greš ven prvi izvoz. Takoj za zadnjim izvozom daš vedno smernik, da se boš nasednji izvoz izključil. Na 2 in 3. pas ni potrebno zapeljat, ker noben zakon je govori o pravilnem razvrščanju... tako da je zunanji pas zakon... seveda pa wannabe dirkači ki ob proemni konici vedno hitijo domov ne pozanjo olike in jim vedno kdo hodi po glavi... jaz sem to rešil s kakovostno muzko v avtu... pa imam mir...

lp

Ker je cel kup takih kot ti, večina ljudi čaka kot kreteni na to, da lahko spelje.
bonk.gif
A ti bo krona iz glave padla, če boš nekaj časa na 2. pasu? Saj te noben ne sili, da greš na 3. pas. In dosedaj nisem imel še nobenega problema pri vključevanju iz srednjega na zunanji pas. Res se sem in tja najde kakšen zagrizenec, ki misli, da bo ne vem kaj naprofitiral, in se prilima na tistega pred sabo, da te ne spusti noter. Ampak večina ni tako butasta in kapira, čemu so namenjeni dodatni pasovi.

Zaletavanje je pa v glavnem ravno zaradi premajhne varnostne razdalje, ne pa zaradi nekakšnih dirkačev.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vožnjo iz krožišča sem mislil ja. Vožnja v krožišče in razbita voznikova vrata pa so problem nediscipline pri žmigavcu ob izhodu. No sicer pa se da še dovolj hitro videt ali bo peljal nekdo naprej ali gre ven.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Ko sem vozil po Portugalskem in po Španiji, kjer je teh križišč kar precej, je bil običaj, da voznik, ki nima namena uporabiti prvega izvoza, uporabi levi smernik. Potem pa pred izbranim izvozom izbere desnega. Zadeva je hudo lepo tekla, ker so vsi vedeli, kdaj gre kdo ven in zato, kdaj je prostor za vključevanje.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še boljša ideja je, da bi namesto teh ''trikotnikov'' dal ležeče policaje, tako da bi lahko nekdo še vedno peljal tudi po zunanjem pasu, ampak bi moral zabremzat in tako bi se že zaradi udobja večina razvrstila na notranji pas, če nebi šli pri prvem izvozu ven.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Vožnjo iz krožišča sem mislil ja. Vožnja v krožišče in razbita voznikova vrata pa so problem nediscipline pri žmigavcu ob izhodu. No sicer pa se da še dovolj hitro videt ali bo peljal nekdo naprej ali gre ven.

Ti se vključuješ v krožišče. Po zunanjem pasu se pripelje avto. Ker je po oznakah na cesti (polna črta) dovoljeno samo zapustiti krožišče, ti kot voznik predvidevaš da se bo tako tudi zgodilo. Ampak voznik mirno krši polno črto in zapelje naprej. In ti prileti v voznikova vrata...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Jaz bi takšna dvopasovna krožišča gradil:

krog.jpg

Črno so trdne ovire/pregrade.

Saj takšna so krožišča tam v MB pri Qlandii samo da so namesto trdnih ovir polne črte.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Mene ena taksna babnica (s telefonom na usesu), na zalost ni zgresila in mi je pocohala desni blatnik in branik. Pol je pa moral se njen fant prit,da ji je razlozil kaj je zajebala. Po njenem mnenju ni nardila nic narobe;k sreci je bil njen pubec pameten.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:

Na 2 in 3. pas ni potrebno zapeljat, ker noben zakon je govori o pravilnem razvrščanju... tako da je zunanji pas zakon...

lp

Bo treba še malo zakone prebrat.

ZVCP 48. člen - Krožno križišče:
Citat:
(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.

Citat:
(6) Z globo 80 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Še boljša ideja je, da bi namesto teh ''trikotnikov'' dal ležeče policaje, tako da bi lahko nekdo še vedno peljal tudi po zunanjem pasu, ampak bi moral zabremzat in tako bi se že zaradi udobja večina razvrstila na notranji pas, če nebi šli pri prvem izvozu ven.
zmaga.gif