SLO vinjete 2010

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
suslja se, da naj bi bile tecene v veljavi samo do konca 2009. z 1. 1. 2010 naj bi bile letne vinjete drazje.....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
suslja se, da naj bi bile tecene v veljavi samo do konca 2009. z 1. 1. 2010 naj bi bile letne vinjete drazje.....
V kateri gostilni se to šušlja?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
ravno vceraj je kolega rekel, da bodo Slovenske vinjete cenejse v Avstriji kot pri nas... ne vem zakaj je to dobro, ampak tam naj bi bila letna 75€.
Bolj natančno 73,80 bo res stala letna vinjeta v Avstriji. Samo ta ne bo veljala v Sloveniji, temveč samo v Avstriji.

Avstrijci imajo pač več km avtocest, tud gradnja skozi alpe je bolj zahtevnejša, več viaduktov, mostov, predorov, pa bodo zato vinjete cenejše od naših.
Tako kot pri nas pa se tam predori daljši od ~4 km računajo posebej.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tako kot pri nas pa se tam predori daljši od ~4 km računajo posebej.
Smo že rekli, da to ne drži ravno tako. Najdaljši avstrijski avtocestni predor je recimo prevozen samo z vinjeto.
In Avstrijci so veliko večino avtocest zgradili še pred uvedbo vinjet, zato pa imajo procentualno enega najvišjih javnih dolgov v EU.

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Avstrijci imajo pač več km avtocest, tud gradnja skozi alpe je bolj zahtevnejša, več viaduktov, mostov, predorov, pa bodo zato vinjete cenejše od naših.

Avstrici nimajo Trojan in predorov skozi, zato imajo lahko cenejše vinjete.
Aja pa Zidar je tudi naš.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Dosti si upas...
smile-1.gif

Koga goljufam?
Na vsakem avtu doma je ena vinjeta, folija samo zato, da gre potem lažje dol, ne pa da jo bom prenašal iz avta v avto. Če pa ne bi imel za vinjeto, tudi avta ne bi vozil verjemi, pa zame je super in ceneje kot prej, saj sem dosti na avtocesti.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Boš razlagal DARS-ovcem, če te dobijo. Če ti piše da nalepi, potem nalepi. Unih 15 minut enkrat letno za odstranit vinjeto, te pa tudi ne bo pokončalo. Vsaj slišal še nisem, da bi koga ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Dosti si upas...
smile-1.gif

Koga goljufam?
Na vsakem avtu doma je ena vinjeta, folija samo zato, da gre potem lažje dol, ne pa da jo bom prenašal iz avta v avto. Če pa ne bi imel za vinjeto, tudi avta ne bi vozil verjemi, pa zame je super in ceneje kot prej, saj sem dosti na avtocesti.
Goljufaš državo, in to za 150€ pa do 800€ vsakič, ko zapelješ na avtocesto. zdej pa povej, kolikokrat si letos peljal po AC, pa ti izračunamo, za koliko si ogolufal državo,(in davkoplačevalce) kajti vinjeta ni pravilno nalimana, pa tudi če je boš darsovcu to težko razložil.

Zaradi takih kot si ti, gre država v [censored].

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Hahahaha a mal dramatiziramo, vinjeto pač nalimam, ampak ne po celi površini, sej eni pa predlagajo, da se jo malo po hlačah podrsa, da slabše prime.
U glavnem plačam jo in na avtu je, vidi se pa nikakor ne kako je nalimana.
Pa spravi se na koga drugega, meni ne rabiš govorit.

Zadnji stavek pa lahko velja tudi zate, pa za marsikoga...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Hahahaha a mal dramatiziramo, vinjeto pač nalimam, ampak ne po celi površini, sej eni pa predlagajo, da se jo malo po hlačah podrsa, da slabše prime.
U glavnem plačam jo in na avtu je, vidi se pa nikakor ne kako je nalimana.
Pa spravi se na koga drugega, meni ne rabiš govorit.

Zadnji stavek pa lahko velja tudi zate, pa za marsikoga...
haha ne bolj resno : težko boš prepričal darsovca, pri kontroli, da je pravilno nalimana. To, da si jo pošteno plačal, da jo uporabljaš samo na enem avtu, da se ne da lepo odlimat.... to njega ne briga. Njega zanima samo tvoj denar. (poleg vinjete še za kazen). On je tam v službi zato, da te olupi kjerkoli se mu pokaže prilika.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj pa že do pol treh zjutraj? Čas je do 31. januarja 2010, no tam nekje bom pa jaz menjal. Iz preprostega razloga, ki ga priporočajo tudi Avstrijci, če ti v tem času poči ali se razbije prednja šipa (kar se pozimi zaradi peska na cesti pogosto dogaja) , potem vsaj pri vinjeti nimaš ne dodatnega dela ne izgube.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Tole meni ni jasno:

Citat:
Na Darsu opozarjajo, da se morajo v skladu z uredbo o cestnini in cestninskih cestah pred namestitvijo nove veljavne vinjete z vetrobranskega stekla odstraniti prej nameščene oz. neveljavne vinjete. Cestninski nadzorniki Darsa sicer nimajo pravne podlage za sankcioniranje neupoštevanja tega določila, lahko pa to sakcionirajo policisti, če ocenijo, da vinjeta zastira vidno polje voznika.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni pa je. S tem verjetno ciljajo na tiste, ki imajo po 10 in več vinjet na šajbi, običajno na voznikovi strani, kar sem že videl.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
O.K.

Jebal te bo, če imaš pretečeno vinjeto.

Kaj pa, če imaš gor (veljavno) avstrijsko?

Ta kaj manj ovira pogled?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Za veljavne te ne bodo jebali, razen če si jih ne prilimaš pred nos. Ali pa se jim pustiš jebat.
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
ALAN : plačaj tako kot vsi ostalo, nehaj jamrati......Meni je bila letna vinjeta 55€ PODARJENA.......tudi za 95€ ne bom jokal, jo prinesem notri v 1 mesecu, 11 jih imam gratis.....